2016. augusztus 21., vasárnap

Máris leállította a kifizetéseket a Borrowta

Köszönöm Omegának a jelzést Borrowta pénzkifizetéseinek leállításáról.

E szerint a következő történt:

1) a Borrowta, az első magyar HYIP, amelyik "hosszú távra tervez" és "elege van a csalókból", pár hónappal ezelőtt indult, de 2016. augusztus 17-én leállította a kifizetéseket a Facebook oldaluk szerint:

Kukucska Zoltán a Borrowta részéről így válaszolta meg az ezzel kapcsolatos kérdést a Facebookon:
Szabóné Marika: Zoli! Azok akik kikérték a bent levő összaget. Mi lesz velük?- mert én helytelennek tartom, 
Zoltán Kukucska: Semmi nem lesz velük.

2) Nem működik a honlapjuk, nem tudni mióta, de a Facebook oldalon egy péntek délutáni poszt szerverkarbantartás miatti elérhetetlenségről szól. Ma vasárnap délután van, de azt nem tudom, a két leállás között van-e összefüggés, mert napok óta nem néztem rá a Borrowtára.

Ahogy én látom


A Borrowtát továbbra is alapvetően jó szándékú kezdeményezésnek tartom. Látszik, hogy pár magyar összeállt, hogy valódi pénzkereseti lehetőséget találjanak a csatlakozó tagoknak. Látszik a nyüzsgés-pezsgés a Facebookon, főleg ahogy a csatlakozó lelkes amatőrök, akik azt hiszik, hogy ebből nagy biznisz lesz, még tovább tolják őket.

Lehet haladni ebben a közegben egy ideig, mert visz előre a lendület.

De egy idő után, ha tetszik, ha nem, a tények keményen megkerülhetetlenné válnak. Nevezetesen: ha nincs bevétel, és elfogy a pénz. Ekkor hiába vinne még előre a lendület, a vak hit egy kutyaüdítő bizniszben, amelyik havi 12 százalékos hozamot termel majd a befektető tagoknak (ezen felül meg is kell élniük valamiből), a nullából bizony nem lehet fizetni.

Két eshetőség van: az alapítók a saját vagyonukból fizetik a tagok jutalékait - ez őrültség. Vagy piramisjáték-szerűen a befizetők pénzéből fizetik a kifizetéseket. Ez is őrültség.

A Borrowta szerencsére egyiket sem vállalta, ezért beleállt abba (valószínűleg kényszerűségből), hogy leállítsa a kifizetéseket és ezzel felvállalja a népszerűtlenséget és a bizalomvesztést.

A HEGI új márkaneve a nemzetközi elfogadottság érdekében (forrás: Borrowta Facebook csoport honlap)
A háttérben közben is nagyon fut a kutyaüdítő Hegiről - a nemzetközi elfogadottság miatt Petfuel-re keresztelt - felállított biznisz, de pénzt még nem termel. Emlékeztetnék az előző bejegyzésem szerint arra is, hogy önmagában a Petfuelből nem lesz korlátlan, minden hónapban ismétlődő 12 százalékos hozamot produkáló zsíros biznisz. Azt nem tudom, lehet-e nyereségesen gyártani, és hogy mennyi lehet ez a nyereség, meg egyáltalán mekkora a felvevőpiac, de abban biztos vagyok, hogy nincs korlátlan befektetésre korlátlanul 12 százalékos havi haszon belőle.

A Borrowtának tehát más biznisz után kell néznie, ha az ígéreteit teljesíteni akarja, különben, ha el is indul majd a kifizetés újra, megint le fog állni, mert nem lesz miből fizetni.

Ezen kívül a Borrowta bár számomra, ahogy írtam is, jó szándékú, lelkes amatőrökből álló csapatnak tűnik, az üzlethez láthatóan kevéssé értenek, ezért egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy hosszú távon havi 12 százalékos hozamot bármekkora befektetett összegre nézve produkálni tudnak majd. A lelkes amatőrséget mutatja, hogy le kellett állítani a kifizetéseket, gondolom mert nem volt bevétel.

Egy üzletet nem így kell elindítani!

Persze a remény hal meg utoljára, lássuk mit produkálnak! Most a Borrowtán a sor, hogy bizonyítson!

Az biztos, hogy a Petfuel önmagában baromira kevés lesz, még a decembert sem érik meg vele, és akkor megy a kukába az első magyar HYIP még azelőtt, hogy ténylegesen elindult volna...

Kár lenne érte...

5 megjegyzés:

  1. :) Javasolnám egy konfi meghallgatását a félrevezető információk írása helyett a facebook csoportban a pontos idő és a link :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tisztelt Gerst Attiláné! Köszönöm, hogy itt járt a Bitpénz blogon és hozzászólt a cikkhez!

      A blogon augusztus 21-én vasárnap írtam egy szerdai Facebook bejegyzésről, amiről akkor értesültem és akkor nem is volt kint frissebb információ, azonkívül sajnos éppen nem működött a Borrowta weboldala sem, ami - lássuk be - elég szerencsétlen egybeesés volt, még ha nem is volt közte kapcsolat.

      A poszt alapját pedig (idézem) az alábbi információk adták:

      "FIGYELEM!!! Mától BLOKKOLJUK A KIKÉRÉSEKET AMIG EL NEM INDUL A GYÁRTÁS!!!!

      Szabóné Marika: Zoli! Azok akik kikérték a bent levő összaget. Mi lesz velük?- mert én helytelennek tartom,

      Zoltán Kukucska: Semmi nem lesz velük.

      Lívia Torma: Szerintem is előbb kellett volna. Ez az üzlet egyelőre nem a pénzszerzésről szól, majd annak is eljön az ideje hamarosan! Most viszont minden pénzre szükség van a továbbjutáshoz, ez egy csapatmunka."

      Szerintem ezek a sorok magukért beszélnek.

      Ha ennek ellenére tévednék, és Omegával félreértettünk volna valamit (valószínűleg augusztus 21-én nem voltunk egyedül vele), akkor szívesen helyesbítek, kérlek keress meg a jobb oldalt lévő e-mail címemen!

      Várom és köszönöm az együttműködést!

      Törlés
  2. Kérlek jelölj be facebookon és beszélgethetünk. Én vállaltam a nevem megtalálsz. Egyébként az információkra írtam hogy egy konfin bővebb információhoz juthatsz mint a borrowtáról mint a kutya italról vagy magáról a cégről és akkor nem kell találgatásokba bocsátkoznod, hogy miből fizet, meddig fog élni stb. Vagy esetleg a 4 vezetőt keresd meg hisz vállalták nyilvánossan a kilétüket, részletes információval fognak szolgálni, abban biztos vagyok. Vérom a jelölésed :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gerst Attiláné!

      Szíves elnézésedet kérem, de sajnos nem tudlak bejelölni a Facebookon, mivel ezzel az e-mail címmel nincs Facebook profilom, a meglévővel meg kiderülne a nevem.

      Egyben itt is szeretném eloszlatni azt a félelmet, hogy a nevem azért nem látszik, hogy rosszindulatúan tönkretegyem bárki üzletét. Teljesen másról van szó: nagyon érzékeny pénzügyi információk (tartozásaim, megalázásaim, elkeseredéseim) vannak kint rólam nyilvánosan ezen a blogon, ami nem szeretném, hogy összeköthető legyen a személyemmel.

      A munkámat ettől még ugyanolyan tisztességgel ellátom, mintha azt névvel tenném, nem élek vissza az anonimitással, nem a munkám miatt választottam az anonimitást.

      Egyébként a név nélküli blogírás egyáltalán nem ritkaság, még az Indexen is vannak ilyen blogok.

      Arra kérlek tisztelettel, ha teheted, légy szíves keress meg egy e-mailben a jobb oldalt látható e-mail címemen!

      Köszönöm szépen és szép estét kívánok Neked!

      Üdvözlettel: Péter

      Törlés
    2. Természetesen megadom az email címem bár nem én szeretnék bővebb indormációval szolgálni hisz a vezetőknél többet senki sem tud az üzletről. Csupán azért irtam mert az információ forrását meg lehet találni ha valakinek szüksége van rá.

      Törlés