2016. szeptember 28., szerda

Recyclix nyílt nap beszámoló a Recyclix szemével

A Recyclix belső felületén belépés után egy beszámoló fogad minket a legutóbbi nyílt napokról, a lengyelországi Żagań városából.

A Recyclix nyílt napjának fényvetítése (forrás: Recyclix.com)

A második ilyen rendezvényre 226 résztvevő volt kíváncsi. A rendezvényen Ms. Natalia Cudecka-Purinja is tartott előadást az újrahasznosításról és az ökológiai erőfeszítésekről a Lett Környezetvédelmi Minisztériumtól. (Sajnos a hölgy minisztériumi munkahelyéről nem sikerült megerősítéseket találnom az interneten.)
 
A vendégek azonban nem csak előadásokon vettek részt, hanem tűz- és fénybemutatón, hőlégballonos és lovas bemutatón, de volt zene, tánc és persze étel-ital. A Recyclix gondolom kitett magáért.

Az eseményről élő video közvetítés is volt. Nekem az nem működött, de az építkezésről én is láttam az élőképeket.
 
Beszéltek a holland McDonald's körüli botrányról is, amely állítólag az eredeti dokumentum pontatlan fordítása volt. A Recyclix partnercége ebben a Plamika UAB (Litvánia), a Recyclix az ő alvállalkozójuk. 

(Gondolom, a szkeptikusok máris futnak a McDonald's-hoz lekérdezni ezt az új nevet is, de arra nem tudom van-e vagy lesz-e bizonyíték, hogy a Recyclix ezzel a litván céggel valóban szerződésben áll.)

A szabályos, legitim és a helyes adózási működés érdekében egy Compliance Osztályt hoznak létre, amely élén Klaus Heusslein áll majd a koblenzi (németországi) irodájuktól. Ezzel az ügyfél átvilágítási (KYC) és a pénzmosás elleni szabályoknak igyekeznek majd megfelelni.

Mint a közlemény hangsúlyozza, aki nem a saját nevében, saját számlájáról/kártyájáról fektet be vagy oda kéri a pénzt, az az összes befektetett pénzét veszélyezteti.

Megszüntetik a négyszintű ajánlói jutalékrendszert, helyébe egy 12 százalékos jutalék lép a közvetlen ajánlottak után. Az új rendszert október közepén vezetik majd be várhatóan. 

Kezdeti tárgyalási szakaszban vannak egy olaszországi műanyag hulladék feldolgozó üzem felépítéséről Bari városában. Egyelőre szándéknyilatkozatot írtak csak alá, de később majd adnak bővebb tájékoztatást is.

Hamarosan hírlevélben adnak közre információkat pénzügyi statisztikákkal és adatokkal kapcsolatban. Ez nagyon jó lesz, mert ennek hiányát eddig többen is felrótták a Recyclixnek.

Közzétették azt is, hogy milyen vásárokon, kiállításokon szerepelnek a közeljövőben: 
  • Solids Schüttgut, Basel, Svájc (B12 stand), 2016. november 16-17, a Recyclix logó valóban kint van a hivatalos honlapon
  • Plastic Recycling Show, Amsterdam, Hollandia (D38 stand), 2017. március 29-30., szintén be van jegyezve a Recyclix a hivatalos honlapon
Összességében úgy gondolom, jó hírek érkeztek. Amennyiben a Recyclix ezen az úton folytatja a hitelességének erősítését, és működése botrány- és problémamentes lesz, idővel bekerülhet a legstabilabb programok rendszeresen frissített listájába nálam.

1 megjegyzés:

  1. Mielött valaki befektetne a Recyclix-be elötte ezt érdemes elolvasni:
    http://www.affiliateunguru.com/recyclix-review-genuine-opportunity-or-well-planned-scam
    Plusz tagja vagyok a németországi Recyclix facebook csoportnak .Olvastam ott is érdekes dolgokat,hogy a banki kifizetések késnek (köztük az enyém is),de ha meg is érkezik mindig máshonnan.Valakinek Holandiából ,valakinek Máltából,valakinek Kanadából stb.Úgy hogy csak óvatossan vele.

    VálaszTörlés