2017. május 23., kedd

A Recyclix tűz szándékos volt, felépített csalással álltunk szemben már kezdettől fogva

Nem tudom, követtétek-e a Recyclix oldalának változásait. Eleinte ugye, megvolt a régi oldal, csak nem fizetett, majd a portál helyén egyetlen oldal jelent meg, amely az átalakulás nehézségeiről írt több nyelven.

A legfrissebb tartalom szerint kezdettől fogva csalás volt az egész, mindent előre kiterveltek. A tűz - most már biztos - kamu volt, pontosabban része a csalásnak, és arra szolgált, hogy ellopják a pénzeket a zűrzavarra hivatkozva. A tűz nyomán felálló válságkezelő csapat is hazugság volt. Az egész egy tipikus piramisjáték volt a honlap tartalma szerint, és főként orosz állampolgárok voltak a háttérben.

A honlapon közzétették a fő felelősök nevét és képét és alakult egy csapat több ország ügyvédeiből és az oroszországi nyomozó hivatal tagjaiból, akik megpróbálják felgöngyölíteni az eseményeket, ami után kollektív pert indítanak.

Minden károsultat arra kérnek, hogy készítsen elő minden olyan anyagot, amely megerősíti a pénzátutalásokat a Recyclix számlájára, illetve akik rendelkeznek további információkkal, így például részt vettek konferenciákon, üzletkötőtől kapták a befektetési tippet, stb., azok segítsék az ügy felgöngyölítését az információikkal.

Azt is kérik, hogy naponta látogassuk az oldalt újabb hírekért.

Bár az oldal gazdái azt ígérik, hogy próbálják visszaszerezni a pénzeket, szerintem arra keresztet vethetünk.

A Recyclix Európában, közelebbről egy Lengyelországban szervezett legális hulladékhasznosító vállalkozás volt. Különféle adatokkal elhitették, hogy a működési modelljük nyereséges, nyílt napokat, programokat szerveztek, melyen a befektetők megtekinthették a hulladékhasznosító üzemüket, illetve különféle prezentációkat hallgathattak meg, köztük egy alkalommal a lett környezetvédelmi minisztérium egyik képviselőjének előadását is.

A honlap maga zseniálisan és hiba nélkül működött, a terv tökéletes volt, és persze remekül volt felépítve, továbbá láthatóan igyekeztek mindenféle európai szabályozásnak is megfelelni, így például megváltoztatták a modelljüket, hogy megfeleljenek a pénzmosási törvényeknek. Ritkaságként bankkártyával is be lehetett fizetni a számlájukra, amit csak a legmagabiztosabb csalók engedhetnek meg maguknak. Képviseleteket hoztak létre a világ több pontján, melyről eredeti képek lepték el  a nagyvilágot, bizonyítva, hogy valós üzletről van szó.

Tulajdonképpen senki sem fogott gyanút, legalábbis nem jelentek meg leleplezések, pedig én sokat kutattam utánuk a neten. Nekem személy szerint egyetlen gyanús jel volt csak: nem voltak limitáltak a befektetések, márpedig a valós üzleti háttérnek felhozott gyáruk túl pici volt és túl lerobbant ahhoz, hogy a világ minden tájáról özönlő befektetők befektetései nyomán megvásárolt hulladékot tárolja és feldolgozza, valamint eladja.

Tényleg zseniális volt a terv, tényleg. Mindenki beszívta, főként, akik be is fektettek. Köztük én is, 2000 eurót, az utolsó pénzemet.

Számomra - akár lesz becsületes HYIP a jövőben, akár nem - ők voltak az utolsó szalmaszál a HYIP világában, amibe még belekapaszkodtam. Soha többé semmi ilyenről még csak hallani sem akarok, és a blogot is más irányba, a biztosabb befektetések és a sportfogadás világába viszem tovább. A sportfogadás sok pénzügyi jellemzőjében hasonlít a HYIP-okhoz (pl. magas kockázat, magas hozam, gyors bukás lehetősége, veszteségek kezelése, stb), de az egy nagy különbség mégis, hogy a befektetett pénzed valódi kontroll alatt van és azt csak a rossz tipp viheti el, nem pedig működő vállalkozásnak álcázott csalók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése