2016. augusztus 25., csütörtök

BitConnect.co: egy pénztermelő és bitcoin információs portál

Azzal kezdem, hogy a Badbitcoin.org szerint ez az oldal csalás. Tanulmányozták és arra jutottak, hogy ponzi séma, azaz piramisjáték van mögötte. Hozzáteszem, ViK, az oldal adminisztrátora a Recyclixet is bedobta a süllyesztőbe, viszont egekig magasztalta a Miningsweden.se-t, hogy az mennyire tisztességes, meg ő is ebbe fektetett, ami viszont meg bedőlt, és szerintem nem is egészen tisztességesen.

Szóval meglátjuk, kinek lesz igaza.

A Bitconnect.co ugyanis egyáltalán nem egy sima HYIP oldal. Egyszerre kínál nyílt forráskódú platformot a bitcoinnal és egyéb kriptovalutákkal kereskedő ügyfeleknek, emellett pénzkereseti lehetőséget, tanulási lehetőséget, és a közösség tagjainak egymás közti közvetlen bitcoin kereskedési (vásárlási és eladási) lehetőséget is.

A közösségre építő BitConnect logója (forrás: BitConnect.co)

A Bitconnect.co ugyan lehet egy később bedőlő piramisjáték persze, azonban akkor egyáltalán nem tipikus. Miért akarna valaki egy közösséget kialakítani, bitcoin kereskedést támogatni, hírekkel szolgálni a kriptovaluták világából ahelyett, hogy kitenne sima terveket, majd a bedőlésig üzemeltetné? Talán mert így nagyobb haszonra tehet szert a hitelességgel?

A Bitconnect állítása szerint az oldal mögött igazából nem egy cég áll (bár a Bitconnect Ltd. üzemelteti), nem is egy pénzügyi intézmény, hanem egy közösség, erre épít. Az oldal azzal együtt elhozza a legfrissebb híreket a bitcoin és társai, továbbá ezek technológiájának a világából. Foglalkozik a bitcoinnal kapcsolatban lévő társaságok, árak, trendek és a digitális valuták világának híreivel.

Az oldal több modulra oszlik (még nem regisztráltam, így ezeket a leírásokat az oldal információi alapján írom, ha valakinek van konkrétuma, szívesen fogadom a javítást):
  • bitcoin befektetés: az oldal a napi bitcoin kereskedések alapján napi hozamot fizet a befektetett pénzre
  • a tagok egymás közti kereskedését is támogatja kriptodevizák és valódi devizák között
  • e-kereskedelmi eladási és vásárlási lehetőséget támogat, azaz segítségével bitcoinban is elfogadhatnak fizetést a webes kereskedők, gondolom ezért nyílt forráskódú az oldal
  • a BitStore modul, ha jól értem, ez egy hivatalos BitConnect üzlet (nyilván valamilyen kereskedelmi főtevékenység mellett), ahol a localbitcoins.com mintájára lehet bitcoinnal kereskedni és az üzletben még Bitcoin ATM-is lehet
  • My Bitcoin Page: minden felhasználónak lehetősége van arra, hogy egy személyes oldal kialakításával a visszajelzéseken keresztül jó hírnevet szerezzen a bitcoin világában a Bitconnect.co moduljainak felhasználásával
Bennünket elsősorban a bitcoin befektetés érdekel nyilván. Ez így néz ki:

befektetett összeg kamat mértéke (napi jóváírással) tőkét visszaadják
100-1000 USD napi kereskedési kamat 299 nap múlva
1010-5000 USD napi kereskedési kamat + 0,1%/nap 239 nap múlva
5010-10000 USD napi kereskedési kamat + 0,2%/nap 179 nap múlva
10010-100000 USD napi kereskedési kamat + 0,25%/nap 120 nap múlva

Hozzáteszem, itt tényleg van némi gyanúm: nagy összegre miből adnak a kereskedésben elért eredményeken felül napi 0,25 százalékot pluszban? Talán az egyéb tevékenységeikből? (Mert például a sajtóközleményekért pénzt kérnek egyébként.) - Ja és még az ajánlások után is fizetnek.

A hozamot a múltbéli eredmények alapján lehet kalkulálni a főoldalon (Projected earnings calculator). Választható 7 nap és 30 nap átlaga.

A kereskedés szoftveresen, robotokkal történik, erről már értekeztünk itt. És igen, vannak veszteséges napok is, lásd itt jobb oldalt, a BITCOIN PRICE VOLATILITY dobozban.

Mindenesetre meglátjuk, mi nő ki ebből, a választ a jövő adja majd meg. Mivel várhatóan sok pénzt ebbe nem fognak beletolni, az átlagos ügyfeleknek legalább 8-10 hónap múlva kell csak visszaadni a tőkét, így elüzemelhet ez egy darabig még akkor is, ha piramisjáték. Viszont akkor érdemes minél hamarabb beszállni, persze a minimális 100 dollár befektetés eléggé riasztó lehet.

Ha van valakinek tapasztalata, véleménye erről az oldalról, kérem, ossza meg velünk! Köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése