2016. július 16., szombat

A héten megint kiürült a Genesis-mining X11 szerződése

Júniusban írtam arról, hogy újra vásárolható X11-es szerződés a legnagyobb bányászcégnél.

Most kedden azt írta Marco Streng, a Genesis-mining.com és a Genesis csoport alapítója és vezérigazgatója, hogy már el is fogyott az X11-es szerződésük. 

Az én olvasatomban ez vagy jelentős érdeklődést takar, vagy (inkább) azt, hogy nem készültek fel megfelelően a rohamra.

Remélik, hogy hamarosan újra elérhetővé teszik az X11-es bányászatot, amiről egyébként azt írta Omega az egyik hozzászólásban, hogy nem térül meg. Nos, Marco neki is szolgál egy kis jó hírrel: egyről két évre bővítik, legalábbis a 2016. június 29-e után vásárolt szerződéseket.

Nyilván kénytelenek, mert a jelenlegiek biztosan nem térülnek meg, a felezés előtt pár nappal vásárolva pedig még átverés szaga is lehetett (noha a felezésről nem a Genesis tehet).

Egyébként az élethosszig tartó (lifetime) szerződés sem lesz élethosszig tartó, vagy legfeljebb csak azoknak, akiknek már nem sok van hátra. Ugyanis a felezés óta olyan havi maximum 2 százalékos haszonnal jönnek a bányászati kifizetések, ami a bitcoin következő felezéséig tartó 4 évben 48 hónap x 2 százalék = maximum 96 százalékos hozamot fog produkálni, azaz biztos bukónak látszik a felezés óta egy befektetés és minél később szállsz bele, annál inkább adománynak szánhatod az összeget.

Persze csak akkor, ha 4 év múlva következő újabb felezésre nem sikerül valami elképesztően hatékony üzemeltetési költségeket villantaniuk (pl. afrikai migránsok tekerik az áramfejlesztő dinamókat, a bányászgépeket pedig 3G nyomtatóval állítják elő - persze egyik sem lenne annyira olcsó, tudom én). A mai számok alapján ugyanis 4 év múlva már végleg lealkonyul a Genesis felhő alapú bitcoin bányászatának, és már addig is erősen veszteség-gyanús szaga van.

Legalábbis a bitcoin jelenlegi árfolyamán. Egy 2-3 ezer dolláros bitcoin-árfolyam lufi persze segíthetne ezen az egész bányászat-bizniszen, de ez most legalább olyan csodavárásnak számít, mintha azt várnánk, hogy a HYIP-ok mostantól kivétel nélkül örökké instant fizessenek, természetesen nagy összegre is, a Jézuska pedig még ingyenes korlátlan betétbiztosítást is hozzon mellé karira.

1 megjegyzés:

  1. Továbbra is tartom, hogy nem érte meg, de szerintem még a két évre emelt időtartammal se. Igazából azért mertem belevágni, mert az x11 nem bitcoint bányászik, hanem más coinokat, amit a genesis-mining átvált bitcoinra és abban fizet. Ha tudnám, hogy az adott coinok közül valamelyiknek felmegy az árfolyama a jövőben, akkor abban a coinban kérném ki a pénzt és úgy talán megérné. Ezek közül lehetne választanom: DASH, START, LTC, DOGE, BTCD, PPC, NMC, CURE

    VálaszTörlés