2016. július 9., szombat

Bitcoin bányászat: újra 4 nyugodt év

Megtörtént a felezés. A http://www.bitcoinblockhalf.com/ számlálója újabb 4 nyugodt évet ígér 2020 nyaráig.
Ritka, olimpiai évenkénti látvány a http://www.bitcoinblockhalf.com/-on: a felezés pillanata
A bitcoin árfolyam esett ugyan vagy 40 dollárt, amely nagyságrend mostanában sajnos gyakori, de a felét már vissza is kapaszkodta, és olyan árfolyamszinten van, mint a felezés előtt.

Persze várunk egy hosszabb távú hatást is. Fantáziadús elemzők 2-3 ezer dolláros bitcoin árfolyamot sem tartanak kizártnak, de én igen. Ha a felezés előtt, az ether és a DAO összeomlás vagy a Brexit miatt nem sikerült az 1000 dolláros árat elérni, akkor szerintem egyáltalán nincs realitása a 2-3 ezer dolláros bitcoin árnak. Megnőhet ennyire, de nem spekuláció vagy kereskedés alapján, hanem valami olyasmi hatására, ami a bitcoint még elfogadottabbá teszi a világban. Például egy valamely állam támogató bejelentésére gondolok most.

Most ehhez fogunk hozzászokni egy darabig: visszaszámolás ezres nagyságrendű napszámmal

12 megjegyzés:

  1. Szerintem hosszútávon 800-900 USD között fog stabilizálódni, de ehhez kell pár hónap.

    VálaszTörlés
  2. Az eobot a napi 4000+ satoshiról 800+ -ra esett. Valahonnan kaptam 95000-et, de sejtésem sincs, hogy ki volt ilyen rendes, nem tudok olyan oldalról, ahonnan pénzt vártam volna. Címről ugye nem lehet kideríteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is bosszantó, amikor nyomozni kell egy pénz után. Én azt szoktam, hogy a BTC címet vagy a tranzakcióazonosítót beütöm a blockchain.info keresőjébe és úgy próbálok tájékozódni. Ha a küldő ellátja címkével a pénzt, akkor láthatod barna színnel, hogy ki küldte, egyébként sokat kell agyalni rajta. :) Mondjuk ezt az egyet nagyon hiányolom a bitcoin rendszeréből, hogy miért nincs közleményre lehetőség a rendszerben, hiszen a feladó is anonim, tehát ha nem vársz pénzt valahonnan, vagy nem ismered a küldő tárcacímét (de ugye az is variálható), akkor az életben nem jössz rá, hogy ki küldte a pénzt. Szerintem egy csomó embernek jó sok ideje ráment már arra, hogy ilyen pénzek után nyomozott, meg még rá is fog, holott egy közlemény rovattal ez simán áthidalható lenne.

      Törlés
  3. Sziasztok! A genesis-mining "örök élet" sha-256, befejezte a fizetést nekem. Eddig se volt egy nagy dolog, utoljára már 7800 sat. volt, de azt gondoltam, hogy a felezés, az tényleg felezés lesz, nem lehúzás. A befektetett pénzemnek nagyjából a fele térült meg. 0.125 Th/s megy a kukába. Az x11 természetesen ugyanúgy jön, mint eddig, de a megtérülés továbbra is a befizetésnek nagyjából 1/3 része lesz, ha így folytatódik. Gondolkodtam, hogy esetleg befizetek még egy adagot, de ettől még ugyanúgy elveszítem a régi szerződést és vele együtt a bizalmam is ment a kukába. Most szépen elbúcsúzunk egymástól, az "egyetlen", "igazi" bányász oldal és én.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A felezés megborított pár dolgot. Én csak 2 site-ban bízom, ahol bányászni lehet: Hashnest, BW.com ( bár itt a support-al most van némi gondom ). Jelenleg azonban ezeken sem javaslom a bányászatot. A Hashnest-en azért, mert 36%-ról 72%-ra ugrott a napi karbantartás díja ( ami azt jelenti, hogy a napi kereseted 72% hozzájuk vándorol ). Ez jelentősen javulhat, ha az új S9-es bányászuk teljesítményéből lehet majd vásárolni, de erre jelenleg nincs lehetőség, és nincs is előrejelezve, hogy mikor lesz. A BW.com-on most a telefonos verifikációval van problémám, mert nem kapom meg az sms-t, és addig nem tudok kivenni pénzt. A support egyenlőre nem válaszol ( se emailben, se facebookon ). Meglátjuk. Az viszont pozitívum, hogy a Hashnest-el összehasonlítva feleannyi GH/S, kb. ugyanannyi profitot termel náluk a felezés után. Ez annyit jelent, hogy ők már az új, hatékonyabb ( saját fejlesztésű ) bányászukat használják. A GHS ár viszont így magasabb is. Kb. 2.5-szer annyi, mint a Hashnesten. Így jelenleg kb. 1 év a megtérülési idő. Eközben viszont akármikor eladhatod a GH/S-eket az aktuális árfolyamon.

      Törlés
    2. Én is azon gondolkodom, hogy felezés-e a felezés? Egyrészt a bányászatból származó jövedelem már tavaly év vége óta drámaian lecsökkent, kevesebb mint a felére. Most a Genesis-mining.com a felezés utáni első napra a korábbi bányászati jövedelem negyedét küldte, a második napra meg még semmit (de ilyet szoktak csinálni).

      Ezek után biztos vagyok benne, hogy a következő felezés után végképp kimúlik majd a megvásárolható bányászkapacitás jövedelmezősége. Még akkor is, ha a hardverek még energiatakarékosabbak lesznek.

      Ezért azt, hogy "élethosszig tartó jövedelem", felejtsd el. Van még 4 év és az is meglehetősen visszafogott jövedelmet fog csak termelni.

      Lehet, hogy pesszimista vagyok, de az eddigi jövedelem csökkenés alapján szerintem inkább realista. :(

      Törlés
    3. Kedves Allanon25!

      Ha Vodafone számra próbálsz hitelesítést fogadni, akkor ez lehet a baj, én is jártam már így, hogy oda nem jött meg az SMS. A support nem tud segíteni, mert ezek egységesen valamilyen nemzetközi rendszert használnak, ahol magyar számra magyar számról jön az SMS, tehát nem látnak rá.

      Én a Circle.com-mal jártam így. Próbáld Telekomra vagy Telenorra kérni a hitelesítő SMS-t, hátha úgy sikerül!

      Törlés
  4. Kedves Péter! Telekomos vagyok. Épp most írták meg egyébként a kódot emailben, csak nem fogadja el a rendszer, de legalább válaszoltak. Remélem pár napon belül megoldódik. Van akinek több mint 18 000 Th/s-e van náluk XD !

    VálaszTörlés
  5. A következő 2-4 hónap egyébként kulcsfontosságú lesz a bányászat szempontjából. Jelenleg még éppen megéri. Ha feljebb fog menni a Bitcoin árfolyama, ahogy sokan jósolják, akkor lehet nagyon jó befektetés a következő 4 évben. Én akkor lennék nyugodt, ha az árfolyam nem hirtelen menne fel ezalatt a 2-4 hónap alatt, hanem folyamatosan. Ha beállna 800 - 900 USD közé, akkor szerintem jók vagyunk. Addig meg marad az Ether, vagy más altcoin bányászat, vagy kripto kereskedés.

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy a hasflare.io SCRYPT CLOUD MINING mennyi idő alatt térül meg? Egyáltalán megtérül?

    VálaszTörlés
  7. HAHA, láss csodát, Japán egy 1,5 hónapja elfogadta, és most 2300+$ egy BTC :D

    VálaszTörlés