2016. június 15., szerda

... és BTCrobot.com helyett "humanrobot.com"?

Köszönöm a hozzászólásokat a BTCrobot-os cikkhez!

Értem, hogy a BTCrobot.com felejtős, de van-e értelme (és hogyan csináljam), ha humán robottal, azaz saját magam szeretnék nyerni a bitcoin mostanában elképesztő volatilitásán? Látom, hogy az elmúlt 24 órában például több mint 30 dollárt hullámzott az árfolyam, ebből például akár 5 százalék hasznot is termelhettem volna.

Ilyesmit még sosem csináltam, de már régóta foglalkoztat. Ahogy gondolom: 

1) alaphelyzet: van mondjuk a kerek szám kedvéért 1 bitcoinom. Legyen a kiinduló pont a mostani árfolyam, 680,10 dollár. A cél 1 százalék nyereség egy tranzakción.

2) Ha az árfolyam emelkedik 1 százalékot, akkor eladom a bitcoint a Bitstampon, így van 686,90 dollárom, mínusz a 0,25 százalékos jutalék, azaz 685,18 dollárom, mert a jutalékot a dollárból vonják le.

3) Mivel a bitcoinra történő visszaváltáskor is 0,25 százalék a jutalék, amit szintén a dollárból vonnak le eladás előtt, ezért eladáskor a 0,25 százalékos jutalékkal kevesebb dollárral rendelkezhetem, így 683,48 dollárt adok el.

4) Az árfolyam, amin realizálni tudom az 1 százalékos hasznot, az eredeti árfolyam, csökkentve a két jutalékkal, azaz 676,70 dollár. Ha ezen az árfolyamon megveszem a bitcoint a 683,48 dolláromból, akkor 1,0100063125 bitcoint tudok rajta venni,

5) Megveszem a bitcoint, ekkor nyertem 1 százalékot, hiszen 1 százalékkal több bitcoinom van! És a kör indul elölről, csak most az alaphelyzeti árfolyam már nem 680,10, hanem 676,70 dollár.
 
6) Ez a körforgás azonban feltételezi, hogy a bitcoin árfolyama a trendet tekintve csökkenni fog, hiszen mindig egyre kisebb árfolyamon tudom realizálni az 1 százalékos nyereséget.

Mindez az XLS-ből kimetszve:
 
alaphelyzet 680,1
1% növekedés 686,901 <váltás
jutalék után 685,1837475
jutalék után 683,4750598504
visszaváltás 676,703750625 <váltás
BTC van 1,0100063125

7) Amikor a bitcoin árfolyama trendet tekintve erősödik, akkor pedig fordítva kell csinálni, tehát a dollár oldaláról nézem az egészet, és a nyereségem is dollárban keletkezik. Ez a bitcoin szempontjából nem olyan jó, de ha a dollárnyereséget nem bitcoinra, hanem forintra váltom, akkor lényegében ugyanúgy nyertem, hiszen a dollár/forint árfolyam nemigen változik, azaz minden megtermelt dollár biztos forinthasznot jelent.

8) A fentiek elvi számítások. Ha az árfolyam ennél jobban kileng, akkor ugyanazon az árfolyamszinten maradva is elérhető a kitűzött nyereség, csak akkor nem 1 százalékot tűzök ki, hanem 2-t. Meg lehet olyan stratégiát is választani, hogy az árfolyamspekulációval keresni szándékozott pénzem felét dollárban, felét bitcoinban tartom, így bármelyik irányú változásból tudok hasznot húzni.

Az árfolyamspekuláció ugyanis bár egész emberes feladat, nem csak annyi, hogy kikérem a pénzt naponta egy perc alatt, viszont ez a pénz nem a HYIP-nál van, hanem végig nálam, tehát sosem dőlhet be, max. akkor nyúlhatják le, ha a Bitstampot is megkárosítják (amire volt már példa, de felálltak belőle).

A kérdés az, hogy mi jellemzi a bitcoin árfolyammozgásait? Biztosabb-e apránként haladni, vagy érdemes eleve 2-3 százalékos emelkedést is kitűzni és legfeljebb többet várni, beleértve azt is, hogy talán sosem jön el, vagy csak nagyon sokára? Milyen stratégiák választhatók és mik azok a trükkök, amelyekkel ez eredményesen végezhető?

A tisztelt Olvasók közül ki keres árfolyamváltással bitcoint vagy dollárt és mi a tapasztalata?

6 megjegyzés:

  1. szia,

    én a bitstamp-en váltok mert megbízhatónak tartom a történtek ellenére is. Most nemrég találtam meg az uphold.com-ot, itt tranzakciós díj nélkül lehet váltani, habár nem olyan jó az árfolyamuk, most még csak tesztelgetem. Az árfolyamról pedig személyes véleményem, hogy 2-3 hétig még növekedhet keveset, de a felezés miatti bizonytalanság sok eladást fog generálni július elején. Viszont a bányászcégek reagálása után ismét emelkedésnek indulhat.
    Más: örülök, hogy ilyen tartalmat olvashatok most magyarul, egyre jobban érdekel már a HYIP.
    Sok sikert kívánok emellett. :D

    VálaszTörlés
  2. Kedves "asdg"!

    Köszönöm a bátorítást! Azt hiszem, kipróbálom a váltásokkal történő pénztermelést egy kisebb összeggel.

    Úgy gondolom, hogy egy váltó vagy a díjból vagy az árfolyamból él, de olyat nem fogunk találni, hogy díj sincs és az árfolyam is a legjobb. A Bitstampra nem csak a nagysága miatt szavaznék (vagy mert túlélte a korábbi nagy pénzlopást), hanem kényelmi szempontból is, ott ugyanis már hitelesítettem magam.

    VálaszTörlés
  3. Én a kraken-en és az upholdon vagyok, de még nem próbálkoztam ilyen váltogatásokkal. Gondolkoztam rajta, de aztán elvetettem, pont a díjak miatt. Ha nem ugrik elég magasra, vagy nem esik le az árfolyam, akkor éppen csak annyit lehet keresni, amit mondjuk elvisz a váltás díja ÉS ha haza akarom hozni, akkor ott is van némi veszteség. Persze ez csak a kis pénzzel való váltásokra vonatkozik, nyilván egy pár btc-s tranzakció nagyobb nyereséget tud hozni, mint egy pár dolláros.

    VálaszTörlés
  4. Azért most elgondolkodtam. Az upholdon nem kell ragaszkodni a bitcoinhoz, hanem száz más valuta is van, amik között lehet váltogatni. Azt nem tudom, hogy ingyenes-e mondjuk az USD/JPY közti váltás is, de ha igen, akkor lehet más, hasonló elvű stratégiát is felépíteni. Valamikor tervezték bevezetni az ethereumot is, de úgy tűnik, ebből nem lett semmi. Ezek az elérhető pénznemek most:
    https://s32.postimg.org/xjb3odbid/image.jpg

    VálaszTörlés
  5. Oké, számtanból elég gyenge vagyok, ráadásul ezek a váltások se tartoznak a nagy kedvenceim közé. Ha átváltod az 1 btc-t dollárba, akkor onnantól nem azt kell figyelni? Úgy értem, változik valami az alapállásban, ha nem azt nézed, hogy a btc essen le 676,703750625-ra, hanem azt, hogy az aktuális dollárod értéke emelkedjen egy százalékot? Kövezzetek meg, de tényleg nem értem.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Omega! Köszi az infókat! Az egyéb devizákhoz nem érzem felkészültnek magam, annyit látok mindössze, hogy a bitcoin a dollárhoz képest (és ezzel persze a forinthoz képest is) eléggé nagy kilengéseket mutat, ami elvben alkalmas lehet haszontermelésre, úgyhogy én csak ezzel próbálkoznék.

    Az én elgondolásom az, hogy miután átváltottad egy kijelölt árfolyamon, utána az a cél, hogy ugyanabban a pénznemben visszakapd megnövelt összegben.

    Tehát: ha emelkedik a bitcoin árfolyama dollárban (például 700-ról 710-re), akkor realizálod az emelkedést, tehát átváltod. Ekkor azonban még nem vagy készen, ezért meg kell várni, hogy csökkenjen is az árfolyam 700-ra, hiszen ekkor a magasabb összegű 710 dollárodért több bitcoint kapsz. Ezzel viszont már valóban több bitcoinod is lett és a kör bezárult, jöhet a következő.

    Ez azonban akkor jó, ha mindig van egyre alacsonyabb árfolyam, hiszen ez, amit leírtam, trendjében csökkenő árfolyammal működik jól, de az is jó lehet, ha a kilengések olyan óriásiak, hogy ismét kezdheted elölről, az eredeti árfolyamszinten.

    Ha a trend növekvő, akkor fordítva, dollár oldalról kell nézni, és a pénzed dollárban fog nőni.

    A problémát az jelenti, hogy mi van, ha a kitűzött árfolyamot nem éri el a bitcoin.

    Persze a rendszer finomhangolható azzal, hogy hány százalékos nyereséget akarsz elérni (nyilván minél nagyobbat, annál kevéssé valószínű, hogy gyorsan eléri a bitcoin az árfolyamot, tehát várni kell), továbbá bele kell számítani az átváltási jutalék miatti veszteséget is, ami a Bitstampnál oda 0,25 és vissza 0,25 százalék, azaz 0,5 százaléknál kisebb nyereségigénnyel nem is érdemes nekiindulni, mert a Bitstamp elviszi a réven, amit nyertél a vámon.

    Még gondolkodom, de egyre elszántabb vagyok, hogy belevágok, hacsak valaki nem beszél le róla azzal, hogy valamit rosszul gondolok, vagy hogy nem éri meg pepecselni ezzel, mert filléreket keresek csak, éppúgy, mint a faucetekkel, miközben sok vele a meló, mert állandóan figyelni kell a mozgásokat. Ami vonz ebben, hogy ez 100%-ban rajtam múlik, nem egy HYIP adminon és itt biztosan nem fog eltűnni a pénzem, ellentétben egy HYIP-pal. Számomra a minimum 15 százalékos havi hozamok tűnnek az optimálisnak. Ha ezzel sikerülne a napok nagy részében 0,5 százalékos nyereséget elérni egy hónapban, akkor teljesülne ez a cél. Ebben azonban nincs tapasztalatom, ezért vágnék bele.

    Ahogy írtam is, kockázat nélkül nincs siker és én nagyon akarok valamilyen működő pénzkereseti lehetőséget összeácsolni, ezért egész nap ezen jár az agyam és minden érdekel.

    VálaszTörlés