2016. április 23., szombat

Új funkció a hozamtervező táblázatban: hosszútávú programok hozamhatára

Bővítettem a letölthető hozamtervező táblázatot egy új funkcióval.

Az egyenlő hozamú programokra törekvés stratégiájának segítését szolgáló táblázat, kattintásra nagyítható
Újdonság: 
10. hosszútávú program hozamhatár mező: az egyes, hozamok tervezésére szolgáló havi blokkokba egy új, sárga hátterű mező került, melybe beírhatod azt a hozamot, ami felett a kalkulátor hosszú távú programként kezeli az adott HYIP programot, vagyis allokál hozzá tőkebefizetést a hozamokból, amikor azt az egyenlő havi hozam elérése érdekében szükségesnek látja. A sárga mezőbe beírt hozam alatt teljesítő programokat magától "nem"-re állítja, így azokhoz nem tervez további befizetést.

Egyedi elbírálás esetén (pl. ha egy program bedőlés felé halad) minden mezőben felülírható az igen vagy a nem a képlet helyére írt igennel vagy nemmel, de ezt mostantól nem viszi tovább a táblázat a következő hónapokban, így azt ilyen esetben minden hónapban külön be kell állítani.

Az új funkció célja, hogy a havi hozamot jobban előre tervezhesd. A sárga mezőket akár minden hónapban felülírhatod (alapértelmezettként átveszik az előző hónap értékét) és ezzel kialakíthatsz például olyan stratégiát, hogy fokozatosan csökkented a hosszú távú programok belépési küszöbét, ezáltal a teljes portfóliód hozamát is. A portfóliód így eleinte gyorsabban nő, később a növekedés százalékosan ugyan csökken, viszont a befektetésed egyre biztonságosabb lesz. Nagyobb bázison a csökkenő százalékos növekedés nem zavaró, a portfóliód abszolút értékben ugyanúgy nő továbbra is.

Ezt a funkciót mostantól tehát egyetlen mezőből vezérelheted, nem kell az egyes HYIP programoknál egyenként beírogatni az igen/nem értékeket. 10-15 programnál ez még belefér, de amikor 34 helyről jön a pénz, ez már nehezen átlátható.

Emellett stabilizáltam a feltételes formázást is, mely az igen/nem-eket eltérő színnel mutatja, a könnyebb vizualitás érdekében.

Más funkciók nem változtak. A teljes leírás itt olvasható.

A táblázat innen tölthető le.

A fenti fejlesztés oka, hogy elkezdtem felkészülni a május 1-től induló rekordmennyiségű új HYIP követésére. Ha nem dőlnek be újabb programok április végéig, akkor 19 új programot kezdek meg, amellyel összesen 28 párhuzamos HYIP programban, 3 bányász társaságban, 1 magánszemélyeknek kölcsönt biztosító oldalban és 1 altcoin kereskedéssel foglalkozó oldalban, továbbá az ethereumban lesz befektetésem 2016. május 1-től. Ez már manuális figyeléssel nem megy, ezért szükséges a gépi segítség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése