2016. április 13., szerda

Ardexfunds.com HYIP program magyar leírás

Az Ardexfunds.com HYIP program szerintem - annak ellenére, hogy hitelesnek látszik - nyilvánvaló csalás a következők miatt:
  • a program alapítóját, bizonyos titokzatos Mark B. Kaufman, Jr.-t sehol sem találtam az egész interneten, elnyelte a föld
  • a program történetében szereplő szöveg ("Ardex Funds was founded in 2008 by Mark B. Kaufman, Jr. as a way to ") jelentős átfedésekkel megtalálható egy 2012-es HYIP program leírásában (http://www.hyipexplorer.com/rapidgain_5165/) és egy klón oldalon, ahol már szó sincs Mark B. Kaufmanról (http://www.blueroofinvestments.com.ng/). Vagy itt: http://www.cateus.com/mission.html Melyik az eredeti? :)
  • a weboldal mögött nincs cég, csak egy levelezési cím,
  • a szerződési feltételek sem cégnévre szólnak, csak a weboldal nevére, ami nyilvánvalóan nem jogi alany
  • egy ugyanilyen csalás már volt atrextrade.com néven, mely előbb indult, mint az Ardexfunds.com. Az interneten nincs már fent, de szerencsére az internet archívum még őrzi. A riportjuk is pontosan ugyanígy nézett ki, csak a személynév volt más. El is tűnt benne kb. 50 dollárom. :(
Ennek ellenére az Ardexfunds.com hónapok óta rendben fizet, így semmiképpen se mondanám 20-30 napos csaló próbálkozásnak. Ha az Atrextrade.com-ból indulok ki, akkor akár egy bő évig, tehát még kb. 2016. nyaráig is elüzemelhet az Ardexfunds.com. Én 2016. január elseje óta vagyok benne, panaszom nem volt rá eddig.

REGISZTRÁCIÓ

A regisztráció az alábbi oldalon keresztül lehetséges: https://ardexfunds.com/en/sign_up . Csak a piros csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni, a Your favorite color mezőbe a kedvenc színed kell írni. Ne felejtsd el, erre később szükséged lesz! A SUBMIT DATA gombbal történő sikeres regisztráció után "Your account has been successfully registered, log in please" felirat tájékoztat és máris be tudsz lépni. A későbbiekben a belépésre a felső kék mezőben látható e-mail cím és jelszó mezőket használhatod. 

A regisztrációd akkor végleges, ha az E-currency accounts főmenüpontban rögzítetted a Bitcoin címedet a Choose merchants: sorban a Bitcoin linkre kattintva. Itt a Create linket használhatod a cím létrehozására. A megjelenő képernyőn az Account code mezőbe a Bitcoin címedet, a Your favorite color mezőbe pedig a regisztráció során megadott színt kell beírni. A Create gombra kattintva a regisztráció létrejön.

Utána kényelmi okból lehetőséged van ezt elsődleges címnek beállítani a SET PRIMARY gombbal, melyet követően a "Your request will be processed after support approval." felirat jelenik meg (a jóváhagyás a cím ellenőrzése után történik meg).

KEZELÉS

Az Ardexfunds.com belső felületének kezdőképernyője


A belépés után más programoktól eltérően kissé szokatlan felület fogad. A felső, REGISTERED USERS AREA szekcióból tudod elérni a főbb funkciókat. A Deposit Funds linken tudsz befizetni, a Withdraw Funds linken pénzt kikérni. A számlatörténet az Account Logs főmenüpontból érhető el, itt a Withdraw logs a pénzkikérés történetet, a Deposit logs a befizetés történetet, a Profit logs pedig a jóváírt hozamok történetét mutatja. Itt, a Profit Logs-ban tudod ellenőrizni, hogy az aznapi hozamot jóváírták-e már (a címlapon is kint van az aznapi adat, de ez nem jelenti azt, hogy már a saját számládon is jóváírták!).

BEFIZETÉS

A befizetés a Deposit Funds főmenüpontból érhető el. Az Open new Contract szekcióban válaszd a BitCoin pontot (fehér pötty jelenik meg mellette), az Amount mezőbe pedig írd be a befizetendő pénzt dollárba átszámítva (legalább 15 dollárnyi bitcoint kell befizetni). (Az alsó, Internal Deposit szekciót majd akkor tudod használni, ha lejár az első befektetésed és annak összege a belső egyenlegedre kerül. Az ismételt lekötéseket tehát az Internal Deposit szekcióból tudod majd elvégezni, az Open new Contract szekció a kívülről származó pénzekre való.) A SUBMIT gombbal hagyd jóvá a befizetést, majd a Step 1 lépésben, ha az adatok helyesek, nyomd meg a Continue gombot. Itt közlik azt a Bitcoin címet, amelyre küldened kell a pénzt. A pénz megérkezése után a befektetés automatikusan megtörténik és a kezdő képernyőn (Account Summary főmenüpont) az Active Contracts sorban megjelenik egy 1-es, amelyre kattintva láthatod a részleteket.

Ugyancsak a kezdőképernyőn a Finished Contracts a már lejárt (teljesített) szerződéseid mutatja, és lényeges még az "Available to Withdraw" mező adata, itt látszik a kikérhető pénzed. 

FONTOS! Ha a pénz beérkezett, mindenképpen kattints az Active Contracts sorban megjelenő egy 1-esre és hívd be a szerződésed részletes adatait, mert alapértelmezésben minden hozamot a betétedhez csapnak hozzá, mely így ugyan többet kamatozik, de az én tanácsom az, hogy mindig kérd ki inkább a pénzed, hogy ha az oldal bedől, visszakapj a befektetésedből valamennyit. Ha ezzel egyetértesz, akkor a Compound mező értékét állítsd off-ra, majd nyomd meg az UPDATE COMPOUND RATE gombot, mire a "Compound success updated" üzenet tájékoztat a sikeres frissítésről! Ugyanitt látod a Days passed mezőben az eltelt/összes napjaid számát, a kettő különbsége adja a hátralévő napok számát.

Amikor a lejárt szerződésed kötöd újra, a Compound mező ismét 100% alapértéken fog állni, így akkor is át kell majd állítani off-ra a mező értékét, ha nem akarod, hogy a hozamot a betéthez csapják!

Az Ardexfunds.com a hét öt napján, keddtől szombatig ír jóvá hozamot.

PÉNZKIKÉRÉS

Legalább 1 dollárt el kell érnie az egyenlegnek, hogy kifizessék. Ha legalább ennyit mutat az Available to Withdraw mező a kezdőképernyőn (vagy az Account Summary főmenüpontból elérve), úgy azt a Withdraw Funds főmenüpontból kérheted ki. Itt nyomd meg a Bitcoin gombot (a fehér pont mellé kerül), az Amount mezőbe írd be az összeget (dollárban - tizedesvessző a pont!), majd a WITHDRAW gombbal egy megerősítő képernyőre jutsz. Itt a Continue gombra kattintva a tranzakció azonnal megtörténik és a pénz elindul Hozzád.

EGYÉB

Az Ardexfunds.com-nál meg kell várnod a betéted lejáratát, ha a befektetett pénzedhez akarsz férni. Ez összegtől függően 10 és 230 munkanap közötti lekötési idő, melyet az alábbi oldalon részleteznek.

Itt láthatod azt is, hogy a hozam a befizetett összeg függvényében egyre növekvő részesedést jelent a napi teljes hozamból. Például az Unit 0 tervben 15 dolláros befektetésed esetén 30%-ot kapsz a napi hozamból, melyet a címlapon minden nap kiírnak. Ha a napi hozam 2,2 százalék, akkor az alábbi képlet szerint kapod meg a napi hozamot: (0,022*0,3)*15 = 0,1 USD.

Arról, hogy a napi hozam hogy állt össze, az alábbi oldalon tájékozódhatsz (bármely korábbi nap is lekérhető): https://ardexfunds.com/en/reports . Itt a "Click there to view complete report" link mutatja a napi eredményeket, melyekből a napi hozam összeállt.

Hozamot először a betéted aktívvá válását követő első teljes nap utáni napon, általában délutáni-esti órákban írnak jóvá, ha az vasárnap vagy hétfő, akkor a következő kedden. Kivéve nemzeti ünnepek, de számomra egyértelműen nem derül ki, melyik országra értve.

Ha a betéted lejárt és 7 napig nem kéred ki vagy fekteted be újra, ők automatikusan újra befektetik.

A lejárati idő előtt csak levonással fizetik ki a tőkédet a F.A.Q. szerint, de a leírásból már eltűnt ez a rész, pedig emlékszem, hogy benne volt. Ez azt mutatja, hogy a program túl lehet a zeniten.

Naponta küldenek riportot, mely a Profilban  a Send daily reports to email jelölőnégyzetben letiltható (alapértelmezetten be van kapcsolva).

2016. január 1. óta az Ardex.funds nekem eddig havi 11-13 százalék közti hozamot hozott a 65 dolláros befektetésemre, mely egyszer már lejárt, de újrakötöttem. Ha kiszámolod, a program mintegy háromnegyed év után termeli vissza a befektetett pénzt, de szerintem 2016. őszén a program már nem fog működni, ezért legkésőbb valamikor 2016 nyarán javaslom a lekötési idő lejáratakor a felszabaduló tőkét is kivenni. Ez persze csak magánvélemény, a programról semmilyen konkrét információm nincs!

Jelen cikk nem tanácsadás és nem ajánl Neked semmilyen befektetést! A HYIP programokba történő bármilyen befektetés kizárólag a Te saját szabad döntésed alapján és a saját felelősségedre történhet!
FIGYELEM! Ha úgy döntesz, hogy befektetsz, akkor CSAK ANNYI PÉNZT TEGYÉL A HYIP PROGRAMOKBA, FŐLEG HITELBŐL VAGY KÖLCSÖNBŐL, AMENNYIT VÉSZ ESETÉN VISSZA IS TUDSZ FIZETNI A SAJÁT PÉNZEDBŐL, VAGY LEGALÁBBIS NEM FOG HIÁNYOZNI NEKED ABBAN A SZÉLSŐSÉGES ESETBEN SEM, HA NETÁN MINDEN, HYIP-BA FEKTETETT PÉNZED ELVESZÍTED!  ERRE MINDEN HYIP BEFEKTETÉS MÉRLEGELÉSEKOR GONDOLJ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése