2016. június 15., szerda

Off-topic: miért ez a HYIP stratégiám, ami, és mi van mögötte lelkileg (személyes hangvételű bejegyzés)

Omegának akartam válaszolni arra a kommentjére, hogy dilemma számára, ha egy HYIP megtermelte a betett pénzt, akkor hogyan lépjen tovább: újra fektessen be, újra kockáztatva a tőkéjét?

Megírtam a - kissé hosszúra nyúlt - válaszom kommentben, de nem fogadta el a Blogger, túl hosszúnak ítélte, ezért úgy döntöttem, kiteszem egy posztban. Hát íme!

A dilemmára az én HYIP stratégiámban a válasz a következő:

1) igyekezz mindig megbízható programot választani, ez a kulcskérdés, aztán az, hogy kinek mi a megbízható, az már lehet egyéni mérlegelés tárgya

2) ezekből a programokból gyűjtsél be minél többet, akár 20-at is, de legalább 10-et

3) az általuk megtermelt hozamot egy-egy hónapig gyűjtsed, majd
 
  • 3a) ha még nem érted el a kívánt összegű havi hozamot, beleértve az adót és a hitem szerint a kötelező tartalékalapot is, addig minden hónap végén fizess be a teljes portfóliódba, a befizetéssel arra törekedve, hogy a hozamok minél egyenlőbbek legyenek (azért, hogy ha egy HYIP kiesik, az ne rengethesse meg a bevételeidet)
  • 3b) ha megvan a kívánt havi hozam, akkor vedd ki az elköltésre szánt pénzed és vedd ki a tartalékalapba szánt bevételt is, és mindkettőt adózd le. Ettől kezdve dönthetsz úgy is, hogy már nem fizetsz be, csak aratsz, a kieső HYIP-okat pedig a tartalékalapból befektetve finanszírozod meg, így a havi elkölthető bevételed nem fog függeni a bedőlésektől. De dönthetsz úgy is, hogy részben továbbra is hizlalod a tőkéd, tehát befizetsz.
4) meg fogod látni, hogy kevéssé fog zavarni, ha "kívülről" teszel bele újabb pénzt egy-egy HYIP-ba, mert az már nem a saját pénzedből lesz, hanem a HYIP-ok által megtermelt hozamból. Az első pár hónapban még a hozamból befektetett pénzt is félve adtam ki, de ma már egyáltalán nem félek, nincs semmilyen rossz érzésem befizetni, hiszen nekem ugyanannyi pénzem van a rendszerbe fektetve, lévén, hogy saját pénzt csak tavaly októberben raktam bele, azóta csak a hozamokat osztom szét minden hónapban. Más érzés, teljesen más! A Pokeram.com-ban 400 ezer forintom ragadt bele, de túléltem, mert a saját pénzem "mindössze" 40 ezer forint volt, az összes többit a HYIP-ok termelték meg, ami nekem egy technikai pénz csak és bele van kalkulálva a kockázat.

5) Ha ügyesen választod ki a programokat és nem dőlnek be mind azonnal, továbbá a tartalékalapba szánt havi összeget is egészséges bizalmatlansággal :) kiszámolva határozod meg, akkor ez a stratégia hosszú távon is működhet szerintem, én legalábbis most tesztelem, ez a blog erről szól. Persze a stratégiám is folyamatosan változik a tanulásom, tapasztalataim függvényében, de most itt tartok. Azt is meg fogom mondani, ha majd feladom netán. Most egyáltalán nem úgy áll a helyzet.

6) A tartalékalapba szánt pénzt úgy számolom ki, hogy arra számítok, hogy minden HYIP programom bedől mondjuk egy éven belül, tehát legkésőbb egy év alatt újra összegyűljön az a tőke, ami kitermeli a várt hozamot. Ha például havi 10 százalékos hozamot tűzöl ki célul magadnak az eddigi hozammúltad és a (konzervatívabb felfogású) befektetési stratégiád alapján, akkor világos, hogy azt a tőkét kell összegyűjteni 1 év alatt a tartalékalapban, amelyik egy év múlva önmagában kitermeli a 10 százalékos hozamot.

Példa: havi 50.000 Ft kell nettóban a HYIP programokból. Az átlagos havi hozamod 10%. Az adóval együtt az 50.000 Ft nettó eléréséhez 74.360 Ft-ot kell kitermelni minden hónapban. Mivel a havi hozamod 10%, 743.600 forintos tőkéről van szó, ami ezt kitermeli. Ha azt mondod, hogy 1 éven belül minden HYIP programod bedől, akkor a 743.600 Ft egy tizenkettedét kell minden hónapban kitermelni, ami 61.967 Ft. Ez az adóval együtt (hiszen ezt a nettó pénzedből teszed félre) 92.158 Ft.

Ezáltal a havi nettó 50 ezer forint eléréséhez 74.360+92.158 Ft-ot kell kitermelni minden hónapban, ami 166.519 Ft.

Mindez azt jelenti, hogy eleinte, amíg nem veszel ki pénzt, csak felhalmozol, a hozamból végzett havi befizetésekkel addig kell növelned a portfóliód tőkeállományát, amíg el nem éred a havi 166.519 forintos hozamot. Ez 10 százalékos hozamnál 1.665.190 forint tőke. Amíg ezt el nem éred, nem érdemes kivenni pénzt a rendszerből, különben még lassabban nő a tőke. Ha viszont ez már megvan, akkor kezdhetsz aratni.


7) Felmerülhet, hogy ha 1.665.190 Ft-os tőkét kell elérni, akkor a tartalékalapban miért csak 743.600 Ft tőkével számoltam, amit 1 év alatt össze kell gyűjteni, miért nem 1.665.190-nel. Nos, azért, mert abba nem számoltam bele a tartalékalapot, csak a havi nettó 50 ezer forint jövedelmet, meg annak az adóját. Azért nem számoltam bele, mert akkor még többet kell félretenni havonta, és még később éred el, hogy kiveheted a pénzt, miközben egyáltalán nem biztos, hogy tényleg be fog dőlni minden programod 1 éven belül, vagyis a tartalékalap nem feltétlenül fogy el egy év alatt. Viszont ha 1 év után is pakolsz továbbra is a tartalékalapba, akkor egy idő után már nem lesz szükséged a tartalékalapba félretenni, mert már elég nagy potenciált elér és jobban fog nőni, mint fogyni.

De ha ennek ellenére a tartalékalapba mégiscsak annyi tőkét akarsz félretenni, hogy abból egy újabb tartalékalap is képezhető legyen, akkor nem 1.665.190 Ft, hanem 2.807.340 forintnyi tőkét kell összegyűjtened a tőkefelhalmozási szakaszban. Ennek a havi 10 százalékos hozama már elég lesz arra, hogy azt a tőkét is kitermelje a nettó jövedelmed mellett, amiből a tartalékalapba is jut elegendő pénz.

8) Ez a tartalékalap és az adó eléggé felviszi a hozamigényt. Azonban azt gondolom, ha csak aratsz és nem teszel félre, akkor a bedőlő HYIP programok miatt előbb-utóbb elfogy a tőkéd és vele a jövedelmed és akkor saját pénzből kell pótolnod újra, vagy abba kell hagynod ezt a pénztermelést. A tartalékalap esetében viszont saját pénzt már egyáltalán nem kell betenned a rendszerbe az aratási szakaszban és a havi jövedelmed sem kell erre szánni, tehát teljesen fájdalommentes, hiszen a tartalékalapot maguk a HYIP-ok termelik ki, Te csak (mondjuk) a legelején egyszer raksz be saját pénzt, soha többet.

Vagyis nézhetjük úgy is, hogy ugyan a 166.519 Ft, vagy még inkább a havi 280.734 forint hozamból tiszta ciki csak 50 ezret kivenni havonta, de az a helyzet, hogy ha fenntartható pénztermelést szeretnél, és hosszú távon, évekig gondolkodsz, akkor szerintem a tartalékképzés, tehát annak az ára, hogy fenntartsd a pénztermelő rendszered, továbbá az, hogy leadózd a jövedelmed, nem kerülhető meg. Ezért én azt tűztem ki, hogy (a mai hiányzó jövedelmem alapján) nettó 196.289 forint jövedelemhez jussak havonta, a többire csak mint technikai pénzre tekintek, ami a rendszer fenntartásához szükséges. 

Egyébként nem kevés pénz a teljes hozamösszeg, hiszen havi 521.914 forint összhozamigényről van szó az én esetemben, amihez havi 15 százalékos hozammal számolok a tartalékalapba szánt pénz tekintetében, viszont ezt a hozamszintet már látom, hogy nem fogom tudni elérni, továbbá ebben nincs benne, hogy a tartalékalapba szánt pénz egy új tartalékalapot is kitermeljen. Ellenben a mai portfóliómban reális havi 8 százalékos hozammal számolva és arra kalkulálva, hogy 1 év alatt minden programom bedől, a tartalékalap képzésére is elegendő mennyiségű havi félretett pénzzel számolva már nem 521.914, hanem 1.414.402 forintot kéne kitermelni havonta, amihez 17.680.025 forint tőkét kéne összegyűjtenem.

Sok év múlva ez nyilván sikerülne (a havi 8 százalékos hozam kamatos kamat hatása igen jelentős! - hihetetlen, de két és fél alatt elérném a jelenlegi 1,72 milliós tőkeállományomból a 17,68 millát, persze feltéve, hogy egyik HYIP sem dőlne be, mert különben lassabban), de már nem akarok még feljebb menni, mert nincs annyi időm, egyre fogy az erőm, az energiám, a türelmem, a kitartásom amiatt, mert még mindig nem vehetek ki pénzt a rendszerből.

Tehát most kitűztem ezt a havi 521.914 forintos hozamcélt és mellé a havi nettó 192.164 forint jövedelmet, amit durván 5 millió forintos tőkével érek el (jelen állapot szerint 2017. decemberére), aztán a valóságban meg lesz, ami lesz.

Az elmúlt nehéz években egyet megtanultam, de azt baromira: küzdhetsz Te a pénztermelésért, vagy bármiért az életben, gondolkodhatsz pozitívan, megpróbálhatod bevonzani a jót, meg kizárni a rosszat, mégis az lesz, amit a sors akar. Az elmúlt években számomra ez volt a legnagyobb élettapasztalat. Annyi, de annyi energiát beleöltem az elmúlt kb. 4-5 évben kb. 15 féle pénzkereseti módszerbe mind a vállalkozásomban, mind a magánéletemben, hogy az elmondhatatlan, mellette pozitívan gondolkodtam, ilyen-olyan megerősítő hanganyagokat hallgattam, elképzeltem, ahogy kellett, hogy milyen jó lesz, ha majd minden számlámat ki tudom fizetni, aztán mégsem sikerült egyik sem. Küzdöttem én, de a sors nem akart segíteni. 

A szerelemmel pontosan ugyanígy jártam. Olyan mélypontokon voltam lelkileg mind a pénzügyeimben, mind a szerelemben, hogy azt el sem tudjátok képzelni, mégsem sikerült egyik sem. A pénzügyekben még mindig nem állok jól, bár a HYIP-okhoz nagy reményt fűzök, de a szerelemben akkor kárpótolt az élet, amikor végképp nem számítottam rá és teljesen mást akartam: odadobta elém életem legcsodálatosabb nőjét és még csak küzdenem sem kellett érte, míg korábban szinte csak reménytelen szerelmeim voltak, akik felszántották a lelkem.

Úgyhogy sziklaszilárdan vallom, hogy az van, amit a sors akar. Én mindent megteszek persze továbbra is, de a pozitív gondolkodásban, bevonzásban a tapasztalataim alapján most már évek óta nem hiszek. Ha akar segíteni a sors a HYIP-ban nekem, és rajtam keresztül Nektek, akkor sikerülni fog elérnem a havi 521.914 forintos hozamot és az elég lesz, ha meg nem akar, akkor nem fog sikerülni. Teljesen nyugodt vagyok, egy cseppet sem izgulok emiatt.

Bocs, ha a végére túl személyesbe mentem át, de ez is éppúgy hozzátartozik ehhez az egész HYIP stratégiámhoz, illetve a bloghoz, mint a puszta száraz számok.

Köszönöm, ha végigolvastad. :)

11 megjegyzés:

  1. Köszönöm! Neked és Máténak is. A választ és a lehetőséget is, hogy posztoljak, ha tudok valamit. Most sajnos azt kell mondanom, hogy nulla a tapasztalatom a témában, nemrég fejeztem be a ptc-s kattolást, mert véres verítékkel is csak valami nagyon minimális összeget lehetett vele összeszedni. Ezután jöttek a faucet oldalak, de mióta a google rájuk szállt és nem használhatják a reklámjait, azóta az is egy nagy nulla lett, ráadásul dolgozni is kell vele rengeteget. Ez már nem megfelelő nekem se anyagilag, se fizikailag. Reggeltől-estig kattogni nem az igazi. De ezek szerint a hyip sem fog kibillenteni, mert a ptc-ből keresett pénz... Hát az nem pénz. Saját pénzem akkor lesz, ha a kormány legalább háromszorosára emeli a rokkantsági ellátást. Ezt ugye nem várhatjuk a közel s távoli jövőben. :D Ráadásul hitelképességem sincs, csak addig, amíg a rokkantsági felülvizsgálat érvényes, az pedig általában két évente szokott lejárni. Ahogy leírtad, úgy nekem is kellene valami személyre szabott stratégiát kialakítani, de nulláról elég nehéz lesz. De megcsinálom most már, ha a fene fenét eszik is. Az utolsó szalmaszálba erősen kell kapaszkodni. Nekem is megvolt az összes agykontrollos, pozitív gondolkodós, meg meditálós mindenség, de nem ment... Ezután jött a napi tíz óra kattolás ptc-ben. Hát az se ment. Ez is személyes lett, de igazad van: hozzátartozik a történethez, része az egésznek.

    VálaszTörlés
  2. De legyen valami "szakmai" is. Teljesen egyetértek Mátéval abban, hogy most ethert inkább saját géppel éri meg bányászni. Nemrég vettem egy videókártyát 166 euro értékben (52000 Ft.-ért) Ötven eurót már kitermelt 32 nap alatt, ha még lesz három hónapom, hogy bányásszak, akkor elmondhatom, hogy ingyen van egy videókártyám és ebben már a villanyszámla is benne van. Talán utána is lesz valami, amit lehet bányászni, még ha nem is akkora haszonnal mint az ethert. Azért van hátránya is, bár ez télen inkább előny lenne: fűti a szobát rendesen.

    VálaszTörlés
  3. Milyen videókártya, ha nem titok? :) Itt egy lista egyébként arról, hogy melyik kártyákat ajánlják Ether bányászathoz: https://www.cryptocompare.com/mining/#/equipment

    VálaszTörlés
  4. Igen, ezt is néztem, bár nem érem el az ott leírt sebességet vele. Egy Asus strix r7 370 oc 4gb a lelkem, ez volt ár/érték arányban a legjobb. Hó végére meg beígérte az AMD a 480-ast és most nem tudom, hogy örüljek, vagy sírjak.

    VálaszTörlés
  5. A 480-as elvileg 27-29 Mh/s-t tud alacsonyabb fogyasztással, mint a 370-es, bár én megvárnám a teszteket. Sokan írják egyébként, hogy jobb hamarabb elkezdeni a bányászatot azzal a konfiggal, ami most rendelkezésre áll, mint kivárni a megjelenését. A 370-es mennyi MH/s-t ír ki? Kíváncsi lennék, hogy a https://www.nicehash.com/ en keresztül mennyit tudna kitermelni naponta.

    VálaszTörlés
  6. A 480-as is 150W-os fogyasztást fog produkálni, a 370-es is annyit eszik. Elméletileg az ára is annyi lesz, 200 dollárra tartják a 480-at. Ez a 370, ha csak úgy ráengedem a bányászprogramot alap órajelen, akkor 13,5 - 14 Mh/s-t tud. Én egy kicsit tuningoltam rajta, így azért a 15-17 Mh/s megvan. A kártya 75 fokos és éjjel se hallani a hangját.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Omega, annak nem örülök, hogy Te is sorstársam vagy, de annak igen, hogy így jobban megértjük egymást. Közben e-mailben befutott egy harmadik sorstárs is, és valahogy kezdem azt érezni, hogy eléggé sokan lehetünk, akik elkeseredésükben választottuk a HYIP-ozást (tehát nem azért, mert szeretjük, vagy mert hiszünk benne) és ebből próbálunk meg jól kijönni.

    Eddig még senki nem jelentkezett, aki a HYIP-okból fényes karriert futott volna be, és még el is árulja nekünk a csalhatatlan stratégiáját. De hátha lesz ilyen befektetőtársunk is és tanulunk majd tőle.

    Én mindenesetre viszem tovább azt a vonalat, amiben leginkább hiszek, tehát amit ebben a fenti blogbejegyzésben összefoglaltam. Hozzávalóként a legstabilabb oldalaim listája pedig az egyik előző blogbejegyzésben található:
    http://bitpenz.blogspot.hu/2016/06/szerintem-ezek-legjobb-befektetesek.html

    Ahogy Winston Churchill mondta, amikor miniszterelnökké választották a második világháborút követően: "Nem ígérhetek mást csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket!".

    A blog gazdájaként én sem vagyok jobb helyzetben, tisztelt sorstársaim!

    VálaszTörlés
  8. Mégvalami. 600 ezer magyar távozott külföldre, mert nem tudott megfelelően megélni ebben az országban. Az EU csatlakozás óta kétszer annyian távoztak tőlünk gazdasági "menekültként", mint 1956-ban politikai menekültként.

    Szerintem az ország szürkeállományának jó része, de legalábbis a legtehetségesebb és legbátrabb honfitársaink már kint dolgoznak. Sok ilyen embert ismerek. Többen hazajönnének, csak itthon ugyanaz a nyomorgás várna rájuk, mint ami előtt kimentek.

    Meglepődtem, hogy 4 millió szegény ember országa lettünk.

    Meglepődtem, hogy vállalkozóként és diplomával a zsebemben küzdenem kell olyan alapszintű fiziológiai problémákkal, mint a biztos étkezés vagy a fűtött otthon, vagy akár a számláim befizetése, amikor gyerekkoromban, a nyolcvanas években egyáltalán nem így láttam a szüleimet élni, és én egészen pár évvel ezelőttig azt hittem, hogy náluk jobban fogok élni, mert ez lenne a természetes. Most már tudom, hogy nem.

    Meglepődtem, amikor nemrég teljesen véletlenül szembesültem vele, hogy egy 5000 fős Pest megyei faluban az általános iskolába járó gyerekek csaknem mindegyike gyermekvédelmi kedvezményben részesül, ami azt jelenti, hogy a családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem éri el a 39.900 Ft-ot. A 20-25 fős osztálynévsorokban mindössze 0 és 2 közötti gyermeket láttam osztályonként, aki NEM gyermekvédelmis, ezért nekik fizetniük kell a gyermekétkeztetésért. Mindenki más támogatott és ingyen étkezik! Ha ez van Pest megyében, akkor mi lehet Borsodban vagy Szabolcs-Szatmárban?

    Még sorolhatnám, kedves Olvasók. Annyit szeretnék üzenni, amit már írtam is valamelyik blogbejegyzésemben és még fogok is sokszor: ennek a kísérletnek, tehát ennek a blognak az is az egyik kimondatlan célja, hogy - mivel hazánkból lehetetlen, ezért - ugyanúgy külföldről szerezzük meg a hiányzó jövedelmünket, mint ahogy a 600 ezer külföldre szakadt honfitársunk, csak éppen anélkül, hogy elhagynánk a szülőföldünket.

    Köszönöm, hogy ezt elmondhattam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem vicces, de már csak nevetni tudok rajta: már nincs négymillió szegény, mert lejjebb vitték a megélhetési minimumot. Ezzel egy tollvonással (tényleg ennyi) megváltoztatták a statisztikát. Így most már nem szegény emberként fognak halálra fagyni a télen.

      Törlés
  9. http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/tul_sokan_vannak_a_szegenyek_megvaltoztatjak_a_letminimum_kiszamitasat/2475268/

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm. A kozmetikázás semmit sem változtat a tényeken, csak a kormányzati sikerpropagandát erősíti. Ráadásul a devizahitelesek esetében a régi számok sem értek semmit, no és melyik családban nem vettek fel devizahitelt 10 éve?

    Nincs ezen mit szégyellni, elszegényedtünk.

    Szerintem a békés, bár korlátozott 70-es, 80-as éveket leszámítva, amikor megállt az idő, utoljára az 1867-es kiegyezéstől az első világháborúig volt élhető ez az ország és volt felemelkedés, persze az is külföldi pénzből ment. Elődeinkkel szemben mi már nem tudtunk élni egy hasonlóan páratlan lehetőséggel, holott elképzelhetetlenül sok pénzt kaptunk az Európai Uniótól az elmúlt bő évtizedben, nem tévedés, naponta 2 milliárd forintot:

    http://tldr.444.hu/2016/06/08/naponta-2-milliard-forint-joett-magyarorszagra-az-elmult-12-evben-hol-van

    VálaszTörlés