2017. március 10., péntek

A Recyclix részvényekké akarja konvertálni a tűz miatt "elveszett" hulladékcsomagokat

A Recyclix oldalán megjelent hír szerint a tűz oka még mindig ismeretlen, de a menedzsment egy tanácsadókból, jogászokból és képesített partnerekből álló szakértői csoport segítségével elkezdte egy helyreállítási terv kidolgozását. Egy befektetési alap létrehozása a cél, amelyet egy bankfelügyeleti hatóság fog ellenőrizni, így a befektetett tőkére valamiféle védelem is várható és a jövedelem is olyan forrásból származik majd, ami megfelel az Európai Unió szabályainak (ezzel korábban problémák voltak, lásd az olasz webcím elérés korlátozásokat).

Változatlanul júniusra tervezik visszaállítani a normál működést és azt is, hogy "vissza tudják téríteni a befektetéseket". Én azt gondolom, bármit jelentsen is ez, az nem a régi, 5 hetente 14 százalékos hozam visszaállítást fogja jelenteni, hanem valószínűleg ebbe a befektetési alapba konvertálják majd az elveszett befektetéseket, és én azt is gondolom, de persze erről nincs szó a Recyclix hírében, hogy sokkal kevesebb lesz a hozam is. Ámbátor az lehet, hogy így legalább hosszabb távon is fenntartható lesz a befektetés, hát majd meglátjuk.

További részletek legkésőbb áprilisra várhatóak. Anélkül, hogy erre a Recyclix akár csak egy szóval is utalt volna, vagy hogy valahol bármi ilyet olvastam volna, a magam részéről szinte teljesen biztos vagyok abban, hogy a megoldás része lesz valamiféle újabb befizetési lehetőség, hogy még több pénzt adjunk nekik.

Tekintettel arra, hogy a két fiókban 600 ezer forintnyi eurót fektettem be és még csak a töredékét kaptam vissza, haszonról tehát szó sincs, ugyanakkor a tőkém 57,5 százalékát viszont a tűzre hivatkozva egy tollvonással elvették, továbbra sem tervezek semmit sem befektetni, de persze kíváncsi vagyok az ajánlatukra.

2 megjegyzés:

  1. Nekem az elmúlt napokban a felfüggestett csomagjaimból 5 %-t újra aktiváltak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves András!

      Köszi az infót, nagy lelkesedéssel megnéztem én is, de nálam egyik fiókban sem írtak jóvá semmit. Elképzelhető, hogy utólag korrigáltak valamit, de engem ez nem érintett.

      Üdv.: Péter

      Törlés