2016. augusztus 3., szerda

Atlanticgam.es lett a Questra

Amikor az ember e-mail értesítést kap, hogy egy HYIP oldal megújult, hajlamos rosszra gondolni. Bár az igazi veszélyt nem az e-mailben kiértesített megújulások okozzák, hiszen ekkor azért borítékolható a folytatás, hanem éppen az, amikor a weboldal értesítés nélkül újul meg és már be sem lehet lépni a régi azonosítókkal, a pénz pedig odaveszett.

A Questra most nem értesített ugyan ki, de a szokásos heti jelentése új színnel és új névvel érkezett a postafiókomba. Szerencsére be tudtam lépni az új oldalon is (bár ehhez új jelszót kellett kérnem, mert a régi nem működött), és ki is tudtam kérni a pénzt, melyet azóta ki is fizettek, így a program biztosan folytatódik.

Azt azért még hozzáteszem, hogy valamilyen furcsa oknál fogva a HYIP-ok bedőlés előtt cégmanipulációkat (cégeladás, új cégbe átmenekítés) szoktak végezni, melynek a miértjét abszolút nem értem, ha egyszer úgyis megszűnnek, de attól ez még tény. Ilyesmi történt a Pokeram.com-nál, a Betshare.biz-nél, a Comexbrokerage.com-nál is, hogy csak emlékeimből merítsek párat.

Most a Questra.es-nél történt hasonló eset, úgyhogy nyugodtak csak akkor lehetünk, ha a Questra (bocsánat, Atlanticgam.es) a jövőben is pontosan fizet.

Egyébként bár a weboldal megújult, a pénzkikérési folyamatok, képernyők nem változtak. Mondom ezt azzal a háttérrel, hogy a leírással még mindig adósa vagyok a Nagyérdeműnek. :)

A Questra.es weboldal egyébként nem szűnt meg, de a befektetők számára Atlanticgam.es-re, a partnerek számára pedig Questraworld.es-re változott.

A Questra.es weboldal megújulása 2016. július végén
Nekem a Questra eddig a 2016. március 1-jén kezdett befektetésemet (a kifizetéskor bitcoinra váltva és abban számolva) havi 7,49 és 11,98 százalékos hozammal honorálta, euróban számolva az eddig befektetett 90 eurós tőkéből 60,72 eurót kaptam vissza az 5 hónap alatt. A kifizetések egy eset kivételével az ígért 5 napos perióduson belül lezajlottak.

12 megjegyzés:

  1. Szia,

    Találtam egy kalkulátort ,ami portfolió hozamait számolja ki.
    http://www.questra.checkyourincome.com/Home/Calculate
    Plusz van a facebbokon Questra Holding Hungary néven futó zárt csoport is,akit érdekel és hozzá magyar nyelvü oldal is Questra oldal is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, ez szuper! :)

      Kár, hogy a kalkulátoruk téved, szerintük szeptember 1-re (6 hónap alatt) vissza kéne jönnie a befektetésemnek. Bár hozzáteszem, én bitcoinba váltom át, aminek ingadozik az árfolyama, de most megnéztem, még tisztán euróban is csak a 80 százaléknál vagyok és még nem egész 2 hónap kell a tőke 100 százalékának visszanyeréséhez. Szóval ennyit biztosan téved, persze nem is állítja, hogy pontosan számol.

      A Facebook Questra zárt csoportba kértem a felvételemet, a Questra (félig) magyar oldalának pedig nem látszik a linkje a hozzászólásodban, ezért ideírom: http://www.questra-magyarorszag.com/

      Köszönöm szépen az információkat, beírom majd a Questra lapra is, ha elkészült, és ami már ugye Atlanticgam.es lesz.

      Törlés
  2. Szia,
    Most regisztráltam a Questra-ra ,de fényképes dokumentumot kér feltölteni,anélkül nem lehet portfóliót vásárolni,meg a lakcímet is hitelesíteni kell ahová később kiküldik a szerződést.Szóval ezek nélkül nem megy.Nem szeretném ki adni a adataimat,ahogy te is írtad visszaélhetnek vele.Így lehet hogy hagyom az egészet ha enélkül nem megy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Petyus! Valószínűleg szigorítottak a szabályokon, mert nekem még Not verified státuszban van a számlám és simán engedett befizetni, most meg kikérni a pénzt, és március elsején kezdtem. Most is engedne befizetni.

      Utánaolvastam a Questrának, az alapján az oldal alapján, amit küldtél.

      Két eset van.

      1) Igazat mondanak. Ekkor - bár a Brit Virgin Szigetekre van regisztrálva, ahol részlegesen alkalmazzák az EU szabályait, lásd: https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCl%C3%B6nleges_tag%C3%A1llami_ter%C3%BCletek,_k%C3%BClbirtokok_%C3%A9s_kapcsolatuk_az_EU-val, mégis lehet, hogy meg kell felelniük a pénzmosás elleni szabályoknak, ezért be kell azonosítaniuk az ügyfeleiket. Ez végül is rendben van, egy ilyen cég, mint a Questra, Magyarországon is csak így működhetne. Ekkor én sem tudnák mást tanácsolni, minthogy add meg az adataidat, ez így lenne helyes.

      2) Csalók és hazudnak. Ebben az esetben megpróbálnak hiteleset játszani, ezért kérik be az adatokat, vagy azért kérik be, hogy akár vissza is élhessenek vele. Ekkor nem tanácsolnám, hogy megadd az adataidat.

      A kettő között kell ugye, dönteni.

      A Brit Virgin Szigeteken megtaláltam a Questra bejegyzését, persze ez még önmagában nem jelent semmit, de innen indulunk, hogy tényleg valós-e a cég:
      http://www.bvifsc.vg/en-gb/divisions/registryofcorporateaffairs/certificateverification.aspx
      a Certificate ID mezőbe a tanúsítványukon lévő alábbi kódot kell beírni: 6FA8BC0709

      A Facebookon, Linkedinen, Instagramon van róluk szó, de sehol sem saját maguk vannak fent (vagy nem találtam meg), hanem a lelkes partnereik írtak róluk. A Moneymakergroup.com-on pedig jól összeszedték róla az információkat:
      www.moneymakergroup.com/Questra-Holdings-Quest-t495132.html

      Igazából nagyon eredeti hitelesítő információkra eddig nem jutottam róluk. A weblapjukat tényleg Questra Holdings Inc néven jegyezték be, 2021-ig ki van fizetve, a Brit Virgin szigeteki irodaképük nincs máshol fent a weben a Google képkeresője szerint, ezek a dolgok tehát rendben vannak.

      Amire még rá szeretnék keresni, hogy eldöntsem, hogy gyanúsak, vagy netán tényleg legálisak:

      - információk a Questra elődjeként 2009-ben indult SFG csoportról, eddig erről semmit sem találtam
      - további hitelesítő információk a Questráról
      - auditált mérleg, auditáló cég neve
      - a vezetők és menedzserek Facebook profiljai, esetleg képei a neten máshol Google képkeresőjével.

      Ha ezekre mind az a válasz, hogy rendben van, akkor szerintem megadhatod majd nekik az adataidat és akkor ez egy jó befektetésnek ígérkezik, hiszen eddig általában havi 10 százalék feletti hozamot hoztak, ami egy megbízható cég esetében aranybányát jelent.

      Visszatérek majd ezekkel az információkkal, amint lesz rá időm. Ha addig is Te kezdesz magánnyomozásba, akkor írd ide légy szíves, amit már megtaláltál és kipipálhatunk a fenti listáról, mert akkor azzal nem foglalkozom.

      Köszönöm! Péter

      Törlés
  3. Kedves Mindenki!

    Olvasom a sok hozzászólást itt is és más, az Atlantic GAM-ot fikázó oldalakon. A sok remekbe szabott "miért szar és nem igaz" okosságon kívül egyet nem olvastam sehol: annak az embernek a VALÓS, dokumentált adatokkal hitelesített bemutatását, akinek NEM fizetett az Atlantic. Nekem és minden kollégámnak a kezdetek óta stabilan, megbízhatóan teljesíti a cég, amit vállalt.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Stratford!

    Az írásodból arra következtetek, hogy nemrég óta lehetsz Questra tag, vagy ha régebb óta vagy, akkor más hasonló befektetést még nem próbáltál ki.

    Ez a blog arról szól, hogy mennyi mindent tanultam a HYIP-ok világából 2014. decembere, de leginkább 2015. október elseje óta.

    Higgyél nekem, én súlyos százezres veszteség árán tanultam meg, leginkább a Pokeram.com esetéből, hogy nincsenek biztos előjelei a csalásnak. Vannak gyanúk, ezeket felsoroltam abban a cikkemben, amelyben leleplezem a Questra csalását, de konkrét bizonyítékom természetesen nincs róla és nem is lesz.

    Főleg, hogy a Questra egy igen sikeres csalás. Az elmúlt két és fél éves tapasztalatom alapján csak néhány HYIP jut el odáig, hogy több évig képes üzemeltetni, fenntartani a rendszerét. Még az olyan nagyok, mint a Coince, vagy a Larawith.me is pár hónap alatt bedőltek (vagy bedöntötték őket tudatosan, mert ott volt maximális a profit), így a Questra sikere valóban elaltatja a félelmeket, hiszen mondhatjuk egymásnak, hogy lám-lám, fizet.

    Csak egy kérdés van: MEDDIG? A múltbéli eredmények ugyanis semmiféle garanciát nem jelentenek a jövőre nézve, a HYIP-ok világában KÜLÖNÖSEN NEM, hiszen PÁR ÓRA alatt megváltozhat minden sokszor váratlanul is, lásd Richpower.biz, vagy Chokobank.biz és akkor emberek egész életére kiható veszteségek keletkezhetnek.

    Ha beraktál már pénzt a Questrába, azt tanácsolom, hogy ne tegyél bele többet és igyekezz minél gyorsabban kivenni azt, ami bent van, mert egyszer, talán idén, eljön majd a nap, amikor az álom véget ér, és sokaknak fájó lesz az ébredés. Te ne legyél közte!

    Ezen a blogon többen, én és az Olvasók is azon dolgozunk, hogy minél biztosabb befektetési lehetőségeket találjunk és ezzel védjük a befektető honfitársaink pénzét. Várnak kiposztolásra ilyen befektetési lehetőségek jelenleg is (igyekszem utolérni magam) és a jövőben is lesznek ilyen újdonságok, folyamatosan.

    Inkább válassz ezek közül, még ha kisebb haszonért is, de legalább biztosabban. Én ezt tanácsolom.

    És mindenki másnak is ezt tanácsolom, aki ide téved a Google keresése alapján, de nem szól hozzá a cikkhez. A Questra egy csalás. Biztos. Ne tegyetek bele pénzt!

    Üdvözlettel: Péter

    VálaszTörlés
  5. Kedves Péter!

    Ez nagyon sovány válasz volt, ne haragudj. Van egy neves közgazdász, a nevére hirtelen nem emlékszem, de ő mondja kitartóan, minden évben, hogy válság lesz. Aztán amikor úgy 30 évenként, valóban beköszönt a krízis, diadalmasan mondja: na ugye!

    Valami ilyesmit érzek a Questra ellenzőin is. Fogcsikorgatva keresik a fogást a cégen, de mivel NINCS, csak annyira telik, hogy ok, eddig minden rendben, de hátha majd egyszer baj lesz.

    Miért olyan nehéz elfogadni, hogy a valóban sok zsivány között van egy cég, amely 2009 óta töretlenül működik, és rendre teljesíti a vállalásait? Képben vagy a cég napi működésével? Ismered ez évi terveit? Tudod, hogy kínai befektetőkön keresztül hatalmas afrikai mezőgazdasági célú invesztíciót végez?

    Tudtad, hogy a cég számos tevékenysége közül az első a pénzügyi faktoring, foglakozik továbbá cégek újrafinanszírozásával, startup cégek menedzselésével.

    Ahhoz, hogy a tőzsdén – Forex – nagy nyereséget érjen el valaki, ahhoz magas szintű tudással és tapasztalattal kell rendelkeznie. Az AGAM mind a 25 menedzsere szakértő a saját területén, és a bevételeket többek között bajbajutott cégek felvásárlásával, árverésekkel, ingatlankereskedelemmel, és tőzsdei értékpapír vétellel és eladással érik el (IPO).

    Ez évtől befektetéseket terveznek az autó-iparágban, az infrastruktúrában – pl. hidak építése – valamint ingatlanfejlesztésben a világ számos pontján.

    Ebben mi a fekete rosseb a csalás? Ezek évtizedes pénzügyi műveletek, míg a Föld forog ilyen lesz és ennek bizony szokott lenni időnként nem is kicsi hozama.

    Ezt műveli a cég immár 8 éve és várhatóan még sok éven át. De ti csak drukkoljatok lelkesen ellene :)

    Az, hogy van még néhány hasonlóan korrekt és jövedelmező cég még az online piacon az jó hír, kár, hogy adós maradtál a megnevezésükkel...

    Én drukkolok, hogy neked is legyen sikered azokkal!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ilyen tuti ez a Quesra, akkor told bele az összes pénzed Barátom! :-)

      Törlés
    2. Kedves Stratford!

      Nem én szeretném a Questrát csalásnak látni, hanem egyszerűen magától az. Nekem nincs érzelmi viszonyulásom a Questrához, sőt még örülnék is neki, ha tényleg megbízható befektetés lenne. De nem az.

      Én leírtam, amit a több éves tapasztalatom és több órás úttörő kutatómunka alapján találtam a Questráról, és ezeket a - szerintem igen nyomós - érveimet eddig még senki sem tudta megcáfolni, pedig tényleg várom. Aki eddig ide jött a blogomra Questra ügyben, az mindig csak vagdalkozott, de bizonyítékokkal, az állításaimra vonatkozó hiteles cáfolatokkal nem tudott előállni. Hogy ne kelljen keresni, ebben a cikkemben írom le, hogy miért és mitől csalás a Questra: https://bitpenz.blogspot.hu/2016/08/egeszen-biztosan-csalas-questraes-es-az.html

      Ugyanerre jutott tőlem függetlenül is a Netinvestportál (http://netinvestportal.com/) gazdája, Balázs is, az ő oldalán is olvashatsz az enyémtől teljesen eltérő érveket arról, hogy a Questra miért csalás.

      120% biztos vagyok benne, hogy nem tévedünk mindketten ugyanabban az ügyben.

      Majd ha ez nem így lesz, mert lesznek bizonyítékok a Balázsnál és nálam felsorolt érvek ellen, akkor vissza fogom vonni a cikkemet, de addig nem. Sőt, én a legbarátibb szándékkal továbbra is arra bíztatlak Téged és mindenkit, hogy ne tegyetek bele pénzt a Questrába és ne vigyetek bele másokat, nehogy csalódjatok! (Persze nyilván lesznek, akik nyereséggel szállnak majd ki a Questrából - én is köztük leszek -, de ez a poszt a potenciális vesztesek védelme érdekében készült, akik a nyerteseknél sokkal többen lesznek.)

      Nekem annyiból nyugodt a lelkiismeretem, hogy előre szóltam, nem utólag fogok okoskodni.

      A legmegbízhatóbbnak tartott programok listáját a jobb szélen mindig megtalálod "A legmegbízhatóbb programok" részben, de ide másolom a közvetlen linkjét is, hogy ne kelljen keresni: http://bitpenz.blogspot.hu/2016/06/szerintem-ezek-legjobb-befektetesek.html . A lista hamarosan bővülni fog.

      Köszönöm a hozzászólásod! Szép estét kívánok Neked! Üdvözlettel: Péter

      Törlés
    3. Komolyan mondom Peti, ha egyszer nem menne úgy a szekér, ahogy kell szívesen nyitnék veled egy kommunikációs tanácsadó irodát. Én hozom az ügyfeleket, te megtanítod őket így kommunikálni. :)

      Törlés
    4. Köszi Bearnie, most mondjam azt, hogy most sem megy úgy a szekér, ahogy kellene? ;-) Pedig tolom ezerrel az általam vélt helyes utat!

      Szép estét Neked a nyugati parton! :)

      Törlés
    5. Stratford!

      A saját oldalamon már megírtam a kritikát erről a Questráról, csak annyit kérek, hogy az általad emlegetett 25 pénzügyi menedzser szakértő közül legalább 5-nek a Facebook, Linkedin vagy bármilyen publikus profiloldalát csatold már be. Vagy bármilyen korábbi referenciájukat. Bármelyiknek. Ez az egyik.

      A másik: talán nem tudod, de a Questra/Atlanticgames tevékenységét már Belgiumban és Ausztriában is betiltották. Nem kétséges, hogy egyre több helyen fog ez megtörténni, ahogy a program teret hódít.

      A harmadik: A Questra bemutatókat szervez Magyarországon, ahol pénzügyi befektetést próbál eladni. Közlöm, hogy ez illegális a jelenlegi MNB szabályok szerint! A Questrának ugyanis nincs magyarországi működési engedélye. Ennélfogva ha te terjeszted a programot, ugyanúgy törvényt sértesz. Most hallottam, hogy irodát is nyitnak itt, amire végképp nincs engedély, ha egyszer a sima működésre sincs. Arra leszek kíváncsi, hogy vajon mikor ugrik rájuk az MNB vagy a NAV vagy mindkettő.... idő kérdése csupán

      Törlés