2016. április 22., péntek

Hashocean.com HYIP program magyar leírás

Frissítés 2016-06-27: Már nem fizet a Hashocean.com, megszűnt a honlapjuk is.

A Hashocean.com kevéssé felkapott HYIP program, pedig egész stabilan működik. Azt ígéri magáról, hogy felhő alapú bányászattal foglalkozik, azonban ilyen haszonnal bitcoint vagy altcoint szerintem nem lehet bányászni. Emellett több jel is arra mutat, hogy a bányászat csak fedősztori, és klasszikus HYIP-pal, azaz piramisjátékkal állunk szemben. Viszont bő egy éve stabilan fizet és még ki tudja, meddig elketyeghet, hiszen a tőkét fél évig nem lehet visszakérni (ez alatt meg a befektetést kitermeli).

A Hashocean.com belépés utáni felső képernyőrésze 2016. április 22-én

A HASHOCEAN.COM NEM AZ, AMINEK MONDJA MAGÁT

Akkor először essünk túl a rossz híreken. A badbitcoin.org csalásnak tartja és szerintem is az a következők miatt:
  • ők azt állítják magukról, hogy évek óta bányásznak, de feltúrtam a netet, órákig kerestem nyomok után és semmit nem találtam róluk a 2015 előtti időkről, bár volt olyan fórum, ahol azt írta valaki, hogy tényleg évek óta működnek (Lehetett gerilla marketinges beépített ember). Aki valós bizonyítékot talál 2015 előtti működésükről (akár más webcímen), az kérem szóljon és közzéteszem.
  • ilyen nyereséggel bányászni lehetetlen. Két megbízható bányászcéget említ a badbitcoin.org, az egyik a genesis-mining.com, a másik a miningsweden.se. Mindkettő 4-8% körüli havi hozamot hoz, a hashocean.com mostanában nekem havi 22% hozamot, de ők a weblapon már 2-3 hónapos megtérülést írnak. Régebben 5-6 hónapot írtak, az internet archívum még őrzi: http://web.archive.org/web/20150315041604/https://hashocean.com/pricing/
  • egyszer feltöltöttek egy csomó fotót a személyzetükről, meg is lepődtem. Aztán gyorsan leszedték. Kiderült, hogy a livestream.com személyzetét tették fel egy az egyben. A személyzetről semmi információ nincs fent most, de fórumokban még látható annak nyoma, hogy anno lebuktak vele, pl. itt: https://forum.gethashing.com/t/scam-hashocean-cloud-mining/1605/11
  • a https://hashocean.com/support/ címen (belépés után) van egy kapcsolatfelvételi űrlap. A név mező Name helyett oroszul volt írva, holott az egész weblap angol nyelvű. Mára javították.
  • semmilyen cégre vonatkozó információ nincs fent róluk (a Hashocean.com nem cég), azonkívül nem sikerült fellelnem róluk eredetiséget igazoló képeket, melyeken valóban az ő adatközpontjuk lenne.

Ha mind igaz lenne, amit állítanak, akkor egy aranybánya lenne ide befektetni. A bányászat ráadásul árfolyamfüggő, és ők ugyanilyen haszonnal termeltek tavaly a jóval alacsonyabb, kb. feleannyi bitcoin árfolyamon is (a valóban bányászattal foglalkozó Genesis-mining.com akkoriban csaknem veszteséges volt).

Ennek ellenére a Hashocean.com stabilan működik bő egy éve és nagyon letisztult, transzparens honlapja van, követendő példa lehetne másoknak!

REGISZTRÁCIÓ

Ingyen adnak egy kis bányászteljesítményt regisztráció után 30 napig, amit meghosszabbítanak örökre, ha befizetsz a saját pénzedből is, akár 30 napon túl is. Csak az ajándék bányászteljesítménnyel nem lehet elérni a 0,005 BTC kifizetési limitet.

A regisztrációs folyamat mérhetetlenül egyszerű: a https://hashocean.com/signup/ oldalon beírod az e-mail címed, majd arra elküldik a jelszót, amit belépés után, ha akarsz, meg tudsz változtatni a Security főmenüpontban. 

KEZELÉS

Belépés után egy főképernyőn találod magad, amelyről a saját felületedre a jobb felső sarokban lévő MY ACCOUNT linkre kattintva tudsz belépni. (Ha nem lépsz ki, az elmentett sütiből legközelebb is felismer, így nem kell megadni az e-mail címet és a jelszót.) Itt egy összefoglaló képernyőt látsz a legfontosabb információkról, tehát a belső egyenlegedről, a kifizetés módjáról, a bányászteljesítményedről és a várható profitról. Látod a vásárlásaidat is. Gyakorlatilag minden rajta van, én nem is nagyon szoktam más képernyőt használni. Erre a képernyőre a Summary főmenüponttal juthatsz el a későbbiekben.

A Transactions főmenüpontban a tranzakciók (bányászat utáni jóváírások és a kifizetések) láthatók, a Buy főmenüpontban a bányászati teljesítményt tudsz vásárolni, a Repayment főmenüpontban tudsz jövedelmet kalkulálni a befektetés arányában. FONTOS! A Settings főmenüpontban, a "Bitcoin-wallet for receiving payments" mezőben kell megadni a Bitcoin-címedet, addig értelemszerűen nem indul el a kifizetés. Amint megadtad a címed ÉS a belső egyenleged eléri a 0,005 BTC-t, a kifizetés automatikusan megtörténik, nem kell kikérni. Ugyanitt tudsz rendelkezni arról, hogy a pénzt kifizessék, vagy hozzácsapják a befektetésedhez, így ingyen növeljék a bányászati teljesítményedet (kamatos kamat) -> ez a Profit accumulation pont (a kifizetés az alapértelmezett). A Settings főmenüpontban tudod beállítani még az e-mail értesítéseket, a Payment is made a kifizetésekről, a Profit is accrued a bányászott pénz belső egyenlegeden történő jóváírásáról, az Affiliate bonus is received pedig az ajánlói rendszerben alattad jelentkezett tagok befizetéseiből származó extra bányászati teljesítményről értesít. A Settings főmenüpontban mindkét szekcióban külön-külön elhelyezett Save gombbal kell elmenteni a beállításokat!

A Security főmenüpontban a jelszót állíthatod át és beállíthatod a belépés két faktoros azonosítóval az Use two-step authentication gombbal. A megjelenő QR kódot a Google authenticator mobilalkalmazással tudod beállítani, ettől kezdve ne veszítsd el a mobilod, vagy ne telepítsd újra az operációs rendszert vagy ne állítsd vissza gyári állapotba, különben nem fogsz tudni belépni a weblapra. A FAQ főmenüpont a gyakran ismételt kérdésekhez visz el, a Referral Program főmenüpont az ajánlói rendszered statisztikáját mutatja, továbbá a linkeket, melyeken keresztül regisztrálva a tagok alád kerülnek. A Users főmenüpont a felhasználókat listázza személyes adatok nélkül, köztük a Te helyedet is, a Support főmenüpontban pedig írni tudsz az ügyfélszolgálatnak. Nagyon készségesek, gyorsan válaszolnak. A Logout főmenüpont a kilépésre szolgál.

BEFIZETÉS

A befizetés bányászati teljesítmény vásárlását jelenti, mely a Buy főmenüpontból lehetséges. Itt a Power mezőbe írd be a vásárolni kívánt teljesítményt, alatta egyből megjelenik az ára dollárban és bitcoinban, de befizetni csak bitcoinban lehet. Ha biztos vagy a befizetendő összegben, nyomd meg a lejjebb található Get the payment address gombot, hogy megkapd az egyedi címet, amire várják a befizetést. A gombot csak tényleges befizetési szándék esetén nyomd meg, tesztelésből ne, különben örökre ott marad a történetedben, mint sikertelen befizetés (jelentősége persze nincs). FONTOS! A befizetést a kapott címre azonnal kezdd meg, mert az első megerősítésnek 30 percen belül meg kell történnie, különben a  fizetés sikertelenül zárul. A befizetés sikeressé 6 megerősítés után válik, melyre 2-12 órán belül kerül sor. Addig függőben van (pending). 0,005 BTC alatti összeggel nem foglalkoznak, ezért ennél többet fizess be mindenképpen.

Ha a belső (bányászott) egyenleged terhére szeretnél vásárolni, azt ugyancsak a Buy főmenüpontban, a Balance szekcióban teheted meg.

A sikeres befizetés után a pénzed azonnal dolgozni kezd, az első napon csak a tört napra eső részt írják jóvá a belső egyenlegeden, de utána naponta számíthatsz a jóváírásra éjfél után nem sokkal (a számlatörténetedben látszik, Transactions főmenüpontban). A bányászott pénz jóváírása naponta egyszer történik.

KIFIZETÉS

A Hashocean.com-nál nem kell kérni a kifizetést, az a következő hajnalban magától megtörténik, amennyiben 
  • a belső egyenleged eléri a 0,005 BTC-t ÉS
  • be van állítva a Bitcoin-címed ÉS
  • a kifizetés Automatic payments-re van állítva (mindkettő a Settings főmenüpontból állítható).
Az automatikus kifizetés a napi bányászat jóváírása után, hajnalban fut le, így a frissen keresett pénzt is hozzácsapja a kifizetéshez, (kifizetés csak akkor történik, ha az egyenleged meghaladja a 0,005 BTC-t) és az egyenleged kifizetés után teljesen lenullázódik.

TŐKE VISSZAKÉRÉSE

A befizetett pénzed a Summary főmenüpont képernyőjén a Collect hardware linken keresztül kérhető vissza 180 napot követően, ekkor elvileg leszállítják Neked azt a videókártyát, amivel bányásztak. Értelme nem sok van, mivel nem pénzt kapsz vissza, hanem hardvert, azonkívül 180 nap alatt biztosan megtermeli a befektetést, akkor meg további pénztermelés helyett miért akarnád visszakérni a pénzed videókártya hardver formájában? A befizetett tőke ugyanis az én értelmezésem szerint élethosszig dolgozik, tehát nem jár le (ezért sem lehet valódi bányászcég, hiszen a hardverek egy idő után elavulnak, meg amúgy is sokat fogyasztanak, így szokás egy karbantartási költséget is levonni a bányászott pénzből élethosszig tartó ajánlat esetén).

SZUBJEKTÍV VÉLEMÉNY

A Hashocean.com nem tűnik valódi bányászcégnek, ezzel együtt a jelenleg (valószínűleg) bő egy éves program még működhet egy darabig, így megfontolandó lehet befektetni. Kb. 700 KH/s bányászati teljesítmény (most kb. 60.000 forintba kerülő) megvásárlásával eléred azt a szintet, amikor minden nap megtermelődik a minimális kifizetéshez szükséges 0,005 BTC (most kb. napi 600 Ft), így naponta kapsz pénzt tőlük. Nekem bő 2 bitcoinom van befizetve hozzájuk, de már visszatermelték a befektetést.

Jelen cikk nem tanácsadás és nem ajánl Neked semmilyen befektetést! A HYIP programokba történő bármilyen befektetés kizárólag a Te saját szabad döntésed alapján és a saját felelősségedre történhet!
FIGYELEM! Ha úgy döntesz, hogy befektetsz, akkor CSAK ANNYI PÉNZT TEGYÉL A HYIP PROGRAMOKBA, FŐLEG HITELBŐL VAGY KÖLCSÖNBŐL, AMENNYIT VÉSZ ESETÉN VISSZA IS TUDSZ FIZETNI A SAJÁT PÉNZEDBŐL, VAGY LEGALÁBBIS NEM FOG HIÁNYOZNI NEKED ABBAN A SZÉLSŐSÉGES ESETBEN SEM, HA NETÁN MINDEN, HYIP-BA FEKTETETT PÉNZED ELVESZÍTED!  ERRE MINDEN HYIP BEFEKTETÉS MÉRLEGELÉSEKOR GONDOLJ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése