2016. szeptember 19., hétfő

Bezár a Compound.fund

Jo szombaton a Facebookon tett közzé egy pár sort a Compound.funddal kapcsolatban. Ezekből a következő derül ki:

  • kérte a programozókat, hogy tiltsák az új betétek fogadását. Az oldal pár hónapon belül megszűnik, szerepét az épülő Banana Fund veszi át
  • Jo értelmezésem szerint feladja a kriptodeviza kereskedést, mert teljesen kiszámíthatatlan
  • Jo a következő 2 hónapban jelentős piaci emelkedést vár, ekkor megduplázza a jelenlegi egyenlegeket, egyben ott lezárja a Compound.fund-ot
  • ha nem sikerül nyereséget elérni, akkor megkapja mindenki a jelenlegi egyenlegét a Banana Fundban, amint az elindul, további veszteség tehát akkor sem lesz.

Tehát vagy a jelenlegi egyenleg, vagy a duplája, de veszteség nem lesz. Ez Jo terve. Viszont várni kell erre, legalább két hónapot. És lehet, hogy semmi értelme nem lesz, mert a piac az elmúlt másfél hónapban, a Bitfinex lopás óta még mindig nem tért még magához. Az árfolyam hosszabb távon kb. 100 dollárt veszített, és abból kb. 50 dollárral tért csak magához, bár volt az 70 is, csak visszaesett. Tehát a régi értékét sem nyerte még vissza a bitcoin másfél hónap alatt. Ebből számomra jelentős emelkedést várni 2 hónapon belül alaptalan várakozás.

Többen hozzászóltak Jo Facebook posztjához.

Közülük Mohabbot Hasan felveti, hogy Jo már eleve régen fizetett, mire Jo azt válaszolja, hogy ha nagyon akarja, két számjegyű veszteséggel most is tud fizetni. 
Salami Shakiru a jelenlegi pénzkikérése törlését kéri. Jo erre azt válaszolta, hogy minden pénzkikérést törölni fog, ha frissíti a honlapot.

Értem Jo-t. Egy bajom van vele: korábban nem ezt ígérte.

Lássuk, mit is ígért?

  • a legutolsó frissítéskor kérte, hogy aki nem akarja, hogy a teljes egyenlege ETC-ben legyen, amire ő mindent feltett (megjegyzem, szerintem eleve hibásan), az kérje ki a pénzét ASAP, azaz azonnal és a másnapi frissítéskor teljesíti.
  • másnap ígérete ellenére nem volt frissítés, de kifizette a kisebb összegű pénzkikéréseket, de az enyémet például nem (1500 dollárnyi pénzt két fiókban), továbbá néhány pár dollárnyi pénzkikérést szeptember 9-én is kifizetett: http://www.compound.fund/recent_cashouts.html
  • a weblap a pénzkikéréskor legfeljebb 7 napos kifizetést ígért, ez már régen elmúlt 
  • Jo eddig a Compound.fund teljes fennállása alatt legfeljebb 20 napig várt egy egyenlegfrissítéssel, ez egyszer történt meg. Ezt a határidőt ma már jóval túllépte.
  • közben viszont kivette a pénzt az ETC-ből és 50-50 százalékban BTC-be és XMR-be tette, de nem frissítette az egyenlegeket és nem teljesítette a kikért pénzeket sem. Ezt a szeptember 10-i Facebook bejegyzéséből derül ki.
  • Ekkor szeptember végére ígérte az egyenlegfrissítéseket, addig nyilván a kikért pénzeket sem fizeti ki.
  • Ezt a határidőt most újabb 2 hónappal meghosszabbította, így akár november végéig is várhat.

Valahol értem Jo-t, valahol meg nem. Tegyük fel, hogy nem akar csalni, de akkor sem tisztességes. Egy kicsit az is bennem van, hogy én már akkora összeget kértem ki, amit valamiért nem akart kifizetni és ez az egész folyamatos időeltolás és magyarázkodás most ezért van, hogy minél később kelljen kifizetnie, ámbátor korábban több ezer dollárokat simán kifizetett, ha valaki kikérte.

Persze ez csak egy összeesküvés elmélet, de a jelenlegi helyzetnek lehet egy ilyen olvasata is. És bevallom, nagyon nem tetszik, ami zajlik. Engem ha veszteséggel is, de ki kellett volna fizetnie augusztusban, amikor kikértem a pénzt és akkor nekem sem lenne most semmilyen problémám a céges folyószámlahitelem szeptember 12-i lejárata miatt.

Mivel így nem jutottam a pénzhez, ezért a vállalkozói számlám most  411 ezer forint mínuszban áll, semmilyen számlát nem tudok kifizetni, meg kell várnom, amíg a bejövő pénzek feltöltik ezt és az október végéig is eltarthat. Addig fizetésem sem lesz. Miközben ott van a teljes fedezet minderre a Compound.fundban.

Persze tudok kölcsönkérni, valahogy megoldom, csak hát erre a Jo gyerekre alapozzam a visszafizetést?

Nem értem, ez miért történt meg velem, megjegyzem, nem először, de valamiért a Fortuna folyamatosan elkerül, sőt még inkább durván az arcomba csap, hogy értsem már meg, hiába próbálkozom és erőlködöm, akkor sem változik semmi az anyagi helyzetemben.

Engem viszont megőrjít ez az egész létbizonytalanság...

2 megjegyzés:

  1. Szia Péter! Ebbe dilizek bele én is, annyi a kifizetni való és olyan kevés a bevétel, hogy ez már tényleg tarthatatlan. Egyébként ha Jo figyelt volna, akkor nem szeptember 10.-én vesz xmr-t, hanem Augusztus 25.-én. Akkor nagyon szép haszonnal kiszállhatott volna. Most már, ha bennehagyja a pénzt, akkor el fogja veszíteni, úgy néz ki, kipukkant a lufi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Omega! Mivel Jo megígérte, hogy a jelenlegi egyenlegeket megtartja, ezért fogalmam sincs, miből pótolja majd az újabb veszteségeket, hacsak nem a saját pénzéből.

      Sajnálom, hogy sorstársak vagyunk, és ahogy engem sem, úgy tudom, hogy Téged sem vigasztal, hogy még rengeteg további sorstársunk van az országban.

      Legyen szép a napod!

      Törlés