2016. szeptember 7., szerda

Borrowta: változatlanul nyújtom a kezem

Először is, köszönöm szépen Szabó Zsoltnak, hogy megvéd a Borrowta Facebook csoportjában, mert mindenki más szemben áll velem.

Alpar Pazman következő bejegyzésére szeretnék itt válaszolni:
"Természetes (?) hogy nem egyből jön a bizalom egy magyar üzlettel amelyben a tulajok nyíltan felvállalják a személyüket. Én is megjártam már pár online üzlettel, nem kell mondani. Nem korlátlan mennyiségű pénzt fogadunk el, és erről a tegnap esti rendkívüli konfin szó is volt, le lesz állítva a HYIPE része a dolognak amint elindul a gyártás. És ez mindenhol így lett közölve már az elejétől fogva, mert lehetetlen a végtelenségig tartani a 12%-os havi kamatot. De akinek kellett bárkit megkérdezhetsz kifizettük a 12%-át. A fő kommunikációs csatornáink nem a facebook, hanem a nyilvános skype csoport és a webkonfik. A Facebookra csak a fontos híreket rakjuk fel, csak azért hogy ott is jelen legyünk.
Válaszok a kérdéseidre:
A Kovács Magyar Andrással volt ugyan egy tárgyalásunk, de neki semmi köze az üzletünkhöz.
Ez az oldal a borrowtáról szól, ide nem fogunk sűrűn feltölteni kutyaüdítős dolgokat, max híreket és rendes üzemben készül az ital, ami HACCP-s engedéllyel rendelkezik.
Kezdetekben mindenki ejt hibákat, nálunk is volt a weboldalon erről nem fogok többet tárgyalni. kész.
Azért hallgass konfit mert a vezetők maguk tartják, a nevüket hangjukat arcukat adják, és bevállalják a saját üzletüket, nem mint a többi külföldi eltűnő kamu oldalak. És igenis hogy ott hallod meg a legtöbb információt. Hogy akarsz egy üzletbe úgy csatlakozni ha van konfi akkor nem hallgatod meg? Ez az alap ha egy üzletet meg akarsz ismerni, nem mindenhonnan az internetről kamu infómorzsákat szedegetni. De egyébként a prezentációnkban is minden benne van, de úgy látszik az sem lett megtekintve. Pedig az fent van az oldalunkon. És megértem hogy miért névtelen a Péter, megmagyarázta, de még mindig nem tetszik az egész vezetőségnek. Mert valahogy csak meg tudja tekinteni a facebookos csoportunkat a profiljainkat, és mindent. Nekünk pedig még mindíg egy Név nélküli blogírónk van. De részemről ezt a vitát lezártnak tekintem. Az szólhat valamit aki egy ekkora vállalkozást röpke fél év alatt fel tud építeni olyan szintre ahol mi most tartunk. (Beleértve a termék bevizsgálását, engedélyezését, gyártási engedély, ..... nézzen utána aki szeretne hogy mivel jár egy új termék bevezetése magyarországon 2016-ban.)"

A válaszom:

Először is, örülök, hogy egy sokkal békésebb hangnemben folytatódott a társalgás. A nyílt posztomra ez idáig semmilyen reagálást nem kaptam a Borrowtától, és Gerst Attiláné sem írta meg az e-mail címét, pedig a lehető legudvariasabban igyekeztem elkérni tőle a hozzászólásomban, úgyhogy sajnos továbbra sem tudom felvenni a kapcsolatot a Borrowtával.

Másodszor is, hadd reagáljak erre, mert ezt látom a legnagyobb problémának a Borrowta részéről:

"És megértem hogy miért névtelen a Péter, megmagyarázta, de még mindig nem tetszik az egész vezetőségnek. Mert valahogy csak meg tudja tekinteni a facebookos csoportunkat a profiljainkat, és mindent. Nekünk pedig még mindíg egy Név nélküli blogírónk van."

Alpar Pazman azt írja, megérti, hogy miért vagyok névtelen, de én úgy érzem, mégsem, mert a gondolatát azzal zárja, hogy nekik egy név nélküli bloggerük van, és ez láthatóan zavarja.

Nem, nem vagyok név nélküli! Péternek hívnak és ez a valódi keresztnevem. Nem tudom, előbbre lennénk-e, ha a Borrowta vezetői annyit tudnának rólam, hogy Kovács Péter vagyok. Mert én úgy érzem, szerintük akkor lennénk egyenlő felek.

Szerintem viszont egyáltalán nem fontos, hogy pontosan ki is vagyok. Nem bújok a névtelenség mögé, nem használom eszközként.

A főállásomban pénzügyi tematikájú cikkeket írok a neten több oldalnak, saját weboldalaim is vannak és időnként meghívnak tévébe, rádióba is egy-egy interjúra. Egyáltalán nem vagyok ismert, de azért sokan ismernek személyesen is. Főleg a szűkebb szakterületem. Konferenciákra is járok előadni.

Ettől még sajnos nem megy jól a szekér. Nagyon nem. Nem véletlen, hogy a HYIP-ok világába csöppentem: pénzre van szükségem. Instant.

A névtelenségem egyetlen oka, hogy nem szeretném, ha találkozna ez a pénzügyi válságomat őszintén felfedő blog a nyilvánosan ismert személyemmel! Hiteltelenítene és valahol ott lenne a megvetés a szakma ismert arcainak szemében, ha kitudódna rólam mindez. Még a családom se tudja, hogy itt blogolok! Hitelösszegeim, illetve minden hónapban frissített befektetett pénzösszegeim vannak kint a nyilvánosság előtt, hogy a családi haláleset miatti anyagiasságról írt posztomról már ne is beszéljek, hát miért nem lehet megérteni, és elfogadni a Borrowta részéről, hogy két alternatíva van:

  • vagy nem mondom el az amúgy sem fontos vezetéknevemet, és az üzletre koncentrálunk, vagy, 
  • amennyiben a vezetéknevem hiánya tényleg ENNYIRE kritikus a szemükben, és hiteltelenít, akkor holnap törlöm ezt az egész blogot egyetlen gombnyomással, és akkor a Borrowta támogatása is biztosan elúszik.

Avagy a Borrowta bármelyik vezetője fel tud mutatni egy olyan blogot, ahol névvel kint vannak a saját hitel- és befektetési állományai és mellette a küzdelmei a pénzkereséssel kapcsolatban?

Persze lehet, hogy nem kellett volna ezeket kiírni. De amikor elkezdtem a blogot, akkor nagyon el voltam keseredve és csak így ment, mert azok a szerencsétlenek jártak egyfolytában a fejemben, akikhez szólni akartam, és ehhez kellett, hogy elmondjam: én is közéjük tartozom. Akik küzdenek a hiteleik törlesztésével és a számláik befizetésével. Akik boldogulni szeretnének ma Magyarországon, és úgy érzik: ennél többet érdemelnek! Akiknek ezzel a szívükből szólok!

Ma Magyarországon már 4 millió ilyen ember van. Nekik, nekünk a HYIP nem választás: egyszerűen nincs más! Én tudom, mert végigjártam a netes pénzkereseti lehetőségeket és egyik sem működött!

Miközben ezt a posztot írom is, több száz honfitársam kutat a neten végső (vagy talán még nem végső) elkeseredésében bármilyen gyors pénzkereseti forrás iránt. És aki itt jár a blogomon és ezt a posztot olvassa, az már pontosan tudja, hogy átverik őket.

A blogomat ezért azzal a céllal hívtam életre, hogy a legjobb tudásommal világítótornyot adhassak azoknak, akiknek a pénzügyei hozzám hasonlóan kátyúba kerültek. A célom az volt, hogy mások ne veszítsenek annyit, mint én, hanem tanuljanak az én tanulópénzemen.

Ebből lett mára - hét hónap alatt - egy most már közel napi 50 fős látogatottságú blog a semmiből, értsd: soha sehol nem írtam erről a blogról semmilyen fórumon és soha sehol nem is reklámoztam. És lesz abból az 50-ből 100 is, meg még több, hamarosan.

Végső célom a bloggal, hogy az olvasókkal együtt mi is éppúgy külföldről szerezzük be a Magyarországon sajnos megkereshetetlen hiányzó plusz bevételünket, mint a 600 ezer külföldre távozott honfitársunk, de anélkül, hogy elhagynánk a hazánkat!

Alkalmazkodtam ahhoz, hogy olvasóim lettek, akik között már nem csak sorstársaim vannak, ezért elkezdtem rendes cikkeket is írni a blogolásra jellemző személyes megnyilvánulások nélkül. Talán eljutok majd egyszer oda is, hogy már nem lesz szükség a személyes posztokra, mert már csak cikkek lesznek, ebből az egészből pedig egy rendes weboldal, de ez ma még nagyon a jövő zenéje.

Semmilyen bevételem nincs ebből a blogból, nem az a célom vele, így az égvilágon semmi érdekem sincs abban, hogy bárkire rosszat mondjak, ahogy Kristóf József állítja. Ahogy jót sem. Nem vagyok szenzációhajhász sem és nem keresem a balhékat sem. (A HYIP világában van az keresés nélkül is.)

Pontosan tudom, hogy a Borrowta vezetőinek a saját "gyermekük" a legédesebb, ezzel mindenki így van. És azt is megértem, hogy rosszul esett nekik, hogy rámutattam olyan (egyébként valós) problémákra, amelyek szerintük most nem fontosak (különben már tettek volna ellene). Szerintem viszont igen. A Borrowtának szerintem nagy szüksége lenne egy profi kommunikációs szakemberre!

És igen, meglehet, hogy nem mélyültem el a Borrowtában szerintük kellő mélységben. De nekem a Borrowta is csak egy HYIP a sok közül. És én egyetlen HYIP iránt sem "lelkesedem", pusztán a tényeket nézem, és nekem indulásnak elég volt annyi, amiről az első cikket megírtam. De előtte benéztem a Facebook csoportba és bizony megnéztem a prezentációt is. De sajnos ezek nem hitelesítették bennem, hogy ebből lesz valami komoly pénzügyi lehetőség, hiszen ígérni mindenki tud. Nálam a tények kapnak igazi odafigyelést, nem pedig az ígéretek.

A véleményem egyelőre nem változott a Borrowtáról és a Borrowta vezetői részéről a csatabárd kiásása és a sértegetésem sem volt szerencsés. De én már elfelejteném ezt, a véleményem változásához azonban szükség lenne arra, hogy a Borrowta vezetői nyitottabbak legyenek felém (elfogadva azt a status quo-t, hogy vagy a vezetéknevem nélkül kommunikálunk, vagy sehogy sem), de legelsősorban is arra, hogy a Borrowta tartósan, megbízhatóan hozamot fizessen a befektetőinek. Ez a blog nem rólam szól, hanem az alapvetően a pozitív hozamokról és arról, hogy egy program fizet-e vagy sem.

És bármit is írtam eddig, ezt a Borrowtánál sosem zártam ki a jövőre nézve!

A neten számtalan névtelenül írt blog van, akkora olvasottsággal, hogy az Indexre is felkerülnek. A névtelenség tehát nem szempont az online sajtóban. Olyan is van köztük, mely névtelenül keményen kimondja a véleményét. A Borrowta vezetői örökre lehúzhatnák a rolót, ha egy ilyen blogger karmai közé kerülnének, főleg akkora látogatottsággal! Hogy ne beszéljek a levegőbe, íme példának erre a Mentális Deficit blog, melyet az Indexről ismertem meg. Szerintem kőkemény. Vagy az egyik kedvencem, a Fapadosinfó Blog, melynek a posztjait néha szintén átveszi az Index. Az előzőhöz hasonlóan még a trágárság is belefér, és nem egy Dominikán regisztrált Borrowtáról, hanem egy sok-sok éve működő jelentős forgalmú európai légitársaságról!

A Borrowta vezetőinek nem szabad sértődékenynek lenniük. Ez egy ilyen közeg, és nekik - ha az új befektetőket igazán hozó független fórumokra is el akarnak jutni, kimozdulva a saját csatornáik komfortzónájából - ebben a közegben kell megkapaszkodniuk és sikert elérniük. Vagy idézhetném Antall József, egykori miniszterelnök szállóigéjét: "tetszettek volna forradalmat csinálni".

Ráadásul szerintem én még viszonylag békés, normális hangnemet ütök meg a posztjaimban. Velem szemben ma azok a bloggerek sikeresek, akik keményen arcba mondják a tutit. Én sosem leszek ilyen. Szóval a Borrowta vezetői akár még jól is járhatnak velem.

Ha akarják.

A kezem továbbra is nyújtom feléjük. Ha nem reagálnak, akkor is ugyanolyan őszintén és pártatlanul, tényszerűen fogok írni a Borrowtáról a jövőben, mintha felvették volna velem a kapcsolatot.

A különbség annyi lesz, hogy ha nem első kézből kapom az infókat, akkor lehetnek benne majd elkerülhetetlen félreértések.

Ennyi a kockázat a Borrowta részéről. A döntés az ő kezükben van: hiteles információkat adni egy csak keresztnéven író releváns tematikával dolgozó bloggernek, vagy hagyni, hogy a vezetéknév hiánya miatt esetleg pontatlan információk kerüljenek ki róluk.

Én léptem. Most a Borrowta következik. Ha csendben maradnak, az is válasz lesz.

Ennyit szerettem volna reagálni a Borrowta egy vezetőjének az üzenetére.

Mindenkinek köszönöm szépen a figyelmet!

7 megjegyzés:

  1. Remek! Talán lesz valami, legalább annyi, hogy azt a posztot letörlik és írnak egy másikat. Talán nem. De azt hiszem, neked már tényleg nincs ezzel dolgod, több posztban és hozzászólásban is békejobbot nyújtottál úgy, hogy nem is te indítottál háborút. Az én olvasatom az volt, hogy fáradtak, de nyitottak. Nem mindenki, de az már jó. Fejleszteni is akarják a fórumot, talán néhány apró ötlettel feldobják az egész kommunikációt. Jó lenne látni és részt venni egy sikertörténetben végre ebben a "szakmában".

    VálaszTörlés
  2. Ha nem tudnám, hogy ez egy magyar kezdeményezés, akkor is leesne, hogy az.
    1. Zavarja őket, hogy nincs egy nevük akivel lehet személyeskedni.
    2. A tipikus, aki nincs velünk, az ellenünk van hozzáállás.
    3. Vakhit az ígéretekben.
    4. Önjelöl próféták és megmondóemberek.

    Én csak egy befektető vagyok, de ilyen kommunikációra olyan nagy a kereslet, mint óvszerautomatára a zárdában.

    Szerintem ha ezt az ajánlatodat sem tudják a helyén kezelni, akkor add fel és ne foglalkozz velük. Megkapták a 15 másodpercüket, így éltek vele.

    Le a kalappal, egyébként megint, hogy csuklóból kezeled az ilyen atrocitásokat és a személyeskedést. :)

    Nálam már elgurult volna a pöttyös...

    VálaszTörlés
  3. Omega, köszönöm, egyetértek!

    Bearnie, köszönöm Neked is! Egyrészt én még névtelenül sem írnék olyan stílusban, amibe Kristóf József egy üzleti vállalkozás vezetőjeként beleállt. Mint tudjuk, ami egyszer kikerül az internetre, az örökre ott marad. És a bejegyzés az embert minősíti.

    Másrészt valóban nem tervezek többet könyörögni a Borrowtának. Elnézést, ha untattalak vele Benneteket, de mindkét cikkem csak egy-egy reagálás volt, én magamtól nem irkáltam volna róluk egyáltalán.

    Ahelyett, hogy megkerestek volna diszkréten e-mailben, inkább kiposztolták az alaptalan véleményüket és ezzel az eltussolás helyett nagyobb nyilvánosságot adtak az ügynek, nekem aznap meg rekord látogatóm volt. Nem tudom, ki járt rosszabbul. Ezért mondom, hogy a Borrowtának elsősorban egy jó kommunikációs szakemberre lenne most szüksége, de arra nagyon, aki tudja, hogy mit szabad és mit nem és nem engedné a vezetőket kendőzetlenül ilyen hibákat véteni.

    Egyébként eldöntöttem, hogy minden ellenérzésem ellenére befektetek hozzájuk, így egyrészt nem jöhetnek azzal, hogy kívül tágasabb, másrészt pedig pontos információim lesznek arról, hogy fizetnek-e vagy sem és ha igen, mennyit. És nálam csak ez számít, vagy legalábbis majdnem csak ez, Nektek meg lesz egy hiteles forrásotok arról, hogy fizet-e. (Amúgy egy monitor már követi őket: http://www.allhyipmonitors.com/details/borrowta.com?final=1).

    Bearnie, amúgy még annyit, hogy ha én is ugyanabban a stílusban reagálnék, ahogy ők nyitottak, akkor csalódnátok bennem. Úgyhogy már csak ezért sem akarok ilyen stílusban kommunikálni, még "névtelenül" sem. Pedig pont hogy megtehetném...

    Nekem fontos, hogy egy kulturált, jó közösség alakuljon itt ki, amelynek a tagjai segíti egymást. És itt nincs helye a gyalázkodásnak, hiszen egyetlen közös célért vagyunk itt: pénzt keresni.

    Szép napot mindkettőtöknek!

    VálaszTörlés
  4. Engem nem zavar, hogy írsz róluk, az már annál inkább, hogy azt az idődet ba...ák el egy ennyit nem érő projektre, ami alatt akár pénzt is kereshetnél magadnak (meg nekünk! (ördögi vigyor)).

    Én szeretek ide járni, úgy érzem a közösség is felső kategóriás.
    Mocskosul nem szeretném, ha ezek a webprédikátorok itt élnék ki magukat.

    Egyébként azt majd megnézném, hogy mikor allhyip-en bezsákolják őket a "nem fizet" dobozba, mert egy ilyen "beszüntettük a kifizetéseket amíg a gyártás el nem indul" stílus hamar oda juttatja őket, akkor majd az ottani admint is megbombázzák, hogy névtelen és nem jár webkonfira? :)

    Na mindegy!

    Ha te befektetsz, az a te döntésed, de nálam a projekt egy nagy piros iksz, mert ezzel a kommunikációval kizártnak tartom az üzleti életben való hosszútávú részvételt. A sikert pedig elképzelhetetlennek.
    Ha WC ülőkét árulnának és valaki nem venne, akkor azt is a FB oldalon tennék közzé, hogy "Derékig sza.os a klotyó, mégsem kell nekik a termékünk!"?
    Nonszensz.

    De nem is adok nekik több figyelmet, mint amennyit szerintem ér.

    Azért neked drukkolok, hogy legalább majd a pénzed kapd vissza.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Bearnie, tényleg, hadd zárjam azzal a gondolatmenetet, hogy végleg ne írd le őket. Ha tényleg tudnak majd pénzt csinálni, az Neked is jó lesz, függetlenül attól, hogy aranyhalas kisállatsimogatóból szedik össze a lóvét vagy vegetariánusoknak kínált vaddisznópörköltkonzervből. :)

      Törlés
    2. "vegetáriánus vaddisznópörköltkonzev" ezen jót röhögtem! :-)

      Törlés