2016. július 16., szombat

Elindult az ethereum bányászat az OXBTC-nél

Mint arról az OXBTC.com július eleji hírlevele beszámol, a kupon promóciós ajánlattal sokan éltek az elmúlt hetekben és hamarosan megnyílik a felhőalapú ethereum bányászati szerződés. Ez teljesen más lesz, mint amit eddig kínáltak. Ennek része, hogy alacsony (10 százalékos) karbantartási díjat fognak szedni a bányászat után.

Bár a weboldalon belépés nélkül nem látszik (vagy csak én nem vettem észre), de a belépés után már vásárolható az ethereum szerződés. A szerződés 1 évre szól. Jelen pillanatban 1 MHS-enként 0,0526546 BTC-ért vásárolható szerződés, a minimális vásárlási egység 0,01 MHS.

A jelenlegi szerződés szerint nem számítanak fel karbantartási költséget az ethereum bányászat után. ("We charge ZERO maintenance fee for Ether Cloud Hashrate.") Ugyanakkor felette az olvasható, hogy a Poloniex.com szerinti átváltási árfolyamnál két százalékkal kevesebbet pakolnak a számlára a napi bányászteljesítmény alapján, magyar idő szerint minden reggel 6 órakor.

Szóval ez a 10 százalék nem tudom, hogy áll össze, mindenesetre a lényeg, hogy a levonások szerintük nagyon alacsonyak lesznek.

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Bányászni még ehhez képest is kb. féláron lehet videókártyával és már az se nagyon éri meg.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Igazság szerint pont most nem értem az egészet, mert "hard fork"-ot hajtanak végre nagy valószínűséggel az ethernél. A technikai részleteket nem igazán értem, de nem tudom elképzelni, hogy ez jót tenne az árfolyamnak. Ha egyszerűen visszaveszik az ellopott pénzt, akkor vége a bizalomnak, elvégre ezek a coinok arról szólnak, hogy senki nem nyúlhat hozzá a pénzedhez. A nehézség emelkedése és az árfolyam csökkenése miatt az én kártyám már alig rúghat labdába, egy új 350 dolláros kártyával viszont még mindig elérhető a 25-30 mh/s, miközben az oldal csak 10 Mh/s-t kínál ugyanennyi pénzért. Én személy szerint ezt se ajánlanám senkinek, legalábbis amíg nem stabilizálódik az ether.

    VálaszTörlés