2016. június 27., hétfő

Végleg leállt a Hashocean.com

Köszönöm mrk-nak az utánajárást: végleg leállt a Hashocean.com. A fedősztori a szokásos: meghackelték őket. Persze, pont őket, akik automatikusan naponta fizettek 0,005 BTC egyenleg felett és elvileg "bányásztak", tehát nagy vagyonuk legfeljebb a hardverekben volt (a fedősztori szerint).

Tényleg sajnálom. 1 év 3 hónapig működött. Magas hozama ellenére a stabil programok közé mondható volt és kezdetben 5-7,  később 3-4 hónapra ígérte a befektetés megtérülését, amit teljesített is, soha nem volt nem fizető státuszban és az ügyfélszolgálat is készséges volt.

Aki az elején, vagy akár még a működésének derekán, sőt akár idén év elején szállt bele, az biztosan nyereséggel szállhatott ki belőle. Sok ilyen program kéne még, ahol az adminok viselnek még valamit a régi HYIP adminok becsületéből. (Mert hogy állítólag olyan is van.)

Ahogy gondolom másoknak is,  úgy nekem is visszaveti majd az eredményeimet a Hashocean.com kiesése.

A Hashocean.com-ban 2,07 BTC-m volt befektetve, ami mostani árfolyamon 370 ezer forintot ér. Az elmúlt egy év során 3,68 BTC-t kaptam tőlük vissza, azaz majdnem a dupláját, de ezt a bravúrt nem tudom még egyszer megismételni, mert ezt részben a bitcoin harmadannyi forint árfolyamából fektettem be, másrészt most már nem fektetek be egy programba ennyi pénzt, pontosabban nincs akkora havi haszontermelésem, hogy ezt meg tudjam ismételni. Főleg, hogy a havi haszontermelés gerincét a sok új program ellenére még mindig a Hashocean.com adta és csak januárra csökkent volna az összes hozam egyhatodára az ő részük.

Mrk felhívja a figyelmet arra, hogy már meg is jelent egy, a Hashoceanra megszólalásig hasonló oldal: https://biteminer.com/index.php . A minap a blogra is belátogatott egy másik: https://hashoceans.com/ .

Ha ezek is 1 év 3 hónapig működnének, azzal mindenki jól járna.

Én egyelőre gondolkodom a Hashocean.com klónokba történő befektetéseken, szerintem érdemes egy kicsit kivárni velük, nehogy túl hamar tönkremenjenek.

26 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Ez rossz hír, pont most gyakorlatoztam a belépéssel. Nekem nem jött vissza a befektetésem, későn kezdtem és bátortalanul tettem bele a pénzeket. Nem sokat, de azért fájdalmas.

    VálaszTörlés
  2. A bitsrapid (hasonló mint a hashocean) nagy versenyt írt ki, gondolom annak is vége.

    VálaszTörlés
  3. Igazság szerint nekem csak néhány száz dollárom volt befeketetve, összesen nyolc oldalba. Ahol a legnagyobb pénzek voltak, azok gyakorlatilag a mai nappal bevégezték. Mind veszteséges volt. Most már csak a bitsrapid és a coince maradt hyip oldalon és a halfrefback meg a t4eo a bevételmegosztókon. A genezis-mining még fizet, de a kezdeti felindulás után a napi kereset visszaesett a felére. Mostanra eljutottam egy olyan szintre, hogy 10 dollárnyi btc-m van a számlámon. Azt hiszem, hogy ezzel vége a hyip pályafutásomnak is, a ptc és faucet kattolások után. Nem tartott sokáig és mostanra kifogytam a hitből. Úgy tűnik, ebben az országban tényleg csak az megy ha nincs eleve pénzed, hogy dolgozz rogyásig és próbáld meg beosztani az érte kapott nyolcvanezer forintodat. Aki nem tud dolgozni, az meg dögöljön meg, mint olyan, aki nem tud hozzájárulni az ország (politikusok) gazdagodásához.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Omega! Együttérzek Veled, a Hashocean engem is visszavetett, a célom elérését tekintve sajnos akár évekig is. Már bánom, hogy eltékozoltam egy csomó pénzt olyan befektetésekre, melyek nem jöttek be, vagy bejöttek, de rosszul döntöttem (Pokeram). A kezdeti 14 befektetésből mára már csak a Gcprofits.com maradt meg, én nem is értem, hogy az még hogy nem ment csődbe. Az azonban dolláros program, így bitcoin árfolyamemelkedése miatt bitcoinban még mindig veszteséges vagyok, holott már többet visszafizetett dollárban, mint amennyit beletettem.

    Szóval ne csüggedj, ez a blog pont azért van, hogy a Hozzád és hozzám hasonlókon segítsen. Szólni fogok, ha feladom, de még nem tartok ott.

    Folyamatosan keresem a megbízható programokat, melyekbe hosszú távon is érdemes fektetni és nyereséggel szállhatsz ki belőlük. Ezt a listát folyamatosan frissíteni fogom, a legutóbbit itt találod: http://bitpenz.blogspot.hu/2016/06/szerintem-ezek-legjobb-befektetesek.html

    Kitettem a jobb szélre is, a programleírások fölé, hogy mindig elérhető legyen.

    Kérlek Téged és kérem a többieket is, amennyiben megbízhatónak tűnő HYIP programra akadtok, legyetek szívesek közkinccsé tenni, hogy bővíthessem a programok listáját!

    Köszönöm!

    Péter

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépen megkérnélek, mivel az én angolom nagyon gyenge: utánanéznél valahol a nicehash-nek? Kimondottan az érdekel, hogy a megvásárolt hashpower visszahozza-e az árát? Normális esetben nem kérnék ilyet, de ez most számomra nem normális. Ha megérné, akkor elkezdenék azon bányászni és esetleg visszaforgatni hashpower vásárlásokba a keresetet. Németet tanultam valamikor, de abból is csak annyi maradt meg, hogy egy kiló kenyeret tudjak venni, ha esetleg odatévedek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, tudom, hogy megígértem, csak még nem volt rá időm, bocsánat, de igyekszem utánajárni. Ahogy elsőre ránéztem, lehet náluk felhőt bérelni és másoktól gépteljesítményt is, de hamarosan kiderítem a részleteket.

      Törlés
  6. Sziasztok!
    A Nicehash kalkulátorát itt éritek el:
    https://www.nicehash.com/?p=calc
    Én is abban gondolkodok, hogy összerakok egy 6 videókártyás konfigot, és eladom a gépteljesítményt, csak meg akarom várni az új amd rx 480 teszteket. Eddig annyit derítettem ki, hogy az Ethert kb. 24 MH/s-el bányássza, ami némi tuninggal felvihető 27-28 MH/s-re. Ha a kalkulátorban a 980-as értékeivel számolok, akkor egy 6 videókártyás konfig ( ami kb. 600 - 650 000 HUF-ból kihozható ) nagyon szép, gyorsan megtérülő hasznot tud hozni. Pláne, hogy az új kártyák fogyasztása jóval alacsonyabb, mint a régieké.
    Ehhez persze nem árt érteni a számítógép szereléshez, karbantartáshoz, illetve meg kell tudni oldani annak a helyiségnek a megfelelő szellőzését, ahol a konfig(ok) vannak.

    VálaszTörlés
  7. Kár a Hashocean-ért. Akit érdekel a bányászat, mint befektetés, továbbra is, annak a Hashnest-et ajánlom, ami a legismertebb, és legmegbízhatóbb bitcoin bányász hardware gyártó cégnek, a Bitmain-nek a szolgáltatása. Nem túl régen adták ki az Asic bányászuk legújabb verzióját, az S9-est, aminek olyan a teljesítménye, hogy még a felezés után is kb. 6 hónap alatt visszahozza az árát. A legtöbb bányász cég ( már amelyik valódi ) az ő hardverüket ( S7, S9 ) használja egyébként. Nekik van a legnagyobb esélyük a fennmaradásra a felezés után és remélem, hogy megugorják ezt az akadályt is, mert ha ők bedőlnek, azt a Bitcoin nagyon meg fogja szenvedni.
    Egyébként az általuk gyártott Asic-ok benne vannak a Nicehash kalkulátorában is, és a $2100-ba kerülő S9-esre havi $543.49 várható profitot ír a Nicehash, bár én garancia ügyintézés, karbantartás, esetleges meghibásodás végett inkább a GPU konfigok mellett vagyok, amik ráadásul több algot is tudnak bányászni.

    VálaszTörlés
  8. Nem értem, hogy miért nvidia kártyákkal van a kalkulátor elkészítve. Ha jól tudom, gyengébbek mint az amd, bányászatban legalábbis. Az én kártyám így néz ki:
    https://s32.postimg.org/5vxc1z1rp/image.jpg
    Közel nem éri el azt, amit általában erről a kártyáról írnak, lehet, hogy közrejátszik az a tény, hogy maga a gép egy PCIE 2.0, DDR2-es memóriás e8400-as processzoros régi vacak. Mindenesetre nem mernék belevágni, még ha lenne is több százezer forintom a dologra, mert hamarosan vége az ethereum bányászatnak mert POS rendszerre vált, utána viszont nem vagyok biztos benne, hogy bármit is megéri bányászni. Persze ingyen, vagy olcsó árammal nem nehéz hasznot elérni, de az nincs.

    VálaszTörlés
  9. Elképzelhető, hogy a konfig nem ideális, és azért tud kevesebbet. Nekem speciel, amikor a Nicehash kalkulátort használom nem írja azt, hogy az említett profit Ethash-el történt. Kizárólag más algokat ír ki.
    Egyébként az AMD kártyák valóban jobbak erre. Ezért is várom az rx 480-ast.

    VálaszTörlés
  10. Daggerhashimoto, ha az amd kártyát nézed. Azt hiszem, hogy az lesz az ether, ugyanis mikor bányászok, akkor ezt az algo-t írja ki, de az ethminert indítja. Nvidiával viszont a Lyra2REv2 a fő algo.

    VálaszTörlés
  11. Az Ethash tudtommal nem egy az egyben a Daggerhashimoto, hanem annak egy módosított változata. No majd kiderül. 3 hónapon belül úgyis összerakom a konfigot. Meglátjuk mi lesz.

    VálaszTörlés
  12. Máté, honnan szerzel riser kábeleket?

    VálaszTörlés
  13. Szia Omega!
    http://gpushack.com/collections/gpushack ( itt mást is találsz )
    https://www.ethereumminer.eu/cat/PARTS/616/PCI-Risers.html ( itt szintén találsz mást is, de komplett rig-et nem érdemes venni, mert túl van árazva )
    vagy pedig ebay.

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm! Az ebay-ról hallottam rosszat ebben az ügyben. Ha riget tudnék összerakni, akkor szerintem egy fémhulladék telepen keresgélnék. Vagy van egy régi házam, abból is lehetne összerakni. Gondolom.

    VálaszTörlés
  15. A lényeg a jó szellőzés, illetve a karbantarthatóság.

    VálaszTörlés
  16. A második linket nem tudom betölteni (DNS hibát ír). Az első szimpatikus, rendeltél már onnan valamit?

    VálaszTörlés
  17. Nekem nem ír ki DNS hibát most sem.
    A GPUshack-ről nem rendeltem még, de a bányászattal foglalkozó fórumokon nagyon szeretik, és jókat írnak róla.

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok!
    Máté, a jó, vagy a rossz hírt mondjam? Lehet rendelni a 480-ast. A rossz hír, az ára.
    http://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/pc-alkatreszek/videokartyak-5/radeon-r9-series-367/?q=480

    VálaszTörlés
  19. Szia Omega! Köszi! Ez kb. egy 390x ára, ami kb. 30 MH/s-t tud Ethereum bányászat terén.
    Eszereint a teszt szerint:
    http://cryptomining-blog.com/8033-testing-the-amd-radeon-rx-480-for-ethereum-mining/
    az RX 480 felmérgesítve tud kb. 27-28 MH/s-t, viszont szinte feleannyit fogyaszt, és komolyabb hűtéssel még tovább lenne húzható.
    Még várok több tesztet róla, aztán meglátom. Legfeljebb először csak egyet rendelek tesztelni.

    VálaszTörlés
  20. További érdekesség:
    http://www.mininghwcomparison.com/list/index.php?brand=amd

    VálaszTörlés
  21. Ezt én is figyelem. Azért tényleg érdemes várni, hogy a gyártók kihozzák az egyedi hűtésű kártyákat, nem is annyira a hőfok, inkább a hangerő miatt.

    VálaszTörlés
  22. Még egy kis érdekesség a 480-ról:
    http://www.helenabitcoinmining.com/2016/06/29/optimizing-the-power-usage-of-amd-radeon-rx-480-for-ethereum-mining/

    VálaszTörlés
  23. Ez teljesen jó. Alig kell emelni az órajelen és a power target-et még csökkenteni is lehet. A fogyasztás is kiváló.

    VálaszTörlés
  24. Itt egy picit olcsóbbak szállítással (DPD) együtt, főleg ha többet rendelsz:
    https://www.overclockers.co.uk/search?sSearch=rx+480

    VálaszTörlés
  25. Ilyen értékű holmit inkább itthon szoktam megvenni a garanciális ügyintézés miatt.

    VálaszTörlés