2016. április 24., vasárnap

Dowerly.com HYIP program magyar leírás


A Dowerly elmondása szerint (fedősztori) a nála befektetett kis összegekből csinál nagyot és azzal trade-el, megosztva a hasznot a befektető és a Dowerly tulajdonosai között. A Dowerly.com mögött az Egyesült Királyságban 09926681 számon bejegyzett Dowerly Limited (Dowerly Ltd.) cég áll, ami a stabilitás egyik jele. Persze ettől még simán bedőlhet bármikor, de egy picit jobb, mint a panamai Jóskagéza már eleve nyíltan piramisjátékos oldala.

Fontos: a Dowerly olyan üzleti modellel dolgozik, melyben nincs határideje a befektetésednek, tehát addig fizetnek Neked, amíg a kifizetés el nem éri a befizetett összeged 130, 140 vagy 150 százalékát (ez a befektetett összegedtől függ). Mivel nincs ígérve futamidő, ezért a program egyre lassabban (értsd: egyre csökkenő összegekben), de képes lehet akár hosszú távon is fizetőképes maradni, ez a HYIP-oknál egy sikeres modell szokott lenni.

Bejegyzésem időpontjában az Allhyipmonitors.com a 10 legstabilabb HYIP program között tartja nyilván a Dowerlyt.
A kezdő (Beginner) befektetési tervben (ennél nagyobb összeg befektetését nem javaslom) 25 és 999,99 dollár közötti befektetésedre napi 0,2-1,25 százalékos hozamot ígérnek mindaddig, míg a kifizetés el nem éri a befektetett tőkéd 130 százalékát. Tehát futamidős ígéret nélkül (bár ők most hozzávetőleg 140 napot írnak) 30 százalékos hozamot fizetnek a befektetett pénzedre. A tőkédet a napi kifizetésekkel együtt fizetik ki, így a napi kifizetés 23 százaléka a hozam és 77 százaléka a saját pénzed, melyet a 25 dollár összegyűlése után természetesen újra befektethetsz, nem kell megvárni a lejáratot. A Dowerly minden nap termel hozamot.


A Dowerly.com nyitóképernyője 2016. április 23-án

REGISZTRÁCIÓ

A regisztráció a jobb felső sarokban a Sign Up linkre kattintva érhető el, vagy az alábbi linken: http://dowerly.com/clients/signup.html. Csak a legszükségesebb adatot kérik a regisztrációhoz: a neved, amin szólíthatnak, az e-mail címed és egy jelszót, amit meg is kell erősíteni. Utána azonnal be tudsz lépni a belső felületedre a register feliratú alsó kék gomb megnyomása után. (A szerződési feltételek elfogadását előre be is pipálták, nem bíznak semmit a véletlenre.)

KEZELÉS

A belépést minden nap érdemes az alábbi oldalról kezdeményezni a jobb felső sarokban lévő Login főmenüponttal:  http://dowerly.com/invest.html . Bár a Login belépési menüpont minden oldalon elérhető, itt egyből tudod ellenőrizni minden pénzkikéréskor, hogy még mindig az eredeti ajánlatukat tartják-e. (A hasonló modellel dolgozó Salipay-nél jártam úgy, hogy menet közben változtak a feltételek és néma csendben, értesítés nélkül, egyszer csak 110 százalékra csökkent a kifizetés felső határa, miközben a befektetésemkor még 130 százalékot ígértek.)

Belépés után egy jól áttekinthető összefoglaló képernyőre jutsz, ahol felül színes dobozokban látszik az egyenleged (Your balance), az aktív befektetésed (Active Investments), az eddigi keresett pénzed (Lifetime Earnings) és az ajánlási programban alattad lévők száma (Your Referrals). 

A Dowerly jó áttekinthető belső összefoglaló képernyője 2016. április 23-án
A színes grafikákra kattintva a pénzkikérő képernyőre, a befektetési képernyőre, a számlatörténetedre és az ajánlói hálózatod aloldalára jutsz, ahol az ajánlói linked, bannered vagy a statisztikád látszik. Ezekre eljuthatsz a jobb felső sarokban lévő, nevedet tartalmazó ikonra kattintva is, melyre kattintva az előugró menüből a Settings a profilodra, a Make a Deposit a befektetési képernyőre, a Withdrawal Request a pénzkikérő képernyőre, a Money History a számlatörténetedre, a Referral Tools pedig a saját ajánlói hálózatod aloldalára visz el (ugyanoda, ahová a Referral Program főmenüpont is a bal oldali főmenüből). A Logout menüpont a kilépésre szolgál, ahogy a bal oldali főmenü legalsó Log Out főmenüpontja is. A befektetési képernyőre és az ajánlói hálózatod aloldalára eljuthatsz a középső oszlop tetején lévő ikoncsoport középső, illetve jobb oldali ikonjával is:

A Dowerly.com középső ikonjai a belépés utáni főképernyőn
A bal oldali fogaskerék ikon a profilodhoz vezet el, ahová a már említett, jobb felső sarokból elérhető Settings menüpont, vagy a bal oldali főmenü Edit Profile főmenüpontja is. 

Az ikonok alatt pár fontos adatod látszik,  az egyenleged és a beállított elektronikus pénztárca címeid. Legalább egyet ki kell töltened, ha szeretnél kifizetést, ezt az Add Account gombbal teheted meg. Mint mindig, itt is a bitcoint javaslom. Bármelyik Add Account gomb megnyomása a profilodhoz vezet el, ahol az egyes címek rögzítése a mezőbe történő beírás után, a Set feliratú kék gombbal végezhető el a mező jobb szélén. Ugyanitt módosíthatod a regisztrációkor vagy később módosított neved is a legfelső mezőben, a végén kék Modify feliratú gombbal megerősítve.

Ahogy az e-mail címed, úgy az egyszer már beállított elektronikus pénztárca címed sem módosítható később biztonsági okokból, a mező zárolva lesz a további változtatások elől, a jobb szélén Locked (zárolva) felirattal.

A főképernyőn a középső oszloptól jobbra egy logtörténet látszik a számlatörténet, a módosításaid és a belépéseid keverékéből. A lista tetején azonban a RECENT ACTIVITY linkről a MAKE A DEPOSIT linkre váltva képernyőváltás nélkül tudsz befizetni, az AFFILIATE LINK & STATISTICS linkre kattintva pedig szintén képernyőváltás nélkül látod a legfontosabb ajánlói adataidat (Your Referral Link az ajánlói linked, a Your Referrals az alattad lévő ajánlottak száma, a Active Referrals azon ajánlottak száma, akiknek aktív befektetésük van jelenleg, a Referral Commission Earned pedig az eddig megkeresett ajánlói jutalékok összegét mutatja dollárban).

BEFIZETÉS

Visszatérve az előbb említett befizetésre, az Amount mezőbe a befektetni kívánt összeget kell beírni (bitcoin esetén is dollárban!), a Method mezőben pedig ki kell választani a fizetési szolgáltatót. Mint látjuk, a Dowerly számtalan fizetési szolgáltatóval állapodott meg, ami szintén a stabilitás jele. Bitcoinhoz értelemszerűen a BitCoin-t kell kiválasztani. A beírt összegtől függően alul láthatjuk a kalkulált napi átlagkeresetet (Daily Earnings mező) és a teljes visszafizetendő összeget a tőkével együtt (Total Return), mindkettőt dollárban, bitcoin esetén is. A befizetés a végleges befizetendő összeg beírása után Make a Deposit zöld gombbal kezdeményezhető. A következő képernyőn látod a címet, amire a pénzt küldeni kell, és az összeget, ezúttal bitcoin esetén tényleg bitcoinban.

Feljebb említettem a színes dobozok közt és a jobb felső menüből egyaránt elérhető befektetési képernyőt. Ez kicsit másképp van felépítve, mint a főképernyőről elérhető gyors befizetési lehetőség, de a lényegét tekintve ugyanaz. Az Amount és Method mezők ugyanazok, mellette jobbra látszik a beírt összeg függvényében elérhető napi kereset és teljes kifizetés is. Itt azonban két további mező is szerepel, az egyik a napi hozamszázalékot mutatja (Daily Profit Percent), a másik pedig a teljes kifizetés befektetésedre vetített százalékát (Total Profit Percent). A zöld Continue Investment gombbal éppúgy a Bitcoin-címet és az átutalandó összeget közlő képernyőre jutsz, mint a főképernyőről kezdeményezett befektetés esetén.

Ugyanez a befizetési folyamat a bal oldali főmenü Make a Deposit főmenüpontjából is.

KIFIZETÉS

A pénzed kifizetése a belépés utáni főképernyőn a felső színes dobozok közül az egyenlegedtől jobbra eső kék dollár jelre kattintva kezdeményezhető a legegyszerűbben, de oda vezet a bal oldali főmenü Withdrawal Request gombja is. Előtte érdemes megjegyezni az egyenleged, mert a Dowerly itt már nem mutatja a kikérhető egyenleged, ami egy nagyon bosszantó fejlesztési hiányosság szerintem. A pénzkikérés végtelenül egyszerű: az Amount mezőbe a kikérendő dollár összeget kell beírni, alatta pedig a Method közül ki kell választani a fizetési szolgáltatót. A zöld Withdraw gombot megnyomva a bitcoinban kért kifizetés azonnal (de legfeljebb 60 másodpercen belül) elindul a bitcoin fizetési hálózat irányába, a Dowerly ugyanis azonnali fizetésre van programozva, amiért nagyon szeretem őket. (Ez is a stabilitás egyik jele.) Még eldugva sem találtam olyan képernyőt, ahol az esetleges függő pénzkikérések láthatók, a fejlesztők nem is terveztek ilyet, ez is stabilitás-jel. Persze a bitcoin hálózat sajátossága miatt a pénz tényleges megérkezése eltart egy darabig, de a jelzés, hogy a pénz elindult Feléd, azonnal megérkezik az elektronikus pénztárca szolgáltatódhoz.

A Dowerly a pénzkikérő képernyő jobb oldali, Withdrawal Processing Times oszlopában lévő határidőkkel és kifizetési díjért vállalja a pénz kifizetését. A bitcoin kifizetése ingyenes. A bitcoin sorban itt látszik az éppen alkalmazott átváltási árfolyam is, amelyen a dollárban kért kifizetést bitcoinra váltják, így előre tudod, hogy mekkora összeget fogsz bitcoinban megkapni.

FŐMENÜ

A bal oldali főmenü eddig nem ismertetett menüpontjainak bemutatása maradt már csak hátra. Az Account Home a főképernyőre visz vissza, bárhol jársz is, a Your Deposits az aktív befektetéseidet mutatja, a Money History a számlatörténetedet. Itt láthatod a befizetési folyamat során kapott összeget és bitcoin címet is, ha netán elkeveredne. A Your referrals az ajánlói rendszeredbe érkezett felhasználókat mutatja, vagy ha egy ilyen sincs, akkor csak egy linket, mely a saját ajánlói aloldaladra visz.

A Change Password főmenüpontból a jelszavadat tudod megváltoztatni. A jobb oldali, Account Security feliratú szekcióban ajánlanak is egy biztonságos jelszót a piros mezőben. A Current Password mezőbe a jelenlegi jelszavad, a New Password mezőbe az új jelszavad kell bírni, az újat alatta a Confirm New Password mezőben meg is kell erősíteni, majd lejjebb be kell írni a captchát a Type the text mezőbe. Ha nem tudod elolvasni, a zöld környíllal kérhetsz másikat, vagy a hangszóró ikonra kattintva angolul felolvassák Neked, némi zajt mellékelve, hogy a robotok ezt se tudják megfejteni. A változtatás a Change Password gomb megnyomásával lép életbe.

Ha valami nyűgöd van, a New Support Ticket főmenüpontból írhatsz az ügyfélszolgálatnak, a Ticket Subject mezőbe a címet, az Enter message here mezőbe pedig a szöveget írva, angolul. Alul ugyanúgy captchát kell kitölteni, mint a jelszóváltoztatásnál és a Submit Ticket gomb megnyomásával küldöd be az észrevételed a Dowerlyhez. A főmenü felette lévő, Your Tickets főmenüpontjában láthatók az eddigi üzenetváltások az ügyfélszolgálat és közted.

A főmenü tetején a három vízszintes vonalra bökve össze tudod csukni a főmenüt felirat nélküli ikonokká és vissza is tudod nyitni onnan. A weblap jelenleg csak angol nyelven beszél, de a jobb felső sarokban az angol zászlóra kattintva ígérik a további nyelveket is.

A Dowerly.com főoldalán is van egy főmenü felül, közülük a Home a főoldalra, az Investments a befektetési terveket közlő oldalra, a FAQ a gyakran ismételt kérdések és válaszok oldalára, az About Us a működésük leírására, a Terms a felhasználási feltételeiket közlő oldalra, a Contact Us a kapcsolat oldalra, a Sign Up a regisztrációs oldalra, a Login pedig a belépési oldalra visz. A menü az oldalak alján is meg van ismételve.

Alul, a Recent News szekcióban a legutóbbi hírek olvashatók a Dowerly háza tájáról, az összes hírt mutatja a http://dowerly.com/news.html oldal.

SZUBJEKTÍV VÉLEMÉNY

Bármikor bármi történhet, de a HYIP programok között a Dowerly szerintem egyértelműen a jobbak közé tartozik. Hivatalos cég áll mögötte, sokféle fizetési szolgáltatóval dolgozik együtt, jó az üzleti modellje a határidő nélküli típusú kifizetési vállalással, azonnali a kifizetés és szép, letisztult a honlap.

Persze csak az idő adhatja meg majd a választ, hogy ez az üzleti modell mennyi ideig tartható fent, de a Dowerly 2015. karácsonyán indult, azaz még fiatalnak számít, így elketyeghet egy darabig, főleg, ha az Allhyipmonitors.com továbbra is a legstabilabb HYIP programok között tartja majd számon.

Nálam a Dowerly a minimális 25 dolláros befektetésre bitcoinban márciusban havi 4,85 százalékos hozamot termelt, áprilisban pedig az eddigi számok alapján a havi hozam kb. 5,17 százalék lesz. Ezek az értékek a tőkerész visszafizetését levonva jöttek ki, tehát a napi részletekben kifizetett tőkét (ami minden nap a kifizetés 77 százaléka) nem számoltam bele, de azt is visszakaptam persze. Ha a tőkét is hozzászámolom, akkor az összes kifizetés az elmúlt 7 hétben 39 százalékos volt a befektetésem százalékában.

Jelen cikk nem tanácsadás és nem ajánl Neked semmilyen befektetést! A HYIP programokba történő bármilyen befektetés kizárólag a Te saját szabad döntésed alapján és a saját felelősségedre történhet!
FIGYELEM! Ha úgy döntesz, hogy befektetsz, akkor CSAK ANNYI PÉNZT TEGYÉL A HYIP PROGRAMOKBA, FŐLEG HITELBŐL VAGY KÖLCSÖNBŐL, AMENNYIT VÉSZ ESETÉN VISSZA IS TUDSZ FIZETNI A SAJÁT PÉNZEDBŐL, VAGY LEGALÁBBIS NEM FOG HIÁNYOZNI NEKED ABBAN A SZÉLSŐSÉGES ESETBEN SEM, HA NETÁN MINDEN, HYIP-BA FEKTETETT PÉNZED ELVESZÍTED!  ERRE MINDEN HYIP BEFEKTETÉS MÉRLEGELÉSEKOR GONDOLJ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése