2016. június 28., kedd

Magas hozamot ígérő HYIP programok: "NEM! NEM! SOHA!"

Középiskolában tanultam, hogy a Trianon utáni területi revíziós igényeket a két világháború közti időszakban egy Magyarország feldarabolásáról készített plakátra írt "Nem! Nem! Soha!" felirattal nyomatékosították. Azt csak a rendszerváltás után tudtam meg, hogy mindez egy József Attila versből való, a szocialista rendszerben ugyanis az újbóli revíziós igényeket megpróbálták elnyomni, így ez a vers a szocialista évekre a süllyesztőbe került.

Az állítás
A magyar revizionista törekvések híres reklámplakátja (forrás: Huszadikszazad.hu)
Ezzel a kirívó vörös plakáttal szeretném nyomatékosítani, hogy NEM, NEM, SOHA NE fektess be olyan HYIP programba, amelyik magas hasznot kínál, MERT KIVÉTEL NÉLKÜL MINDEN PÉNZED ELBUKOD!

A bizonyítás

Az egyik olvasóm jelentkezésére, a neve legyen Jenő, úgy gondoltuk, hogy a végére járunk annak a - fantáziánkat régebb óta izgató - dolognak, miszerint megéri-e befektetni kiemelkedően magas hozamot ígérő HYIP-ba.

Jenőnek már eléggé határozott elképzelései voltak erről befektetésről, hiszen már régóta szemezgetett velük, s mivel a koncepcióját jónak tartottam, így a karmesteri pálcát Jenőnél hagytam. Én csak az elvi egyetértésben, a szurkolásban, no és persze a kockázati tőke felében vettem ki a részem a kísérletből.

A recept hozzávalói az alábbiak voltak:

- olyan HYIP, amely nagyon rövid lejáratra nagyon kiemelkedő hozamot ígér, pl. 1 óra alatt 250%, vagy 1 nap alatt 500%
- nemrég indult, max. pár napos program
- azonnali (instant) kifizetést ígér
- a programot a HYIP monitor oldalak fizető státuszban tartják
- az ügyfélszolgálat (admin) válaszol a neki küldött információt kérő levélre

Szerencsés szám-e, vagy szerencsétlen, ezt döntse el mindenki saját maga, de Jenő tarsolyában éppen 13 ilyen program szerepelt. Ezek: Stablebtc.biz, Apainvest.com, Amazingdeposit.com, 20dailycoin.com, Btctrust.biz, Top-capitalist.com, Hourlytotal.com, Top-bankers.com, Top-destiny.com, Special-profit.com, Megatraders.biz, Okbtc.biz, Trustbtcpay.com. Egy személyes megjegyzést engedjetek meg: nekem ebből - magyaros csengése nyomán - az apainvest.com volt a legszimpatikusabb, hiszen ugye apa is vagyok meg épp invesztálok is. :)

Végül a kör az alábbiakra szűkült:  
  • Hourlytotal.com: 10% óránként 11 órán át (10 USD)
  • Top-destiny.com: 250% 6 óra múlva (10 USD)
  • Trustbtcpay.com: 500% 1 nap múlva (50 USD)
  • 20dailycoin.com: 0,85% óránként kifulladásig (17 USD)
  • Apainvest.com: 6% naponta 15 napig (10 USD)
  • Stablebtc.biz: 500% 1 nap múlva (30 USD)
  • Hotbtc.biz: 600% 1 nap múlva (30 USD)
  • Forex-profit.biz: 200% 1 nap múlva (10 USD)
összesen: 8 programba összesen 167 USD befektetés

Mint látható, egy egész jó portfólió gyűlt össze, egyaránt kielégítve a visszafogottabb és a mohóbb befektetési étvággyal rendelkezők igényeit. Mindegyik programba csak az előírt a minimumot fektettük. Mivel Jenő megfigyelései szerint az 5-10 dolláros minimumösszeges programok már megszűntek, ezért kemény 10-50 dollárokat dobáltunk ezekbe a programokba, ketten együtt összesen bő 40 ezer forintnyi pénzt.

Tettük ezt azért, mert egyszer s mind a végére akartunk járni ezeknek a programoknak, másrészt pedig úgy gondoltuk, ha már mintát veszünk, akkor az legyen minél reprezentatívabb, nehogy 1-2 programból vonjunk le esetleg hibás konzekvenciákat (hiszen ha a programok akár 20-40 százaléka is fizet, az már nyereségessé teheti a vállalkozást, de ehhez szükség van legalább 8-10 programra). Ennél kisebb fájdalommal tehát nem ment. Jenővel azzal vigasztaltuk magunkat, hogy összeállva csak a felét bukjuk, mintha egyedül kísérleteztünk volna.

Nem csigázom tovább az érdeklődést, íme a kísérlet végeredménye: EGYIK PROGRAM SEM FIZETETT EGY ÁRVA PETÁKOT SEM! Sőt, az egyik még szemtelenül visszaírta Jenő érdeklődő levelére, hogy ha háromszorosára megnöveljük a minimálisan előírt 30 dolláros befektetett összeget, csak akkor kezd fizetni, de akkor biztos-biztos és tényleg azonnal. (Természetesen ezt az örömöt már nem adtuk meg neki.)

A végkövetkeztetés

A kísérlet egybevágott az én tavalyelőtti hasonló tapasztalatommal (én kettőből két ilyen programmal fürödtem be, tehát szintén 100%), ezért ez a poszt szolgáljon egy örök tanulságként arra, hogy bármennyire is szükséged van a pénzre, magas hozamú HYIP-be soha ne fektess, mert nem hogy hozamot, de azt a pénzt sem fogod viszontlátni soha, amit beletoltál!

Ez alól nincs kivétel! "NEM! NEM! SOHA!". Vedd úgy, hogy mi Jenővel megfizettük a Te tanulópénzedet is, így Te már ne kockáztass a sajátodból!

Az efféle pénznyelőgépek helyett a HYIP stratégiám szerint az alacsonyabb hozamot ígérő programokat ajánlom.

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm! Utolsó próbaként már pont az ilyen magasabb hozamú oldalakkal szemezgettem.

    VálaszTörlés