2017. január 5., csütörtök

Már elérte a legkisebb magyar irányítószámot a bitcoin dollárárfolyama

Azaz 1111. 

A bitcoin árfolyama a post írásának időpontjában (forrás: Napiárfolyam.hu)
Most már viszont egyértelműen abba az irányba hajlott el az árfolyamemelkedés, ami a spekulánsok beavatkozására emlékeztet.

A bitcoin árfolyamgörbéje a 2013. végi felfutástól máig (forrás: Bitstamp.net)
Bejelöltem azt a pontot, 780 USD árfolyamnál, ameddig még piacinak tűnik az árfolyamemelkedés.

Eddig azt hittem, az 1000 dollárig nyomják a bitcoint a karácsony vagy az év vége miatt, és esetleg lassan majd utána tovább, de ami most zajlik, az már nem a szokásos piaci folyamat, hanem egyértelműen árfolyamspekuláció, amiből akár jelentős árfolyam visszaesés is várható. Ez tipikus jelenség az altcoinoknál, de a bitcoinnál (a lopások miatti bezuhanásokon kívül) csak 2013 év végén volt hasonlóan meredek árfolyamváltozás, mint most, azóta ez egyáltalán nem volt jellemző.

Még egyszer: ez, ami most zajlik a bitcoinnal, már nem normális dolog, ezért én javaslom, hogy aki bitcoinban nyereségképzés céllal tartja a pénzét, nagyon figyeljen az árfolyamra, mert bármikor megindulhat lefelé és akkor gyors és nagy zuhanás lesz, s még nem tudni, hol fog megállni.

Az 1132 dolláros csúcs, ami a bitcoin eddigi történelmi csúcsa volt, viszont órákon belül, talán már reggelre meghaladottá válhat.

Aztán hogy utána mi lesz, azt már csak a jóisten tudja megmondani... Bitcoinosok, figyeljetek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése