2016. szeptember 5., hétfő

Nyílt válasz a Borrowta nyílt Facebook posztjára

A Borrowta nyilvános Facebook csoportjában jelent meg ma az alábbi bejegyzés, melyre szeretnék válaszolni. Mivel ezzel az e-mail címmel nincs Facebook fiókom, ezért a választ nem a Facebookon, hanem itt teszem meg.

Kristóf József írta:
"Vannak itt a csoportban olyan emberek, akik pusztán rosszindulatból vannak itt és alig várják hogy tönkretegyenek minket. ( Péter ) kedves blogger, akinek halvány lila fogalma sincs a rendszerünkről, nem tudja mit ígértünk és ígérünk hónapok óta, fogalma sincs arról hogyan működik a cég, fogalma sincs az első vállalkozásunkról ami majd pénzt termel, sem a termékről, sem a további célokról....
Keresi a hibákat és a támadási felületet! Rossz hírünket kelti szándékosan, téves információkkal. Kedves Péter miért nem kérdezel engem vagy valamelyik vezetőt ha konkrét információt szeretnél kapni ??? És kedves Péter, te a becsület és a jó szándék megtestesítője, miért nem vállalod a teljes neved és az arcod, ha hazug és vad dolgokat állítasz más emberekről és azok munkájáról ??? Péter, miért nem veszed a fáradságot és jössz el a gyárba amit együtt építettünk a tagjainkkal ??? Kedves Péter miért nem jössz el egy konfira sem hogy legalább tudjad miről írsz ???
Ha annyira jól szeretnéd tájékoztatni az olvasóid, kérlek keress meg és beszéljünk meg egy találkozót, szívesen állok rendelkezésedre és megmutatok és elmagyarázok neked mindent!
Igen, mi lelkes amatőrök vagyunk, igazad van..... de kérdezem akkor ezért kell hamis dolgokkal hátráltatni minket, hogy nehogy véletlenül sikerüljön egy maroknyi ( közel 700 ) ember munkája és akarat?? Miért akarsz lejáratni minket és tönkretenni mások munkáját ?? Talán azért mert te nem találtál ki semmit, csak mások tönkretételéből élsz ??? Te kedves Péter, ha megnéztél volna egyetlen videót is.... akkor tudnád, hogy nem hiyp oldal vagyunk !
Tudnád hogy mit ígértünk és hogyan....., de sajnos a többi firkászhoz hasonlóan, te is csak a balhét lesed és a rosszat.. hogyan lehet hasznot húzni mások tönkretételével!
Legyél olyan igaz ember, hogy veszed a fáradságot, kiirod a teljes neved és felveszed a kapcsolatot velünk.. és szépen írhatsz egy exluzív interjút velünk, és bővebb belátást kaphatsz a cégbe!
Mit szólsz az ajánlatomhoz ???
És ha leszel olyan "fasza" gyerek... és vállalod magad..... te lehetsz az első firkász akinek nyilatkozunk.....

A válaszom:

Kedves József!

Szerintem fontos, hogy őszinték, nyíltak és befogadóak legyünk egymással szemben. Válaszom ebben a szellemben írtam.

Mindenekelőtt szeretnék egy komoly félreértést tisztázni, egyben elnézést is kérni, ha bármelyik írásomból is az jött volna le, hogy rosszindulatúan állnék Hozzátok. Senkit nem akartam megbántani. Több helyen (cikkben és kommentben is) világosan leírtam, hogy szurkolok Nektek és szeretném, ha az első magyar HYIP (legalábbis amiről én tudok) bekerülhetne a legmegbízhatóbb programok közé.

Leírtam azt is, hogy valószínűleg be fogok fektetni Hozzátok, de egyelőre kivárok, mert amit eddig láttam, az nem győzött meg arról, hogy ennek eljött volna az ideje.

Egyáltalán nem akarlak tönkretenni Benneteket, sőt ha bármit tehetek azért, hogy Nektek jobb legyen, azt megteszem. A jó szándékot és a tenni akarást nagyon érzem Bennetek és ez már kitesz egy nagy piros pontot. Bravó!

De az üzleti részéhez ez még kevés. Azt gondolom, hogy Benneteket az idő fog igazolni. Értem, hogy most nagyon dolgoztok ezen, de én úgy érzem, van némi kapkodás. Lehet, hogy én gondolom rosszul, de szerintem talán hatékonyabb lett volna P2B formában elindulnotok egy világos koncepcióval (pl. a Bnktothefuture.com-on vagy bármelyik, egy Dominikán bejegyzett vállalkozásnak közösségi hitelt biztosító oldalon), vagy ha ezt saját tőkéből teszitek, akkor megvárni a befektetők csatlakoztatásával azt az időt, amikor már tudtok fenntartható profitot termelni. Persze ez csak magánvélemény.

Azt látom, hogy van több lelkes tagotok is, aki szinte vakon hisz Bennetek. Ez tök jó, de a Borrowta, éppúgy mint bármelyik másik HYIP, alapvetően egy globális befektetési piacon versenyez a befektetők kegyeiért és a HYIP befektetőket valljuk be, kevéssé érdekli az üzlet összerakásának a folyamata, küzdelmei, nehézségei, őket egy dolog érdekli: a pénz és a haszon.

No meg persze a biztonság.

Te is tudod, hogy az interneten másodpercek alatt dől el minden, főleg a HYIP világában. Ha egy picit is kételkedik az üzletben a befektető, már nem fog beszállni. Ezért szerintem nagyon fontos, hogy a kommunikációtok mind a weblapon, mind a Facebook csoportban egységes, előremutató és rendezett legyen. Itt még érzek komoly hiányosságokat és engem ez tart vissza a befektetéstől.

Kérdezted, hogy miért nem kérdezek Tőletek, meg nézek webkonfot. A fentiekből következik. Nem vitatom, hogy ezek az információáramlás miatt fontosak a már elkötelezett, sőt befektetéseket eszközlő tagjaitoknak, de nekem, amikor először találkozom bármelyik HYIP weboldallal, eszem ágában sincs ilyet tenni: ránézek a weblapra, megnézek egy-két oldalt belőle, keresek véleményeket, fórumokat, cikkeket az oldalról és döntök: kell vagy nem. Több mint 20 HYIP-ot kísérek figyelemmel, kisebb csoda lenne, ha jutna időm részletesen elemezni, hogy melyik hogy áll az üzletépítéssel.

Amiért mégis szimpatikusak vagytok a számomra egy átlagos másik HYIP-nál jobban is, az az, hogy magyarok vagytok. Ráadásul az első magyarok ezen a területen (ismereteim szerint). Úgyhogy mindent meg szeretnék tenni a sikeretekért, de ezen a területen nem csak nekem, hanem Nektek is van még bőven munkálkodni valótok.

Írod, hogy nem HYIP oldal vagytok. Sajnos ez a szó mára sokak számára a csalás szinonimájává vált, de én itt a blogon még mindig a szó eredeti értelmét használom: magas hozamú programok. Nem több. És a havi 12 százalékos profit bármely befektetőnek egy Dominikán regisztrált magyar cégtől abszolút HYIP, a szó jó értelmében.

A teljes nevem és az arcom egyáltalán nem azért nem vállalom, hogy így "hazug és vad" dolgokat állítsak (remélem, sehol sem tettem ilyet), hanem azért, mert túl bizalmas és érzékeny információk vannak kint rólam, ami viszont hitem szerint kellett ahhoz, hogy hiteles lehessek. Azonban kifejezetten figyelek arra, hogy tisztességesen végezzem a munkám, nem is gondolok közben arra, hogy névvel vagy névtelenül írok, mert mindkét esetben ugyanazt tenném le az asztalra, ennek a számomra nincs jelentősége. Emellett jó kapcsolatokra törekszem az Olvasókkal névtelenül is.

A felkérésed elfogadom, szívesen osztok meg első kézből Rólatok információkat a jövőben a Bitpénz blogon, ez szerintem a Ti érdeketek és annak a közösségnek is az érdeke, amelyik a blogomat olvassa. Dolgozzunk hát együtt a Ti sikereteken és a befektetők sikerein!

Később hitelességi vagy megerősítő infóként akár még a gyárlátogatás is szóba jöhet, de kérlek tartsuk szem előtt, hogy ez a blog elsősorban a pénzkeresésről szól.

Szívesen megkeresnélek, ahogy felajánlottad, de a nyilvános Facebook oldaladon nincs kint az e-mail címed, ezért kérlek írj egy e-mailt nekem a jobb oldali mezőben látható e-mail címemre, hogy felvehessük a kapcsolatot!

Szerintem sok munka vár ránk, úgyhogy kezdjünk is neki! Várom a leveled és természetesen köszönöm a lehetőséget!

Üdvözlettel: Péter

3 megjegyzés:

  1. Hát Peti, le a kalappal, igazán minden elismerésem, hogy ilyen profin és higgadtan tudtad kezelni ezt a "nyílt posztot".

    Nekem eddig alapjáraton amatőr, de lelkes csapatnak jött le ez a kezdeményezés, míg meg nem jelent a "próféta", aki majd kiosztja, hogy merre van az amarra.
    Különösen nem csipem az olyan posztokat, ahol abból a felindulásból, hogy nem ajnároztad fel őket az egekig (ellenben le sem húztad), egy érezhetően támadó és megbélyegző poszttal reagáljanak.
    Ők vannak kikelve azon, hogy miért nem nézel webcirkuszt meg miegymást, de már ő sem vette a fáradtságot, hogy (mikor megvádol téged a névtelenség mögé bújással), elolvassa a blogod első két posztját.

    Őszinte leszek, engem itt nem kötelez semmi, én csak egy olvasó vagyok, de nálam most vágták el magukat.
    Igazából abban sem vagyok biztos, hogy ez a típusú buldog hozzáállás az üzletben hasznukra lesz majd, és előre viszi őket.
    Mindenesetre én passzolok, meghagyom ezt a lehetőséget a "hívőknek".

    Kedves Józsefnek meg Atillánénak meg üzenem, hogy így kell elijeszteni a befektetőt. Good job!

    Sorry, hogy közbecsobogtam, mert nem vagyok kis patak, és a véleményem az enyém, de akinek kell, szabadon viheti.

    VálaszTörlés
  2. Szia Bearnie!

    Köszönöm! :) Természetesen a Te véleményedet is tiszteletben tartom.

    Válaszomban igyekeztem lecsupaszítani az érzelmeket és csak a lényegre koncentrálni: az üzletre, ahol - mint mondják - nincsenek érzelmek. (Ami szerintem egyébként nem igaz.)

    Kíváncsian várom a válaszukat, és... azért Neked is azt mondom, ne zárd ki a befektetést végleg!

    Ennek a mostani posztnak, a mögötte lévő idegességüknek a jövőben eltörpül majd a jelentősége, a lényeg az lesz, hogy mit domborítanak pénzügyi síkon. Engem ez érdekel igazán, és ebben továbbra is szurkolok nekik, még ha sértegetnek is.

    Azzal együtt az eddig leírt véleményem még nem sikerült megváltoztatniuk, de meglátjuk, mit hoz a jövő. Én tényleg nyitott vagyok, győzzenek meg, bár igazából engem szavak helyett csak egy dolog fog meggyőzni: a SZÁMOK!

    Szép álmokat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek, az üzlet legalább annyira érzelmek alapján dől el, mint agyban.

      Pont ezért nem "jött át" nekem sosem, aki már az elején vívóállásban tárgyal.
      Mert az olyan játszótéri.
      Mikor szólsz, hogy kilóg az alsógatyája, és nem azt kapod, hogy, kösz, hogy szóltál, hanem, hogy neked meg kapa fogad van!

      Minden jót nekik, de én továbbra is passzolok.

      De abban igazad van, hogy a végén a matek fog értékelni.
      Szóval, lássuk azt a "macska Red Bullt". :)

      Törlés