2016. augusztus 22., hétfő

Egészen biztosan csalás a Questra.es és az Atlanticgam.es

Petyus hozzászólásaiban folytatott levelezésünk megbirizgálta az ingerküszöbömet a Questrát (új nevén Atlanticgam.es-t) illetően. Személyes beazonosítást kér, több éve prosperáló cégként mutatja az internet számtalan lenyomattal az egyes országokban. Rengeteg partneroldala van, amit a lelkes hívei, partnerei hoztak létre, a Facebook zárt csoportjában pedig Cenzo Becs tegnap posztolt egy Daniel megszólítású levélrészletet a Questrától, ami alapján ő elérte az 1 millió eurós értékesítést és 3 nap múlva repül a Questrával Törökországba, jutalomutazásra. A Questra Holdings Inc. hivatalosan bejegyzett cég, saját maga regisztrálta a domaint is, mely 6 évre előre ki van fizetve. A menedzserek képei más oldalakon más névvel nem szerepelnek, ezek tehát mind rendben vannak. A Brit Virgin-Szigetek-i irodaképük sincs máshol fent a weben a Google képkeresője szerint, tehát még ez is hihető.

A Questra részben magyar tartalommal is rendelkezik a http://www.questra-magyarorszag.com/ és a http://www.questra-hungary.com/ oldalakon, igaz, egy bécsi partnere, a WORLD4YOU INTERNET SERVICES GMBH jóvoltából. Ez a cég - melyhez tartozik szerintem Cenzo Becs is - regisztrálta idén nyáron a domaineket, (ezért is részben német nyelvű az oldal), bár csak egy évre.

Megmondom őszintén, eddig sima HYIP-nak néztem a Questrát, de most felcsillant a remény, hogy hátha bekerülhet a legmegbízhatóbb programok rendszeresen frissített listájába. Végül is, havi 10 százalék feletti hozamot ad, mint a Recyclix is, hát milyen jó lenne, ha meg lehetne osztani a kockázatot két ilyen program között!

Ezért lelkes nyomozásba kezdtem, megerősítéseket kerestem, hogy ez egy jó befektetés és ajánlhatom Nektek.

A Questra.es domaint birtokló cég (mely azonos a honlapon szereplő céggel) a Brit Virgin Szigetekre van regisztrálva, Questra Holdings Inc. néven. A Brit Virgin Szigetek felügyeleti hatóságánál megtaláltam a Questra bejegyzését, a cég tehát tényleg valós:
http://www.bvifsc.vg/en-gb/divisions/registryofcorporateaffairs/certificateverification.aspx
a Certificate ID mezőbe a tanúsítványukon lévő alábbi kódot kell beírni: 6FA8BC0709

Ez igazából nem is a cégbejegyzés, hanem a már két évvel későbbi tanúsítvány arról, hogy megbízható cégről van szó, mely pontosan fizeti az adókat, betartja a szabályokat, stb. Magyarországon nem tudok ilyen tanúsítványról, pedig nem lenne rossz: egy csomó cég igazolhatná vele a hitelességét, nem kéne referenciákat szereznie.

A Facebookon, Linkedinen, Instagramon mindenhol van szó a Questráról, de sehol sem saját maguk vannak fent (vagy azt nem találtam meg), hanem a lelkes partnereik írnak róluk. 

Először is, elkezdtem információkat keresni a Questra elődjeként 2009-ben megalakított SFG csoportról. Ezzel több órát töltöttem el, ugyanis vannak SFG néven csoportok, de egyik sem a Questra elődje. Vagy az ország, vagy a 2009-nél korábbi megalakulás, vagy a nem pénzügyi tevékenység miatt zártam ki őket. SFG csoport a
StanCorp Financial Group, a Santa Fe Group, a Silvano Fashion Group, a Symmetry Financial Group, a Schools Finance Group és létezik egy SFG Group Svájcban is, melynek alapító cége a Financial Market Access & Solutions Holdings AG. De egyik sem lehet a Questra elődcége, többek közt azért nem, mert még ma is ezen a néven futnak.

2009 és 2015 között külön is próbáltam információkat fellelni a Questra elődjének írt, 2009-ben megalapított SFG Groupról, de a több órás kutatómunkában semmilyen információt nem találtam itt sem, egyetlen apró jelzést sem, mely szerint ez a csoport létezne. Semmilyen újságcikk, sajtóközlemény nem volt. Egyenként megnéztem az évszámokkal együtt is rákeresve, de úgy sem találtam mást, mint a fenti cégeket, azok persze minden évszámnál rendben lejöttek.

A Questra azt említi magáról, hogy már 28 országban jelen van. Ehhez képest szembetűnő érdekesség, hogy a Seomastering.com szerint Questra.es forgalmának kétharmadát mindössze néhány ország teszi ki, zömmel azok, ahol a partneroldalaik is vannak, és ez a lista eléggé furcsa:  Ukrajna 18%, Oroszország 17,6%, Németország 13,7%, Egyesült Államok 10,4% végül Kazahsztán 7,9%. Noha a Questrát 2013. április 12-én alapították, a Questra.es domaint csak 2015. február 28-án jegyezték be. A webes forgalmi mérések 2015. szeptemberétől mutatják csak a Questra.es forgalmát, az Allhyipmonitors.com adatbázisába 2015. június 24-én került be és az Internet archívum is csak 2015. június 30. óta mutatja a változásokat, azóta viszont 13 lenyomatot készített. Nagyon egybevág ez a három adat, tehát valószínű, hogy az első pár hónapban nem volt tartalom a Questra.es-en.

Eközben a Questra azt állítja magáról, hogy "2010. március 22-én elérték a 10 milliós forgalmazási határt, ez jelentős mérföldkő volt a cég életében. 2011-ben már több ismert európai bankot üdvözölhettek a Questra ügyfelek között. A cég új szintre lépett és nagy biztosítási-, építési-, lízing- és telekommunikációs cégeket vett fel a portfóliójába. 2012. jún. 6-án egy saját 5 millió eurós biztosítási alapot hoztak létre, hogy a partnerek befektetéseit biztosítsák. 2014. februárja óta lehetőséget kínál a vállalat, hogy privát személyek, akár már 90 eurótól befektessenek".
A kérdés, hogy miért nem látszik ennek a nyoma? Mi volt 2015 nyaráig, hol lehetett már 2014 februártól befektetni magánszemélyként? Egy ilyen sikeres pénzügyi cégnél lehetetlen, hogy ne legyen SEMMILYEN nyom ezekről!

A Questra azt állítja magáról, hogy auditált cég. Próbáltam rákeresni arra is, hogy ki auditálta a Questrát, de szintén semmilyen nyomot nem találtam. Sem a Questra dokumentumai között, sem az interneten. Az éves jelentésekbe ezt kötelező beletenni, de nincs ott. Ráadásul a 2015-ös éves jelentés még mindig nincs fent, noha hamarosan 2017-et írunk.

Marx Lenin... akarom mondani Max Lewin, a nagy kedvencem a Questra menedzserei közül - én vízvezetékszerelőnek nézném
Végül utánanéztem a Questra 25 managerének is. Carsten Himmler, Max Lewin, Gustavo Valbom, Antonio Mancini, Victor de Rouvroy, Oliver Lawman, James Chesterton, Oliver Conors, Oliver Porter, Nicholas Boolman, Janeiro Baldo, Rebecca Miller, Christopher Cole, Mohammed Carey, Stephen Wallace, Maria Luisa Crespo, Daniel Howard, Lily Molligan, Pierre Tullius, James Stone, Diego Gil, Lucas Salveano, Wendy Taft, Samuel Wainwright és Brian Young mind-mind máshonnan jött a leírások szerint, mást szeretnek, eltérő az életkoruk, egyetlen dologban mégis közösek: NEM LÉTEZNEK!

Mind a 25 névre rákerestem ugyanis a Linkedin.com-on, ahol a menedzserek tipikusan regisztrálni szokták magukat, ez amolyan üzleti Facebook, másrészt utánanéztem a Facebookon is, mint magánszemélyek után. Ezen kívül megnéztem a képeiket egyenként a Google képkeresőjével is, hátha találok valamilyen Questrától független megerősítést, ugyanezzel a névvel és lehetőleg leírva, hogy a Questránál dolgozik.

Azonban kivétel nélkül, egyetlenegy menedzsert sem találtam meg máshol ezzel a névvel és ezzel a képpel, csak a Questra oldalain. Belefutottam persze gyakori nevekbe is, amelyekre voltak találatok a Linkedinen és a Facebookon, ott végignéztem a találatokat, de egyetlenegy esetben sem nem találtam rá a Questra menedzsereire! Ott pedig, ahol nem volt gyakori a név - tehát a menedzserek körülbelül kétharmadánál - ilyen névvel egyáltalán nincs is senki sem regisztrálva, sem a Linkedinen, sem a Facebookon.

Mivel egyértelmű, hogy ma már az üzleti világban keresve sem tudunk összeszedni 25 olyan embert, amelyik mindegyike egy sikeres nemzetközi pénzügyi holdingnál menedzserként dolgozik, DE egyikük sincs fent sem a Linkedinen, sem a Facebookon, továbbá az egész komoly cégként bemutatott Questrának a 2015-ös domain regisztráció előttről semmilyen nyoma nincs, az auditálására nincs bizonyíték, ezért végül kénytelen voltam arra a következtetésre jutni, hogy a Questra egy jól felépített csalás, ami előbb-utóbb be fog dőlni és akkor sokan meglepődnek majd.

Cenzo Becs 1 milliós értékesítés utáni jutalomutazása pedig vagy kamu gerillamarketing, vagy tényleg ilyen sikeresen bepalizott egy csomó ügyfelet. Remélem, látunk majd tőle képeket magáról a nyaralásról is, a Questra logóival... :)

Ha valaki ettől eltérő következtetésre jut, vagy bizonyítékai vannak arra, hogy a Questra egy valós pénzügyi holding, csak én nem találtam rájuk valahogy sehogy sem a több órás kutakodásban, az kérem, legyen szíves jelezze nekem a jobb oldalt lévő e-mail címen, vagy itt a cikk hozzászólásban! Köszönöm!
A fentiek alapján nem javaslom, hogy bárki is megadja a Questra.es-nek a személyes okmányai másolatát, hitelesítve ezzel magát, de megadva a lehetőséget az okmányokkal való visszaélésre is!

47 megjegyzés:

  1. Nekem egy-két vezetéknév ismerős ezek közül, ahogy - gondolom - mindenkinek:
    Himmler- azt hiszem nem kell bemutatni, de létezik a facebook-on egy Carsten Himmler is, az igazi Himmler álláról készült kép a profilképe.
    Max Lewin - holland zsidó, szélsőjobboldali kém.. ?
    Rouvroy a hírekből, ez az a hely, ahol a 84 éves papot lefejezték a terroisták.
    Chesterton - G. K. Chesterton, konzervatív antiszemita író
    Wallace - amerikai szenátor az alábbi mondatáról lett "híres": "szegregáció most, szegregáció holnap, szegregáció örökké”
    Tullius (Marcus Tullius Cicero): "A zsidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe."
    Semmi jelentősége, csak érdekesen merítettek a nevek közül. Fel se merült volna bennem, ha nem Himmler az első.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, ez remek kutatómunka volt! :)

      Törlés
    2. Nemrég végignéztem egy sorozatot valamelyik dokumentum-csatornán a rasszizmusról meg a zsidógyűlöletről. Ezek a nevek mind szerepeltek benne. :D

      Törlés
    3. Nem semmi, hogy így emlékszel rá! Gratulálok! Én, aki egyenként keresgettem utánuk és másoltam be a cikkbe a nevüket, sem emlékszem rájuk így!

      Kivéve persze Max Lewint. Őt még álmomból felébresztve is fújom. :)

      Törlés
    4. Vettem a fáradtságot és utána jártam. Kb. 10 perc keresgélés után megtaláltam amit te hosszas keresgélés után sem. https://en.wikipedia.org/wiki/Stanford_Financial_Group

      Törlés
    5. Kedves Tamás!

      Mennyire tudsz angolul? Mert az ott leírtak bizony nem a cég megbízhatóságát bizonyítják, ha ők azok....

      Törlés
    6. a https://wlbell.com/en is ilyen.

      Törlés
  2. Találtam egy Cenzo Becs nevű embert is a facebook-on, ha ő lenne az a szerencsés nyertes, akár beszélhetsz is vele, Pesten él. :D
    https://www.facebook.com/cenzo.becs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Omega! Ő az, ugyanaz a linkje a Facebookon. Ezt írta nemrég: "Szia, megprobalok nektek mindig magyarul irni. De az a problema hogy en soha tanultam sehol a magyar nyelv. A felsegem tud beszelni es irni magyarul, de neki is nehez mert ö se tanult nemetül. Szerintem együtt meg tudtok erteni minket"

      Az admin ennyit tett hozzá: "Daniel az osztrák vezető szponzorunk. Szia Daniel! Köszönjük az infót és várjuk folyamatosan."

      Végül Cenzo Becs saját bevallása szerint Ausztriában van, ez egy másik posztjából derül ki: "Ujdonsagok madridbol augusztus 4.töl az advcash, epayments, bank befizetes, neteller is a rendelkezesetekre all.most a befizetest a perfectmoneyval es a bitcoinnal lehetseges. ha valaki segitseget ker bitcoint vasarolni kerem jelentkezzen. bocsanat e rossz helyes irasert en ausztriabol vagyok "

      Akkor ha jól értem, nem teljesen egybevágó a tartalom Cenzo Becsről, hiszen budapesti lakhely van beírva.

      Mindegy is, a Questra biztosan csalás, tehát nem érdemes további nyomokat keresni. Cenzo Becs meg lehet a része ennek a csalásnak, de lehet ettől függetlenül tényleg sikeres is a programban, hiszen amíg működik, addig tényleg szépen termeli a pénzt.

      A probléma majd akkor lesz, amikor majd egyszer behúzzák a féket... Akkor sokan fognak pofára esni!

      Kár... mert ha mindez igaz lett volna, akkor ez egy gyönyörű program lett volna és lehetett volna lobogtatni őket, hogy lám-lám, van valódi HYIP!

      Egyelőre csak a Recyclixben bízom, meg persze a Compound.fundban, de az más tészta, nem ígér fix hozamot.

      Törlés
    2. Vettem a fáradtságot, és kb. 10 perc keresgélés után megtaláltam azt, amit a cikk írója hosszas keresgélés után sem. A Questra elődje. Csak hogy tudjátok. :)
      https://en.wikipedia.org/wiki/Stanford_Financial_Group

      Törlés
    3. Kedves Tamás!

      Köszönöm, hogy próbáltál segíteni. Az általad felhozott céggel több problémám is van.

      1) Sehol nem látom, hogy ennek a cégnek köze lenne a Questrához. A Questrának emlékeim szerint európai gyökerei vannak, ez meg, ha jól látom, egy amerikai cég volt. Egyébként több SFG csoport is létezik, még pénzügyekkel foglalkozók is, de eddig egyiknek sem találtam kapcsolatát a Questrával.

      2) Ha mindezek ellenére ez lett volna a Questra elődje, az igen nagy baj lenne, mert ez a cég 2009. február 27-én az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsde Bizottsága által "egy komoly méretű Ponzi csalás"-ként lett jellemezve.

      3) Az általad hivatkozott Stanford Financial Group már 2008-ban is üzemelt a Wikipédia szerint (és 2009-től tele van botrányokkal), miközben a Questra elődjét 2009-ben alapították (állítólag).

      4) a Questra szerint elődje 2013-ig üzemelt SFG néven (noha a Questra honlap csak 2015 óta létezik). A Stanford Financial Group-ról viszont 2012-es hír az utolsó és az is arról szól, hogy a befektetők próbálják visszaszerezni a beragadt millióikat.

      Ez a cég a fentiek miatt nem lehet a Questra elődje.

      Üdvözlettel: Péter

      Törlés
    4. Irigylem a hidegvéredet és a stílusodat Péter, ahogy az ilyen okostojások fitymáló hozzászólásait kezeled! Le a kalappal! :-)

      Törlés
    5. Jaja, én már néha direkt várom, hogy feltűnjön egy-egy ilyen kommenthuszár vagy egy nyelvtannáci, (akiknek mikor az anyjuk a világnak adta őket azért kellett császármetszést alkalmazni, hogy kiférjen a Révai nagy lexikon meg helyesírási szabálykönyv, amivel születtek) mert élvezet olvasni, mikor a ki-ha-én-nem hozzászólásuk után úgy vannak elküldve a "csá"-ba, hogy nem is tudnak róla, és még ők köszönik meg az útbaigazítást és alig várják, hogy indulhassanak! :)
      Respect Peti!
      Tudom, hogy Te nem ezzel a célzattal válaszolsz, de igazából kíváncsi lennék, nálad hol/mikor szakad majd el a cérna a Trollbán Viktorok miatt.

      Törlés
    6. Kedves Heli-m és Bearnie!

      Köszönöm. :)

      Egyrészt a blogom is úgy kezdődik, hogy számomra az a fontos, hogy hitelesnek lássatok, mert így tudom átadni azokat a pénzkeresettel összefüggő tapasztalatokat, információkat, amiért ez a blog létrejött. Ezért a hozzászólások felszíne helyett a hozzászólások mélységével foglalkozom, tehát próbálok a szakmai vizeken maradni és lecsupaszítom róla az érzelmeket. (Persze az egész személyiségem is olyan, hogy eleve nem szoktam bántani az embereket.)

      Másrészt több mint egy évtizedet lehúztam hazánk vezető távközlési szolgáltatójánál, melynek jelentős részében munkahelyi szintű vezetői pozíciókat töltöttem be, és ez alatt "átmosták" az agyam, hogy hogyan kell az emberekkel bánni. Persze erre fogékonynak is kellett lennem, de számomra mindig az volt a fontos, hogy vállalható maradjak, és hogy úgy reagáljak a negatív eseményekre is, hogy azokat visszafordítsam, és inkább egy pozitív, mint egy negatív attitűdöt hagyjak az emberek emlékezetében az adott esetről.

      Azt hiszem, körülbelül ennyi a "titka" a hozzászólásaimnak.

      Azért nálam is elgurul a gyógyszer, ha valaki csak nyomja a saját szövegét már negyedszerre is, függetlenül attól, amit korábban már válaszoltam neki. Legutóbb Villámnyugdíjas Olvasótársunk buktatott ki.

      Jó éjszakát és szép álmokat kívánok Nektek!

      Üdv.: Péter

      Törlés
    7. Oktatni kellene ezt a felfogást már általános iskolában...:-)

      Törlés
  3. Köszi az infókat a Questra-ról.Éppen a héten gondolkoztam hogy megadom a lakcímem meg a útlevelemet bemásolom,de ezek után már nem is fogom.Nagy bukástól mentettél meg még egyszer köszönöm.
    Kérdésem lenne a Compund.fund-al kapcsolatban ma akartam regisztrálni ,csináltam is egy Perfect Money account-ot ,de minimum befizetés 300 USD ,ennyit nem akarok beletolni.Mi a javaslatod hogyan tudnák befizetni melyik lenne a legegyszerübb és legbiztonságosabb.Köszi a választ!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szívesen! Az az igazság, hogy a kutatómunkád engem is felpiszkált és ezért gondoltam, hogy akkor végére járok a Questrának. Sajnálom, hogy csalódás volt, de hidd el, többet nyertél így.

    A Compound.fund-dal kapcsolatban valami félreértés lehet, mert ott 1 dollár a minimális befizetési összeg, ami a profilodból az Add funds gomb megnyomása után rögtön látszik ("$1.00 minimum deposit"). A PM 1,99 százalékos jutaléka miatt ennyivel többet fizess be, ha 1 dollárral tesztelni akarod és ne feledd, hogy 1 százalékos befizetési díjat a Compound.fund is felszámít, de az már mehet az 1 dollárból. Sok sikert kívánok!

    VálaszTörlés
  5. Ha márfelmerült, a Compound.fund mostanában ilyen sz...rul muzsikál, vagy csak nem látok valamit?
    Nekem az aug 21-ei majd 12%-os zakó előtt és után is 0%-ok vannak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól látod, én a pénzem több mint 40 százalékát elvesztettem 1 hónap alatt a Compound.fundban.

      A zuhanás azonban nem ok nélkül volt: az augusztus 3-i Bitfinex lopás (https://bitpenz.blogspot.hu/2016/08/szabadesesben-bitcoin-dollararfolyama.html) hatására a teljes altcoin piac összeomlott, sőt a bitcoin árfolyama sem tért azóta magához. Ebből csak veszteséget lehetett kihozni.

      Persze egy ilyen mélypont, szokták mondani, egyben kitűnő beszállási pont egy új befektetésre, hiszen az emelkedés szinte törvényszerű.

      Jo, a program gazdája most mindent az ethereumra tett fel. Én bíznék benne továbbra is, de az életem úgy alakult, hogy sajnos vérző szívvel, de ki kellett vennem a megtakarításomat a Compound.fundból, hogy befoltozzak vele egy váratlan kötelezettséget. Amint lehet, visszateszem a pénzt.

      Erről írok majd a havi értékelésben.

      De ha hiszel benne, akkor fizess be nyugodtan. Ha engem kérdezel, akkor ha nem kellett volna most ez a pénz, akkor én benne hagytam volna.

      Törlés
  6. Az ethereum se nagyon mocorog, arra nem lehet számítani, míg az ETC-t is olyan sokan támogatják. Természetesen ez is csak magánvélemény.

    VálaszTörlés
  7. Szia Mindenkinek! Ide másolom a Questra hozamomat.Ha az ég világon senkinek nem szólsz, a saját befektetésed akkor is dolgozik 365,vagyis 52 héten át.Pont ezért választottam,mert elegem volt már az állandó becsapásokból! Pláne azokból a szuper vezetőkből akik naponta más "legjobb" üzlettel keresnek meg!!!!
    Elkezdtem kicsivel,majd folytatom tovább nagyobb összeggel remélhetőleg.Szerintetek ha egy cég ház vásárlásnál és autó vásárlásnál 25% önrész után a saját pénzéből a 75%-t ad 0% kamattal, akkor átver???
    A ház,vagy lakás vásárlásnál 10 éves , az autó esetében 5 éves futamidőre! Ez a cég akkor maga ellen dolgozik,hogy kiadja ezeket az összegeket és eltűnik???? Nem hiszem.
    Ha egy adott országban az első tag elér egy bizonyos szintet, azonnal nyit a cég hivatalos irodát. A legutolsót nem rég Lengyelországban.Én teljesen leellenőriztem a céget,minden hivatalos dokumentumot megkaptam! Nekem ez bőven elég.
    Questra €uro-s befektetésben hetente:
    29 Jul 2016 6,83% of the profit.
    05 Aug 2016 6,23% of the profit.
    12 Aug 2016 6,56% of the profit.
    19 Aug 2016 6,04% of the profit.
    26 Aug 2016 7,08% of the profit.
    02 Sep 2016 6,41% of the profit.
    Sajátom:
    € 90
    CREATED 2016-07-25
    EXPIRE 2017-08-01
    INSURANCE
    GENERAL PROFIT € 23.28 / € 280.8

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ági!

      A Questrában csak annyit kockáztass, ami nem okoz drámát, ha elveszíted, lásd a fenti cikket, amihez most kommentelünk.

      A hitelt adó cégről: az első megérzésem egy ilyen ügyletnél mindig abból indul ki, hogy egy cégnek racionális üzleti lépés-e? Nem ismerem a Te részleteidet, de ha az önrészt a cégnek előre be kell fizetned (és nem ügyvédi letétbe, amit Téged is véd!), illetve a cég rámászik a jelzáloggal a házadra, akkor legyél óvatos! Ingatlanos ügyvéddel mindenképpen konzultálj, mielőtt bármit teszel! A legbiztosabb, ha valamelyik magyar banktól veszel fel ingatlanhitelt, ma már abszolút megfizethető kamatszintek vannak, nem úgy, mint régen.

      Sok sikert!

      Üdv.: Péter

      Törlés
    2. Kedves Péter én azt halottam hogy azóta te már beregisztráltál és szinten tevékenykedsz az Atlanticban ! Ez igaz volna ???

      Törlés
    3. Kedves Árpád!

      Minden hónapban nyolvánosságra hozom a portfóliómat, amiben benne van az Atlantic is, az eredeti Questra néven. Mégsem iszom bort, miközben vizet prédikálok, ugyanis a befektetést előbb kezdtem, mint amióta bírálom őket, és az a stratégiám is később született, hogy csak biztonságos(nak hitt) HYIP-okba fektetek.

