2017. január 25., szerda

3000 dollárt érhet év végére egy bitcoin?

Több oldal is lehozta, hogy egy szakértő, a dél-afrikai származású, de az Egyesült Államokban élő Vinny Lingham 2000-3000 dollárra is jósolja idénre a bitcoin árfolyamát. Fórumokon is vitatkoznak a 3000 dolláros bitcoin árról, látom a Google-ban.

Az eredeti cikk itt olvasható (angol nyelven).

Vinny Lingham képe (forrás: Cointelegraph.com)

Vinny a FED lehetséges kamatemeléseire, az amerikai mennyiségi lazításra, az arany kontra bitcoin helyettesítő szerepére és még egyéb, egy sor makrogazdasági összefüggésekre hivatkozik előrejelzésében.

De - mint írja - ő sem látja a jövőt, nincs kristálygömbje, így tévedhet is.

Tény, hogy amikor 2015. októberében belefogtam a HYIP befektetésekbe, egy bitcoin 260 dollárt ért. Ma 900-at (és járt már 1142 dolláron is nemrég a bitcoin, még ha pumpálásból is).

Abban egyetértek Vinnyvel, hogy a bitcoin hosszú távon mindenképpen emelkedni fog. Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy nem.

Ezért aki befektetésként kezeli a bitcoint, még mindig érdemes betáraznia. Ahogy egy kedves ismerősöm szokta mondani, ha mást nem is akarsz befektetni, de legyen 1 bitcoinod és azt tedd el, ki tudja milyen jól jön majd valamikor. Egy másik ismerősöm meg azt mondja, 100 ezer dollárt is elérhet a bitcoin évek múlva (igaz, ma csökkentette le 50 ezerrel, hogy neki az az árfolyam is megfelelne). :)

Egy biztos: egy év múlva okosabbak leszünk. Azonban ha eléri az 1 bitcoin a 3000 dollárt, az forintban már közel fog járni az egymillióhoz. 

Az sokszor eszembe jut, hogy mindössze bő három éve csak 5-10 dollárt ért egy bitcoin. Milyen hülye voltam, hogy akkor nem fektettem be, 500-1000 dollárért 100 bitcoint vehettem volna. Akkor ez a blog meg sem született volna... :)
 
Lehet, hogy bitcoinban leszünk milliomosok egy éven belül, ha most sikerül 1 BTC-t félretenni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése