2016. április 23., szombat

A jövőben nem tervezek előre hozamot a Compound.fund-ra

A legtöbb HYIP gyarapítja a befektetésed (kivéve, amikor a végén bedől és nem csak a hozamtermelése szűnik meg, de a benne lévő tőkédet is lerántja), ám az olyan portálok, mint a Compound.fund, nem csak hozamot hozhat, de veszteség esetén még a tőkédből is vihet el.

Mivel márciusban és áprilisban is elég rossz volt az altcoin piaci helyzet (gondoljunk csak az ethereumra, melynek jelentős árfolyamcsökkenésén magam is keseregtem nemrég), ezért a Compound.fund minden eddigi hozamomat elvesztett, sőt még a tőkémből is elvitt eddig 1,17 BTC-t, amely majdnem az oda befektetett tőkém egyharmada. A folytatás is teljesen bizonytalan. A Compound.fund még az áprilisból hátralévő pár napban kb. 55 százalékos hozamot kéne, hogy elérjen, hogy visszahozza a veszteségeket és a tervekben rá kiszabott havi 15 százalékos hozamot is megtermelje mellé áprilisra, de erre semmilyen esélyt nem látok.

(Persze annyira nem vagyok kétségbe esve, 2,5 BTC-m még mindig van benne és ha a piaci pumpák beindulnak, az is szépen fog teljesíteni, visszahozva a veszteségeket - így eszem ágában sincs kivenni a pénzt belőle, igaz, nem is teszek bele pénzt a közeljövőben.)

Mivel a teljes befektetési portfólióm bő negyede van a Compound.fund-ban, mely áprilisban jelentősen veszteséges volt eddig, ezért az áprilisi hozamok sokkal szerényebbek lesznek, mint a korábbi hónapoké, és ezzel a havi jövedelmem aránya is vissza fog zuhanni a tervezett jövedelmemhez képest.

Ezért a jövőben a Compound.fund-ra előre semmilyen hozamot nem tervezek (az 0% lesz), és csak a tényleges pozitív havi hozamot fogom utólag beírni, ha lesz, mely így mindig a várakozáson felüli meglepetéshozam lesz. Ha pedig veszteség lesz, akkor a veszteséggel csökkentem a benne nyilvántartott tőkémet, de a hozamot nem fogja érinteni a veszteség többé. Tehát a várakozásaimat és a hozamtervezésemet a Compound.fund a jövőben nem fogja befolyásolni sem pozitív, sem negatív irányban, az eredményeinek a megjelenése váratlan lesz és csak javíthat a helyzeten.

Ez a változás a nyilvántartásomban azt jelenti, hogy a jelenlegi, pénzt termelő tőkém mintegy fele, az előre tervezhető hozamával együtt mostantól teljesen kiesik, ezáltal már az április eredmény is olyan lesz, mintha a HYIP befektetéseim fele bedőlt volna. 

Ezáltal jobban elhúzódik az is, amikor elérem a célom, és a párom befektetéséből felveendő havi nettó 50 ezer forint jövedelem is csak később indulhat el, viszont ez már nem fog a bizonytalan Compound.fund-tól függeni! A Compound.fund ezen minden hónapban csak pozitív irányban tolhat, vissza többé nem húzhatja a havi eredményemet!

A tervezés tehát sokkal kisebb tőkebázison folytatódik a jövőben, de a háttérben ott marad egy jelentős tőke, melynek hozama csak pozitív irányban bármikor eltolhatja a havi eredményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése