2016. szeptember 28., szerda

Olaszországban a felügyelet átmenetileg felfüggesztette a Recyclix elérését

Teljesen új információ a számomra, hogy az olasz értékpapír-felügyelet átmenetileg felfüggesztette a Recyclix.com elérését az olasz internet szolgáltatóknál. Ennek oka, hogy információt kértek a Recyclix-tól az olasz befektetőkkel kapcsolatosan, de nem kaptak. A hírről részletesen a Net-jobs-money.com számol be, belinkelve az eredeti forrást is.

Ez elég aggasztó hír. Én 2 éve, mióta HYIP-pal foglalkozom, még sohasem találtam olyan hírt, hogy egy HYIP elérését egy hatóság felfüggesztette volna. A HYIP-ok (pontosabban a hiszékeny, vagy inkább sokszor elkeseredett emberekre utazó csalók) pontosan azért élhetik a világukat egyre bátrabban, mert senki sem akadályozza őket a szabad működésükben: kitesznek "terveket", elhitetik, hogy valós működési háttér van mögötte és máris indulhat a kasza.

Az innen letölthető Tor böngészővel persze kikerülhető ez a tiltás, és elérhető a Recyclix.com (ezt arra az esetre írom, ha a magyar hatóságok is erre az útra lépnének, a jelenlegi MNB-ből simán kinézem), de ez attól még egy nagyon veszélyes fejlemény, mert ezt bármilyen más ország is betilthatja.

Ha pedig az az ország tiltja be, amelyikben hosztolják, és a Recyclix nem tud kimászni a bajból, akkor vége a Recyclixnek.

7 megjegyzés:

  1. Szia. 90 napra tiltották be és amennyiben tudják igazolni, hogy a betiltást kiváltó ok megszűnt, akkor minden további nélkül engedik tovább. Valahol szánalmas az, hogy pont az olasz hatóságok tiltanak be egy normálisan működő uniós céget. Egy olyan országban, ahol szinte mindent behálóz a maffia és a korrupció :) Na, pont ők fogják majd megmondani, hogy ejnye-bejnye Recyclix, mi ez a 14%? Mosolyognom kell...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan ebből a vizsgálatból látszik, amit te is írtál, hogy ez nem egy hyip program. mert ha az lenne, nem tudnák vizsgálni őket, mert nem lenne hol. De itt ugye van elérési lehetőség, székhely, üzem, stb.

      Törlés
    2. Kedves Balázs!

      Köszönöm, pontosítottam a címen és odaírtam az "átmenetileg" szót is, hogy egyértelmű legyen.

      A HYIP-okat is lehetne tiltani, ha a regisztráló cég/magánszemély a székhely vagy a regisztráció országában nem tudja igazolni a valós engedélyét. Mindjárt megcsappanna a könnyű pénzt szagolók tábora. Persze ezt is ki lehet játszani, kamu adatokkal, sőt eljátszott betiltásokkal, de szerintem az sem jó, ahogy most megy ez, lásd, a befektetők milyen hatalmas összegeket toltak a Hashocean.com-ba, a Pokeram.com-ba, a Coince.com-ba, vagy most a Larába, na és ott ketyeg a bizonytalan Forexparadise.biz is.

      Ezekhez képest a Recyclix üdítő kivétel, de engem még mindig nem nyugtattak meg igazán a következő két dologgal szemben:

      1) korlátlanul bárki be tud fizetni szinte bármennyit, hát hogy tudják ezt mind hulladékvásárlásra költeni?

      2) elemzők szerint nincs ekkora nyereség a hulladékok újrafeldolgozásában, a Recyclix hogyan csinálja mégis?

      Nekem továbbra is az a véleményem, hogy a Recyclixben jelentős befektetői kockázat van, annak ellenére, hogy a cég teljesen szabályosan működik és láthatóan igyekszik megfelelni a törvényi előírásoknak az ügyfélazonosításokat és a pénzmosás elleni szabályokat betartva.

      A Recyclixet semmi más nem igazolhatja, csakis az idő. Ha még 3-4 év múlva is fizetőképesek lesznek, jobban el fogom hinni, hogy hosszú távú üzlet van bennük. Jelenleg még a másfél évet sem érték el, ennyit minden nagyobb HYIP kibírt még, amely később csalás lett. Az, hogy van egy-két kisebb gyáruk, vagy újakat is építenek, sajnos az én szememben még nem elegendő garancia arra, hogy nem fognak bedőlni.

      Egyáltalán nem vitatom, amit írtál, inkább csak egyszerűen szkeptikus vagyok az elmúlt egy évemből fakadóan, amikor jó mélyen elmerültem a HYIP-ok világában és megismertem az igazi énjüket.

      Hogy a Recyclix is a pokol bugyraiban végzi-e, azt csak az idő fogja nekünk megválaszolni.

      Köszönöm a hozzászólásod és szép napot kívánok Neked!

      Törlés
    3. Félreértés ne essék, nem védeni akarom a Recyclixet. Csak azt szeretném elérni, hogy tegyünk különbséget egy egyszerű, csak szerveren létező Panamában bejegyzett hyip-oldal és egy fizikailag is létező, nemcsak virtuális európai uniós gazdasági társaság között akinek mellesleg van egy honlapja is!
      A hatalmas különbség az, hogy egy átlagos Hyip-nél nem tudsz fellépni hivatalosan, mert maximum az történhet, hogy tiltják a domaint (de ezt sem teszik meg), de más retorziót a névtelenség miatt nem fognak tudni foganatosítani. Ezzel szemben a Recyclix egy fizikailag létező ingatlannal rendelkezik. Ők nem tudnak elmenekülni, eltűnni az internet valamelyik bugyrában a hatóságok elől. Rosszabb esetben le is foglalhatják a drága gépeket, épületeket, raktárkészletet, stb.

      Ezért is írtam, hogy mosolygok az olasz hatóság túlbuzgóságán, amikor egy létező és engedélyekkel rendelkező cég üzletmenetét akadályozni próbálják, miközben több száz nyilvánvalóan csaló, piramis, hogy ne mondjam ponzi "cég" honalapját hagyják zavartalanul működni. Valahol azért sántít ez a logika, nem gondolod?

      Hogy továbbmenjek, azért a lettországi Környezevédelmi Minisztérium osztályvezetője sem habókra megy oda előadást tartani a Recyclixhez. Egyértelmű, hogy alaposan utánanéztek a társaságnak, mielőtt a nevüket adták ilyesmihez. Mert egy esetleges botrányt ők sem fognak kockáztatni egy csaló cég miatt.

      Remélem sikerült megvilágítanom, hogy miért nem tartom hyip-nek a Recyclixet. Azt azért érdemes szem előtt tartani, hogy ez is egy gazdasági vállalkozás. Minden vállalkozásnak vannak kockázatai, így ennek is, tehát előfordulhat, hogy bezárják, mert tönkremegy. Az is megtörténhet, hogy már annyi pénz kerül be a rendszerbe, hogy fogják a kasszát és eltűnnek vele, mert bőségesen fedezni fogja az otthagyott gépek, épületek árát. De ez még nagyon sokára lesz, ha egyáltalán megtörténik.

      Törlés
    4. Kedves Balázs! Mindenben egyetértek Veled, amit ebben a legutóbbi bejegyzésedben írtál. Üdv.: Péter

      Törlés
  2. Az szimpatikus, hogy tettek lépéseket az ügyben, ugye a refflinkek tiltása, a meghívásos alapon való regisztrálás meg hasonlók. Ezek szerint még mindig van remény, csak én már a legkisebb rezdülésre is a rosszat látom. A sok rossz tapasztalat után azért ez nem annyira nagy baj. Ezek szerint van még remény? Most akartam egyéb oldal híján beletenni még 20 euro-t.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Omega!

      Egyetértek Veled, hogy jobb az óvatosság, ezt tanultuk meg a bőrünkön sajnos a sok csaló miatt. Mindazonáltal jelenleg a Recyclixet nem látom bedőlésre veszélyesnek, így én még be merek fektetni, tudva azt is, hogy a befektetés 8 hónap múlva fog csak megtérülni és csak utána termel hasznot.

      Köszönöm a Te hozzászólásod is, Neked is szép napot!

      Törlés