2016. szeptember 4., vasárnap

Masszív bitcoin árfolyam emelkedés szombat este

Már a Bitfinex-lopáskor is azon keseregtem, hogy jó lenne egy 24 órás napi frissítésű magyar hírportál (tőlem lehet angol kiadása is a magyar mellett, ha a magyar piac túl kicsi) a kriptovalutákról, mindenekelőtt a bitcoinról.

Most megint ezen kesergek.

Több mint 25 dollárt emelkedett ugyanis a bitcoin árfolyama, miután 21 napig stagnált. A hétvége közepe van. Mi történt? A magyar portálokat már nem is néztem, de egy csomó angol nyelvű portálra benéztem, és még ott se nagyon foglalkoztak vele, hogy ez miért történt és inkább rossz hírek voltak (még ha kicsik is), mint jók.

Egyetlen friss hírt sem olvastam, ami jó irányban hathatott a bitcoin árfolyamára. Reméljük, hamarosan megtudjuk, miért emelkedett az árfolyam közel 5 százalékot magyar idő szerint szombaton 20:30 után.

Egyébként szakértők árfolyamemelkedést jósolnak, hosszú távon 680 dolláros bitcoin árfolyamot várnak (ezzel lényegében visszatérne az árfolyam a júliusi szintre), de akadályokat látnak a 610-es és a 630-as dollárárfolyamnál, amit a bitcoinnak át kell lépnie.

(Egyébként 21 napos stagnálás után mindössze bő 3 órával csúsztam le a Bitstampon az egyáltalán nem várt emelkedésről, mikor is a várthoz képest bő 5 százalékos veszteséggel realizáltam az elmúlt 21 nap mozdulatlan alacsony árfolyam miatti veszteségét. 21 nap várakozás után 3 órán múlt, hogy ne veszítsek 5 százalékot. Ez az én formám. De könyörgöm, ki a jó isten gondolta, hogy egy álmos és unalmas szombat estén majd 5 százalékot emelkedik az árfolyam? Grrrr... )

26 megjegyzés:

  1. Ez engem is érdekelne, mert csak pislogtam, mikor szembe jött a pofon, hogy tegnap váltottam át a maradék BTC-met EUR-ra.
    Úgyhogy a te formád az enyém is. Grrr also! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor kérjük a többieket is, ossza meg velünk, ha tud valamit, a bitcoin árfolyama ugyanis nem emelkedik tovább, az új szinten stabilizálódott. Köszönjük!

      Törlés
    2. https://news.bitcoin.com/visa-test-blockchain-payments/
      ?

      Törlés
  2. Szia Omega! Erről tudok, de ez pénteki hír volt. Azt is olvastam, hogy a kínai népbank alelnöke is nyilatkozta, hogy kriptopénzt kéne kibocsátani, mert sokkal olcsóbb, de az meg csütörtöki hír. Ám mi történt szombat este 20:30 és 22:00 között? Rejtély.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt az etoro-n találtam, és valóban volt valami Kínáról is, de a kínairól magyarra fordító google nem állt a helyzet magaslatán. Mást viszont én se láttam, hacsak a dollárral nem történt valami, mert ott meg az alapkamatokkal akarnak variálni és ez idegesíti a népet.

      Törlés
    2. Ha elküldöd a kínai nyelvű linket akkor lefordíttatom a párommal, hogy mi volt az.

      Törlés
    3. Nem link, csak egy hozzászólás. Másolni nem tudom, itt van képben.
      https://s10.postimg.io/zdzpufgix/image.jpg

      Törlés
    4. A kínai infóról itt egy cikk, amit tegnap találtam. De ez csütörtöki. Röviden arról szól, hogy hasznos lenne bevezetni Kínában is egy kriptopénzt, a bankok és persze az állam bevonásával. Mondjuk nem tudom, hogyan csinálnák. De ez nem magyarázza a szombati árfolyam emelkedést:
      https://www.bloomberg.com/view/articles/2016-09-01/on-digital-currencies-central-banks-should-lead

      Törlés
    5. Omega kínai postja nem közvetlenül ezzel kapcsolatos, csak örvendezik, hogy most az égbe mehet az árfolyam.

      Törlés
    6. Ja értem, bocs, nem láttam Omega képét, csak arról beszélt, hogy "valóban volt valami Kínáról is", de hát Kína elég nagy ugye... Gyerekkoromban egy kis vidéki városban nyaraltam rendszeresen és amikor megtudták, hogy pesti vagyok, mindig mondták, hogy akkor biztos ismerem X.Y.-t. :) Hát ez van valahogy Kínával is most... :) Jó éjt!

      Törlés
  3. Talán találtam valamit a blockchain.info hírei között.
    http://bitcoinist.net/bitcoin-price-bull-predictions/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Omega! Ez egy tök jó cikk, de egy csütörtöki eseményről szól, tehát a szombat 20:30-22:00 közti masszív emelkedést nem magyarázza. Én is találtam egy hasonló elemzést, de ebben sincs semmi konkrétum, ráadásul ez is pénteki:
      http://www.newsbtc.com/2016/09/02/bitcoin-price-watch-ending-week-net/

      Szerintem már sosem tudjuk meg az okát. Mindenesetre örüljünk neki. Sok ilyen emelkedés kéne...

      Törlés
  4. Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy véleményetek szerint melyik oldalon, szolgáltatón keresztül érdemes Bitcoint vásárolni? Korábbi cikkben olvastam hogy a MrCoint ajánlotta Péter váltásra, de ahogy elnézem elég nagy különbség van az adás/vételi árfolyam között, ez máshol is ilyen jelentős?

    Másik kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan alacsonyabb kockázatú, BTC-hez köthető befektetési forma, ahol van esély, némi hozamra, de nem kell pl. attól tartani, hogy bedől az oldal?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az első kérdésre nem tudok választ, de a másodikra egy "biztos, hogy nincs olyan oldal" féle közhelyet tudok mondani. Legalábbis nekem még nem sikerült beleszaladnom, valahogy mindig kiderült mindről, hogy beborult.

      Törlés
    2. Kedves Rev! Sosincs veszteség nélküli vásárlás, hiszen a váltók ebből élnek. Csak azt tudod ugye mérlegelni, hogy az mennyi legyen. Én azért javaslom a Mrcoint, mert magyar bankszámláról drága devizaátutalás helyett magyar díjért tudsz utalni rá, ami munkanapokon 2 óra alatt teljesül is. Azonkívül kikerülik a bankkártyát, így nem kell megadnod adatot semmilyen külföldi weboldalnak. Illetve ha gond van, elérhetők Magyarországon, ami megnyugtatóbb, főleg nagyobb összegnél.

      Én tehát nem elsősorban az árfolyam miatt ajánlom őket.

      Árfolyamra a legjobb tippem a Localbitcoins.com, de amikor egyszer kellett váltanom és nézegettem, náluk jobb ajánlatot adott az Anker közi bitcoin ATM (ami mögött ugyanaz a cég van, mint a MrCoin mögött). A Napiarfolyam.hu pillanatnyi bitcoin forintárfolyamához képest nem egész 5 százalékos veszteséggel váltott, de a localbitcoinosok mindegyike ennél több marzsot szedett be.

      A második kérdésedre a válaszom: igen, van, a Passive.fund, a héten induló BeonTel.com és a Compound.fund valószínűleg ilyen oldalak, de az utóbbi altcoinokkal kereskedik, így ott lehet veszteség, ki kell várni a nyereséges időszakot. Gyűjtöm ezeket az oldalakat, ha ismersz új ilyet, kérlek oszd meg velünk, mert itt van egy kis közösség, akit ez érdekel! Köszi: Péter

      Törlés
  5. Tudja valaki miért zakózott 20 $-t az árfolyam?
    Csak kérdem, mert most épp mobilról vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos én nem, de ez elég rossz hír. Már olyan szépen ment felfelé...

      Törlés
  6. Létrehoztak valami fekete ruhás szervezetet és az interpollal közösen rászálltak a cryptovalutákra. Ma olvastam, bár ez még nem biztos, hogy ok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne má'! Akármilyen ruhában is, de mi a jó istent tudnak tenni egy decentralizált pénzzel, aminek a naplófőkönyve ott ketyeg minden egyes bányászgépen? Csupa kérdőjel vagyok.

      Törlés
  7. A localbitcoin.com-ot meg betiltották az oroszok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Összeesküvés. Más nem lehet. :)

      Törlés
    2. Ezek után, már csak
      UBER után szabadon:
      "Kapcsolják ki a Bitcoint!"
      XD

      Törlés
    3. A fekete ruhásokat csak viccnek szántam. Egy Europol nevű szervezet, az Interpollal együtt a coinos pénzmosásokat vizsgálja. Egyébként gondoltam már rá, hogy egy egyszerű húzással le lehet törni a btc-t, mert ha pl. az Únió meg Amerika betiltja a használatát, akkor az értéke azonnal csökken és mivel legálisan nem lehet fizetni vele, szerintem el is lehet temetni. Ahogy ismerem ezeket a "cégeket", szerintem meg is fogják lépni előbb-utóbb ezt. Elvégre aztalon van a Google-adó tervezete is.

      Törlés
    4. Szerintem a bitcoin betilthatatlan. Jönne más a helyébe. A bankok ma már másolják a blockchain technológiát. A bitcoint épp a tökéletlen jelenlegi pénzügyi rendszer, illetve annak 2008-as válsága hívta felszínre.

      Törlés
    5. Szerintem elsorvasztható. Ha illegális, akkor legális üzletek nem fogadják el és még esély se lenne rá, hogy valamelyik ország elfogadja. Ha nem is tűnne el, az árfolyam nagyon padlóra kerülne.

      Törlés
    6. Az árfolyammal egyetértek, a legális üzletekben is, de a bitcoint ma nem a kevés számú elfogadóhely mozgatja, hanem az elektronikus anonim (?) pénz szerepe. Na és persze a jelentős spekuláció.

      Törlés