2016. szeptember 12., hétfő

Komoly növekedési potenciál a Bitcrystals (BCY) kriptodevizában

Egy érdekes levéllel keresett meg egy kedves Olvasó, Zsolti, aki a bitcoin adózása kapcsán érdeklődött, miután látta, hogy publikáltam erről.

Az adózás után természetesen nem maradhatott el a kérdés, hogy a jelentős gyarapodást milyen kereskedési stratégiával érte el, mert minket is érdekelne.

Zsolti készséges volt és megosztotta velem és felhatalmazott, hogy a blogon is közölhetem. Története a következő:

--- idézet kezdete ---

A Coinbase-en keresztül vásároltam 8,8 bitcoint, majd először részletekben, végül a teljes bitcoin mennyiséget befektettem a Poloniex.com-on. Többször is adtam-vettem különböző kriptovalutákat, ezáltal profitot generáltam bitcoinban. A bitcoint nem váltottam át devizába, hanem azóta is be van fektetve. Jelenleg kb. 28 bitcoint ér a befektetésem, a közben megszerzett profitokkal visszaforgatva és ez valószínűleg még tovább fog nőni.

Garanciát nyilván nem vállalok semmiért (az adatok pontosságáért sem), profi nem vagyok, ez a saját személyes véleményem, amin aztán lehet vitatkozni.
3 hete kezdtem ezt az egész tőzsdézést, akkor fektettem be a Poloniex-be és azóta értem el ezeket a hozamokat. Most többen mondták, hogy valószínűleg csak nagy szerencsém volt. De a második visszaforgatásommal is már 1 millió+ -os profitban vagyok, szóval vagy tényleg nagy mákom van, vagy csak jól ráéreztem eddig, hogy miben van potenciál.

Tudatos választással fektettem be két valutába a tőkémet, hírek és az általam elképzelt jövőbeli érték/potenciál alapján.

Egy számomra különleges dologba fektettem be legutóbb a Bitcoinjaimat.

Bitcrystals (BCY) a valuta neve és egy készülő Spells of Genesis kártyajáték belső valutájaként fog szolgálni. Elsőre lehet nevetségesen hangzik a valuta neve is és hogy egy játékról van szó, de amint jobban utána olvastam, azonnal megtetszett a koncepció.

A Bitcrystals egy Counterparty nevű platformon keresztül szervesen kapcsolódik a Bitcoin blockchain-jéhez. Egészen pontosan maga a Counterparty egy olyan platform, ahol Bitcoin égetésével (Proof of burn) létrejött egy új valuta az XCP. 2125,63 bitcoint küldtek el (égettek el), egy olyan bitcoin címen, amihez senkinek nincs meg a privát kulcsa (senki sem fér hozzá, lehetetlen elkölteni a címen lévő összeget), ezzel biztosítva az új rendszer semlegességét. Ebből keletkezett a fix 2,6 millió XCP, aminek így saját valutaértéke lett. Az égetés részleteiről itt: http://counterparty.io/news/why-proof-of-burn/
Ez az új platform lehetővé teszi, hogy a Bitcoin blockchain-re különböző kiegészítő szolgáltatások ráépülhessenek, mint például virtuális assetek, smart contract-ok, sőt, akár új, saját értékkel rendelkező virtuális valuták is, mindezt a blockchain-en belül létrehozva.

El is érkeztünk a Bitcrystals-hoz (BCY), ugyanis pontosan ilyen Proof of burn-el jött létre az XCP-n belül. Induláskor 100 millió BCY-t hoztak létre fixen. Ebből az Everdreamsoft játékfejlesztő cég 30 milliót megtartott magának fejlesztési- és marketingköltségekre, stb.,  70 milliót pedig az első nyílt tokenkibocsátás keretében piacra dobott, majd az ebből el nem adott BCY-t (kb. 55 millió-t) pedig azonnal elégetett egy direkt erre a célra fenntartott XCP címen, ami ma is publikusan, bárki számára megtekinthető. Így indult útjára a Bitcrystals, kb. 45 millió megmaradt BCY-vel.

Egy kicsit magáról a játékról is. Mint említettem, egy kártyajátékról van szó, ami önmagában semmit nem mond, azonban van 2 újítása, ami szerintem kiemelheti a nagy átlagból. Az egyik az, hogy a kártyajátékot arcade elemekkel ötvözi (korai demóvideó itt), ezáltal sokkal addiktívabb lesz hosszabb távon a játék.

Ez kicsit már önmagában másfelé pozicionálja a szakmai nagyjaitól (pl: a 40 milliós játékos táborral rendelkező Hearthstone).
Viszont a másik újítása az igazi nagy durranás. Lehetőség lesz BCY-vel blockchain-es kártyákat adni-venni és ami elsőre hihetetlenül hangzik, de ezeknek a kártyáknak fizikailag is a tulajdonosai lehetünk. Értéke lesz a játékon belül és kívül is a Counterparty technológiájának köszönhetően, másolásvédelmüket pedig maga a blockchain szavatolja. Tehát, ha valaki vesz egy ilyen kártyát a játékon belül, az akár a való életben személyesen is eladhatja majd ezt az assetet ugyanúgy, mint egy bitcoint. A kártyák árát pedig szabadpiaci elveken a kereslet-kínálat fogja beszabályozni. Tehát a ritkább kártyák drágábban találnak majd gazdára mint a gyakoribbak.

Kb. leegyszerűsítve úgy kell elképzelni, mint amikor a Pokemon kártyákat már pénzért adták-vették egyesek, na ez nagyon hasonló, csak digitális formában, kriptovalutával.

Befektetés szemszögből nézve több szempontból is kecsegtető a játék. Maga a játék még nem jelent meg, a PC-s nyílt béta szeptember közepére van kiírva, tehát akármelyik pillanatban megjelenhet, ezt követi majd 1-2 héttel az Appstore-os és Google Play-es beta, majd egy hónapra rá, októberben kijön a végleges játék, ha tartják ezt az ütemtervet. Szóval rövid távon mindenképp növekedni fog az értéke a játékmegjelenés közeledtével. Ugyanakkor hosszútávú befektetésként sem utolsó, ugyanis a Bitcrystals azon ritka valuták közé tartozik, amik idővel deflálódnak (az infláció ellentéte - a szerk.). A cég nyilvántartást vezet a befolyt bevételekről és minden hónap végén az aktuális bevétel felét elégeti Bitcrystals-ban, a már említett publikus burn address-en. Ezáltal folyamatosan csökkenni fog a rendszerben forgó BCY száma, így értéke lassan, de biztosan nőni fog a bevételektől függően.

Bennem is megfordultak azok a gondolatok, hogy mi van ha ez az egész csak egy átverés, a fejlesztők eltűnnek egyik napról a másikra mint a kámfor, stb.., mi a biztosíték arra, hogy egyáltalán megjelenik-e a játék, nemhogy sikeres legyen?

Összeírtam egy kis listát, a főbb dolgokat pontokba szedve:
  • Kártyajáték új arcade elemekkel, illetve a Bitcoin blockchain-en belül létező BCY a játék gazdasági rendszerének és sztorijának szerves részét képezi.
  • A blockchain alapú kártyák kizárólagos tulajdon részét képezik, a játékos "fizikailag" is birtokolja a limitált kiadású kártyákat (nem többszörözhetők vagy lemásolhatók), amiknek önálló értéke lesz a játékos világon kívül is a Counterparty technológiájának köszönhetően, így azokkal szabadon lehet kereskedni. A kártyák nem függnek a Bitcoin címek egyenlegétől, attól függetlenül léteznek mellette. Példa egy XCP cím kártyabirtoklására (asset balances): https://blockscan.com/address/1EewCNrN1oypSYZE81HBiqrjuhkLcz1qXR
  • a játékfejlesztő cég Everdreamsoft már bizonyítottan lerakott egy korábbi kártyajátékot az asztalra a Moonga-t, több mint 250.000 letöltéssel, illetve a japán Appstore-ban 2010 nyarán #1 helyen szerepelt a TOP 50 játékkategórián belül. Az új Spells of Genesis játékkal a fejlesztők tudatosan próbálnak nagyobb piacra nyitni és a kevésbé hardcore játékosokat is bevonzani.
  • A cég a játékosokkal EGYÜTT fejleszti a játékot, folyamatos játékos statisztikákkal, kérdőívekkel, ötletekkel, oda-vissza kommunikációval. Mindez bizonyosan egy jobb játék megszületéséhez vezet. Az eddigi visszajelzések alapján a játék nagyon jó úton halad a széleskörű pozitív megítélés felé.
  • A cég rendszeres havi pénzügyi kimutatást végez, ami alapján ellenőrizhető a BCY-vel vásárolt kártyákból befolyt bevétel.
  • Minden hónap végén a befolyt bevétel felét elégetik BCY-ben, ezáltal hosszú távon deflálódik a valuta. Ez vonzza a befektetőket is.
  • A reklámkampányról még nem volt szó. A fejlesztő cég a Channel 4-al kötött kizárólagos forgalmazói szerződést (A Channel 4 a legnagyobb brit TV-szolgáltatók között van a BBC mellett, több millió potenciálisan elérhető nézővel, ők készítették eredetileg pl: a világhírű Big Brother valóságshowt is). A Channel 4 vállalja, hogy felhasználja a kapcsolati rendszerét játékmarketing célokra, cserébe a játék bevételeiből 25%-os részesedést kap. A 25% az Everdreamsoft szerint nagyon nagyvonalú, ugyanis sok forgalmazó akár ennek a dupláját is elkéri.
  • A Channel 4-on kívül intenzív crossmarketing-et is folytat az Everdreamsoft: A Spells of Genesis kártyái kompatibilisek lesznek (legalábbis egy része) a Moonga-val és más új kártyajátékokkal is.
  • Különböző cégek oda-vissza promóciós partnerkapcsolatot építhetnek ki a játékon belül, speciális blockchain-es kártyákkal, pl létezik SJCX card, XCP card, FD (Foldingcoin) Card, stb...
  • Ugyancsak komoly újítás, hogy elég hosszú időt játszva bizonyos kártyákat fel lehet fejleszteni blockchain-es kártyákká, amiket aztán ugyanúgy eladhatunk, kereskedhetünk vele.
  • A játék egy korábbi Beta verziója jelenleg is szabadon kipróbálható (bizonyos funkciók még nem működnek benne, sok minden pozitív irányba változik még a végső játék megjelenéséig): http://www.spellsofgenesis.com/play/
  • A BCY árfolyama több hónapja stabilan emelkedik, már a TOP20 kriptovaluta között van coinmarketcap-en.
  • Még ki sem jött a játék hivatalosan, de a zárt Beta-ban csak augusztusban $17.000-nyi BCY-t költöttek el a játékosok.

Hogy mit hoz a jövő én sem tudom előre megjósolni. De ezeket az előjeleket figyelembe véve én pozitív jövőt jósolok befektetési szempontból a következő időszakra, ami most kezd majd igazán felfutni a publikus Beta megjelenésével. Zárójelbe jegyzem meg, hogy a BCY felfutása magában hordozza a Counterparty (XCP) értéknövekedését is, szóval aki ebbe fektet, az is növekedésre számíthat. Bármilyen véleményt szívesen meghallgatok ezekkel kapcsolatban.


A Spells of Genesis hivatalos honlapja: http://www.spellsofgenesis.com
A Bitcrystals hivatalos honlapja: http://bitcrystals.com/
A Counterparty hivatalos honlapja: http://counterparty.io/


Remélem segíthettem valamit, vagy legalábbis elindítani egy kis tanácskozást. Egy biztos, most gyorsan kell cselekedni, mert ha kijön a soft launch, akkor fel fog robbanni a BCY, ha még idáig nem tette. :)

--- idézet vége ---
Kérdésemre, hogy szerinte érdemes-e még mindig befektetni, Zsolti ezt válaszolta: "A BCY-ről meg meggyőződésem, hogy a nagy halaktól függetlenül el fogja érni legalább a 0.001 BTC-s stabil árfolyamot, de lehet, hogy többet is. Én ezek fényében mérlegelnék, illetve fektetnék be. Szóval röviden: Igen, szerintem még érdemes beleugrani, a gyorsaságra csak azt értettem, hogy még pl a tegnapi emelkedéshez képest is ki fog ugrani a valuta amint elindul a publikus béta, ez pedig már csak napok kérdése."
Tisztelt Olvasók, az esetleges kérdéseiteket tudom továbbítani Zsoltinak. Ha valaki befektet, annak sok sikert kívánok! :)

9 megjegyzés:

  1. Röviden, tömören: egy árva szót sem értettem. :D A technikai részletek kicsit befordították az agyamat. Vegyek belőle és adjam el, ha felmegy az ára 0.001 BTC-ig?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, Zsoltnak gratulálok, nagyon szép amit elért. Szerintem mindannyian ezért küzdünk.

      Törlés
  2. Kedves Zsolt!

    Az volna a kérdésem hogy hol tudok Bitcrystal- okat venni? vagy már nem lehet? (http://bitcrystals.github.io/) Illetve Ön szerint még most is érdemes ebbe fektetni?

    Nagyon köszönöm válaszait,
    Attila

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A poloniex-en van és tényleg szépen halad felfele az ára, de még csak 0.0007 körül van.
      https://poloniex.com/exchange#btc_bcy

      Törlés
    2. Kedves „Omega”!

      Igazán köszönöm válaszát. Esetleg tudna tanácsot adni nekem affelől, hogy hol érdemes a valutámat bitcoin- ra váltani? (ezen az oldalon ugyanis ha jól látom, csak bitcoinnal lehet vásárolni.) Még sosem váltottam bitcoint, nagy segítség volna ha megosztaná velem, hol adnak belőle a legtöbbet a pénzemért, vagyis hol váltják a legjobban.

      Nagyon köszönöm,
      Attila

      Törlés
    3. Szia!

      Igaz nem nekem szólt, de egy-két dolgot leírnék ide, hátha neked és másnak is jól jön.
      - A Localbitcoins.com-on minden igyekezetük ellenére is előfordulnak csalók. Én 2x belefutottam, pedig nem is volt olcsó, csak olyat kerestem ami külföldről is elérhető és gyors.
      - MIELŐTT bármilyen oldalon vásárolsz, nézd meg, hogy a badbitcoin.org-on fent van-e, mert ha igen és exchange-el foglalkozik, akkor kamu, és bukod a pénzed.
      - Ha van magyar bankszámlád, akkor a mrcoin.eu jó választás lehet, ami ugyan nem olcsó, de legalább biztonságos és gyors.
      - A legtöbb Wallet szolgáltató is foglalkozik már BTC árusítással, ezek nem is feltétlenül a legolcsóbbak, és ráadásul elég lassúak is, de szintén nem átverések.

      Bocsi a beleszólást. :)

      B.

      Törlés
    4. Sajnos én se tudok többet, esetleg kiegészíteném a http://netinvestportal.com/ által indított Facebook pénzváltó csoporttal.
      https://www.facebook.com/groups/1747769128799737/

      Törlés
    5. Nagyon szépen köszönöm a segítségüket! Hasznos tanácsok, tényleg. De nem tudnának esetleg egy konkrét oldalt javasolni, ahol a legkedvezőbb árfolyamon adják a bitcoint? Önök hol szoktak váltani? A legnagyobb szükségem most erre az oldalra volna.

      Törlés
    6. Én nem árfolyam szerint váltok.
      Ott váltok, ahol tudom, hogy meg is kapom.
      Én jelenleg a mrcoin-t és a wallet szolgáltatómat a XAPO-t használom. Nem a legolcsóbbak, de a saját káromon tanultam meg, hogy az olcsó bitcoin sosem érkezik meg.

      Törlés