      Üdvözlettel: Péter

      Törlés
  8. Sziasztok!
    Bár én még kezdő vagyok, én is szeretnék valahogy pénzt termelni. Régebben is voltak piramisok, és még sokáig lesznek. Ez az életben sincs másképp. Az utolsó nagy piramist, amit ajánlottak a karios volt. Már ott visszafordultam, hogy kreditet termelnek nem eurót, vagy más valutát. Bár még nem kezdtem bele, a questra elsőre nem ilyen. Egy kis számolgatással, és a feletted lévő segítségével már azonnal csapolhatod a számlád, ha akarod, bár akkor nem fogsz fejlődni a rendszerben. Előre közlik, hogy melyik csomag nyereségéből mennyi az övék. 1 év alatt visszafizetik a tőkét és a kamatot is. Bank van mögötte, ami még adózik is (állítólag). A nyereségnél csúsztatnak egy kicsit, mertkis összeggel csak évi 10-en % körül fogsz keresni. Hogy nincs garancia a befektetésre? Előre közlik, hogy ez kockázati befektetésen alapul, faktoringon, cégfelvásárláson. A tőzsde jobb? Pedig legális! Eddig úgy néz ki belevágok, bár én sem találtam múltját a neten a cégnek. Ha belevágok remélem nem fázok rá, én is tartok a lehúzástól, bár van benne nyiltan az is.
    Üdv: Lajos

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lajos!

      Nekem jóval évi 10% felett termel a Questra, de attól még ugyanolyan veszélyes befektetésnek tartom, mint bármelyik másik HYIP-ot, lásd a fenti cikket. A többi, kockázati befektetéshez képest itt az a különbség, hogy HAZUDNAK! Csak saját felelősségre ajánlom a Questrába történő befektetést!

      Üdv.: Péter

      Törlés
    2. Kedves Péter!
      Teljesen egyet értek Veled. Kockázatos, de nem csalás! Hogy hazudnak? Igen! De aki kockáztatja a pénzét, az legalább számoljon. Sajnos a svájci hitelesek sem fogták fel, hogy változhat a helyzet rosszra is. És nem hiszem el, hogy a bankok nem látták ezt előre! Akármilyen törvényes is az csalás!(ha már ilyenekről beszélünk). Én is úgy állok hozzá a dologhoz, hogy amilyen gyorsan cak lehet, szeretném 0-ásra kihozni a portfóliót, és ha működik tovább, halelúja!

      Törlés
    3. Kedves Lajos!

      Én azt gondolom, ha egy befektetők pénzét kezelő cég valótlanságot állít, az nem (csak) kockázat, de csalás is. A fenti cikk bőségesen szolgáltat példát erre. A Questra egy csalás, a devizahitel viszont egy törvényes, de legfeljebb etikátlan banki termék volt, aminek elhallgatták a veszélyeit és nyakra-főre osztogatták, az adósok fizetési képességein felül is. Ez a kettő nem ugyanaz.

      Én is felvehettem volna devizahitelt, kétharmad annyi havi törlesztőrészletet fizettem volna, mint forinthitelnél, mégsem tettem, s pont az árfolyamkockázat miatt nem. Bár arra én sem gondoltam, ami később történt.

      Szóval a Questra egy csalás. Örülnék, ha nem az lenne, mert beletennék egy csomó pénzt. De sajnos nem bízok bennük a cikkben foglaltak alapján.

      Úgyhogy csak óvatosan a Questra befektetéssel!

      Üdv.: Péter

      Törlés
    4. Kedves Péter!
      Szerintem nem csalás a questra, csak valótlant állítanak róla elsőre és nem domborítják ki a veszélyeit, hátrányait (pont mint a devizahiteleknél)Egy 90 EUR kezdőcsomagból év végére cca.107 EUR lesz. Ez nem a befektetett pénz duplája, mint ahogy állítják! Lehet, higy ennél többet termel a tőke, de ennek egy részét megtartják, mint közvetìtői dìjat. És akkor még ott van majd az adózás. Ezt mind nem titkolják, csak nem mondják el, ha nem kérdezed (na jó titkolják)
      Egy másik garanciának látom, ha egy pénzintézet mögé a MasterCard beáll, az nem lehet teljesen csalás. A Kariost már ott elvetettem, mikor megláttam, hogy csak krediteket írnak jóvá és megtudtam, hogy a kifizetések sem rövid idő alatt történnek.
      Itt lehet egy bankkártyád, amivel itthon vásárolhatsz.(jó pénzért persze)
      Én sem ugrom fejest bele, csak ahogy feljebb írtad ami nem feltétlenül hiányzik, azt kockáztatom.
      Remélem a terveim bejönnek! Ha nem, akkor úgy veszem, elhagytam egy jobb telefont!
      Mindenesetre jó véleményt cserélni erről másokkal is!

      Üdv: Lajos

      Törlés
    5. Kedves Lajos!

      Köszönöm a válaszod! Bármit is állítunk egymásnak, azt, hogy valóban csalás-e a Questra, csak a jövő fogja megválaszolni. Én örülnék, ha nem lenne az, félreértés ne essék.

      2016. március 1. óta a Questra nekem a befektetett 0,25 bitcoinra (akkor: 90 EUR) mára 0,2 bitcoint termelt, amiben a bitcoin árfolyamemelkedése is benne van, euróban a betett 90 euróra 121 jött eddig vissza, szóval 10 hónap alatt euróban 100 százalékot meghaladó jövedelem keletkezett.

      Bár az ilyen irányú kérdésemre máig nem válaszoltak, számomra úgy tűnik, a tőkét nem fizetik ki a kamattal együtt, így a fenti jövedelem mind haszonnak számít.

      Ha netán mégis, a tőkét is kifizetik, akkor is 69 százalékos hasznom keletkezett eddig, szóval egy évre akárhogy nézem is, mindenképpen legalább 80 százalék feletti lesz az egy éves hozam.

      A MasterCard kártya sajnos nem garancia arra, hogy nem lehet csalás az adott HYIP, mert sok HYIP-nak volt bankkártyája is, ott volt például a Maxizzy-nek, de a végén már a Forexparadise-nak is, mégis ugyanúgy becsődöltek, mint bármely más HYIP.

      Az lenne az igazi biztosíték, ha bankkártyáról be lehetne közvetlenül fizetni, mint ahogy a Recyclix-be is be lehet, mert ott a pénzt vissza tudod kérni, ha nem kapsz érte ellenszolgáltatást, ahogy a Malév csődnél is csak a bankkártyás fizetéseket lehetett visszakapni. Ezért nem véletlen, hogy a HYIP-ok nem élnek ezzel a lehetőséggel.

      Sok sikert kívánok Neked a befektetéseidhez!

      Üdv.:

      Péter

      Törlés
    6. Kedves Péter!

      Köszönöm Jókívánságaidat!

      Úgy látom, én még annyira sem vagyok benne a befektetésekben, mint kanyar a lefolyócsőbe, A Bitcoinhoz nem értek, nekem ez a virtuális, kitalált fizetőeszköz nagyon idegen! (ugye azért semmi sem adnak a boltba) Ezen a hozam dolgon én is egy kicsit fennakadtam. Az én olvasatomban ez úgy néz ki, hogy kvázi odaadsz nekik 90 eurót és ők heti rendszerességgel ezt részletekben visszaadják némi hozamot (kamatot) mellékelve hozzá. A csomagok lejárati ideje is 1 év. Úgyhogy szerintem ez a helyzet, visszakapod a tőkédet 52 hét alatt a kamatokkal együtt. A nyereség pedig nem évi 100%-ot meghaladó, hanem csak 10.en % ezen a szinten. Nekem az a nyereség a mi a visszakapott összeg és a befektetés különbsége. Ha ez évekik működne nem panaszkodnék! Én úgy tervezem, hogy cca 1,5 év után lassan el kezdem csapolni az ottani számlát.
      Az a biztos, amit már el-leköltöttem! :)

      Üdv: Lajos

      Törlés
    7. OK kedves Lajos, sok sikert! :) Nekem eddig 121 eurót fizettek ki 10 hónap alatt. Ha ebben benne is van a 90 euró időarányos része (72 euró), akkor is sokkal több az éves hozam, mint 10 százalék. A bitcoinért pedig igenis adnak árut a boltban, a hazai elfogadásáról itt olvashatsz (de rendelkezésedre áll bitcoin ATM is, mely forintot ad a bitcoinodért): https://bitcoin.hu/bitcoin-elfogadohelyek-magyarorszagon/

      Üdv.: Péter

      Törlés
    8. Kedves Péter!
      A jó pap holtig tanul! Köszönöm az infókat, igyekszem kicsit beletanulni ebbe a pénzkereseti formába.
      BOLDOG ÚJ ÉVET Neked is és minden blogolvasónak!

      Lajos

      Törlés
    9. Kedves Péter!
      A jó pap holtig tanul! Köszönöm az infókat, igyekszem kicsit beletanulni ebbe a pénzkereseti formába.
      BOLDOG ÚJ ÉVET Neked is és minden blogolvasónak!

      Lajos

      Törlés
    10. Kedves Lajos!

      Köszönöm, Neked is BUÉK! Ha követed a blogomat, itt rendszeresen beszámolok majd a Questráról és társairól, illetve minden hónapban láthatod, hogy nekem fizetnek-e!

      Üdv.: Péter

      Törlés
  9. nálam stabilan folynak be a fillérek.Befektetés pedig nincs.A partnerkör stabil,nyomozni sem kell

    Üdv

    Péter

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miről beszélünk itt,hm. Ki csal, mit csal?

      Törlés
    2. Kedves András!

      Ahogy arra a Portfólió.hu cikke is utalt (http://www.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/evi_300_hozam_a_quaestor_utan_itt_a_questra.245217.html), és ahogy több jegybank is figyelmeztetett (az MNB el is tiltotta a magyarországi tevékenységet és büntetőfeljelentést tett: https://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2017-evi-sajtokozlemenyek/atlantic-gam-piacfelugyeleti-eljaras-es-azonnali-eltiltas), a Questra egy sajnálatos csalás. Nincs mögötte valós üzleti háttér és ilyen hozamokat tartósan kitermelni lehetetlen.

      Ugyanerre a következtetésre jutott a Magyarországon ebben a témában meghatározó hírforrás, a Netinvestportal.hu is.

      Nem kétlem, hogy vannak, akik sikeres befektetők benne, mivel ez egy piramisjáték, amelynek egyik fő jellemzője, hogy vannak, akik nyernek, de még többen vesztenek.

      Azonkívül egy friss cikkem azt is bemutatja, hogy a Questra csal a hozamok feltüntetésével is, azokban valójában a tőke 52-ed része is benne van, ettől kezdve ez "hozam" nem lehet:
      http://bitpenz.blogspot.hu/2017/03/hatalmasat-hazudik-questraagam-ime.html

      Azt javaslom András, maradj távol a Questrától!

      Lehet ugyan, hogy Te éppen nyereséggel szállnál ki ugyan, de semmilyen garancia nincs rá.

      Azt azért lehet látni, hogy most már nagyon szorul a hurok a Questra körül. Én most már nem adnék nekik egy évet, s mivel a befektetést számításaim szerint eleve 8-9 hónap alatt termelik ki, már valószínűleg csak veszteséggel lehet belőle kiszállni.

      Bármilyen nagy a csábítás, én azt javaslom, máshol fialtasd a pénzed, mert itt túl nagy az esély rá, hogy elbukod.

      Sok sikert kívánok Neked!

      Üdvözlettel: Péter

      Törlés
  11. Kedves mindenki ! Én beléptem skypon a QUESTRA WORLD NEVŰ CSOPORTBA Be köszöntem ahogy az ujonctol illik "Üdvözletem mindenkinek uj tag vagyok , remélem sokáig!!! Egy barátom több hasonlóban volt benne , és nagyon sok pénzt bukott.Hát kiváncsiságból én is beléptem ."

    A következő lépésben azonnal ki is zártak , pedig csak röviden irtam a hallotakról. és nem is questrárol .

    VálaszTörlés
  12. Péter! Nagyon elgondolkodtatóak a soraid..
    Kérhetek Tőled újabb infókat a Questráról?

    VálaszTörlés
  13. Érdekes írásoknak lehettem tanuja. Esetleg valami új hír a Questráról?
    Valami baljós jel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves János, Antal és "Unknown"!

      Köszönöm a hozzászólásotokat! A Questráról semmilyen új hír nem jutott el hozzám, s mivel nekem tavasszal lejárt az egy évem, új befizetést meg nem akartam megtenni, ezért felhasználóként sincs új információm.

      Kérem, ha valakinek van új információja a Questráról, az legyen szíves ossza meg a többiekkel, mert sok Questra iránt érdeklődő találja meg a Bitpénz blogot.

      Köszönöm.

      Természetesen én továbbra sem ajánlom a Questrát/Atlanticgam.es-t (AGAM) senkinek. A gam.es végződés nekem valahogy mindig a games szót juttatja eszembe, utalva arra, hogy csak egy játék az egész.

      Maradjatok távol tőle, már ha ellen bírtok állni neki! :)

      Üdvözlettel: Péter

      Törlés
    2. https://scamquestra.com/

      Törlés
    3. Kedves Vegas!

      Köszönöm! Ez alapján, ha jól értem, egyes országokban már nem is fizet a Questra, tehát a visszaszámlálás megkezdődött. Én valamikorra idén nyár és jövő ősz közé tettem korábban a Questra bukását, úgy tűnik, tényleg nem fogják tovább húzni.

      Nem emlékszem, hogy bármelyik HYIP ekkora sikert ért volna el korábban, amire még az MNB is felfigyel és a baráti körömben a személyes terjesztése is felbukkan, úgyhogy ha a Questra bedől, abból világégés lesz és túl sokan fognak sírni a pénzük után.

      Csak ez a Max Lewin... istenem, csak egyszer találkozhatnék vele, és végre meggyőződnék róla, hogy valóban nem gázszerelő... :)

      Üdv.: Péter

      Törlés
  14. Five Winds Asset Management az új nevük tavaly szeptember óta. És sehol sem utalnak arra, hogy az AGAM utódai, viszont az AGAM-ba fektetett pénzek az FWAM-ben termelik tovább a hozamot. Akinek van kártyája, az zavartalanul fizethet a számláján halmozódó pénzből. Költés helyett a hozamok visszaforgatásával megtöbbszörözhető a tőke, de további időközönkénti befektetésekkel is hizlalható. Egy év után minden tőkebefektetést kivonnak (tehát a hetenkénti visszaforgatásokat vagy betéteket is egy év elteltével hetente szippantja be a cég), de addigra fölhízott annyira a tőke, hogy az adott százalékú (heti nettó ~4%) hozamai összegben tetemesek lesznek. Amikor ezek az adott paraméterekkel elérik az optimális szintet, akkor kell leállítani a visszaforgatást, és hagyni halmozódni a számlánkon a tovább már be nem fektetett hasznot, onnan pedig kiszedni. Ha ezt a második év vége felé teszi meg az ember, akkor (közel vagy egészen) a százszorosát kellene tudnia kivenni az eredeti befektetésnek.
    Van valakinek huzamosabb idejű tapasztalata? Így működik? Vagy teljes tévedésben vagyok? Csakugyan be fog dőlni hamarosan?
    Egy Gy. Attila nevű sikeres hálózatépítő beszámolt a (képekkel illusztrált) madridi útjáról is, ahol poligráfos tesztelés után személyesen adták át neki (nem az AGAM-beli befektetéssel, hanem hálózatépítéssel a Questrában) megtermelt -- nem emlékszem már, hogy százezres vagy milliós nagyságrendű jutalékát. A Questra, majd Lianora Swiss Team Hungary nevű oldala ugyanis azóta elérhetetlenné vált. Intő jel?

    VálaszTörlés
  15. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés