2024. május 5., vasárnap

Helyzetértékelő áttekintés - 2024. április 30.

Stock Catalog képe
► Előző helyzetértékelés (2024-03-31)
http://bitpenz.blogspot.com/2024/04/helyzetertekelo-attekintes-2024-marcius.html
► Következő helyzetértékelés (2024-05-31):
http://bitpenz.blogspot.hu/

Ez a blog a sikeres kriptokereskedők kötéseinek másolásával kapcsolatos passzív jövedelemszerzéssel foglalkozik. Most ennek az elmúlt havi helyzetértékelő áttekintése következik.

  • Az alapismeretek, melyek a blogban olvasottak megértését, követését szolgálják, a blog jobb oldalán, az "ÚJ LÁTOGATÓ VAGY? EZEKKEL KEZDD!" szakaszban olvashatók.
  • Az aktuálisan frissített, szerintem legsikeresebb (nyilván szubjektív) kereskedői listát és az általam éppen követett kereskedők listáját a Bybit.com kriptotőzsdéről az alábbi oldalon éred el. Szerintem innen érdemes új kereskedőket választanod, akiket követni szeretnél a saját pénzeddel. (Ennek az oldalnak linkje a blog jobb oldalán, a "ÚJ LÁTOGATÓ VAGY? EZEKKEL KEZDD!" szakaszban állandóan megtalálható.)

A legsikeresebb kriptokereskedők kötéseinek másolásába a Bybit.com kriptotőzsdén 2024. január 31-én fogtam bele 466.190 forint egyszeri befektetésével. E mellé minden hónapban befizetek 30.000 forintot mindaddig, míg a célul kitűzött havi 400.000 forintos nettó jövedelmet el nem érem, várhatóan kb. 4 millió forintos egyenlegnél. Addig, nem is veszek ki pénzt a rendszerből. A célul kitűzött hozam heti bruttó 3 (nettó 2,7) százalék. (A nettó és a bruttó hozam közötti különbség a kereskedő jutaléka.) Ezek alapján az egyenlegcélom elérésének határideje: 2025. június 1., azaz 16 hónap alatt.

A portfólió április havi teljesítménye, csak a jelenleg is másolt kereskedőket tekintve:

kereskedő befektetés teljes nettó hozam futamidő

Buick               200 USDT (-4,00%)          5 nap
Global Signals     200 USDT (-12,91%)           5 nap
CRypto.Surfer           50 USDT (+25,92%)        16 nap
MONAH1111 50 USDT (-8,30%) 16 nap
Reinvest
         50 USDT (+0,80%) 16 nap
INVESTCOIN AI 50 USDT  (+15,00%)       16 nap
ricksanchez0007     200 USDT        (-8,23%)          16 nap
RyLoS                     200 USDT        (+10,90%)       16 nap
CosmoHedge 🤖      50 USD           (-5,40%)         16 nap

  • BEFEKTETÉS ÖSSZESEN 2024. január 31-e óta: 496 190 Ft
  • EGYENLEG 2024. április 30-án: 428 845 Ft
  • TELJES NETTÓ HOZAM: -18,50%
  • FUTAMIDÖ: 89 nap

A BEFEKTETÉS ÖSSZESEN adat csak az eddig ténylegesen befizetett (befektetett) pénzeket tartalmazza. A teljes nettó hozam számítása NEM tartalmaz semmilyen saját befizetést (befektetést), így a havonta befektetett 30 000 forintot sem.

A forint értékekre a kriptodeviza számla hó végi záró napjának átlagos USDT-HUF árfolyamán lettek átváltva az alábbi linkről származó árfolyam adatokkal (1H felbontás).

Szöveges értékelés:

Hát sajnos veszteségre állok. Már annyi pénzen sem áll az egyenleg, mint amennyit beleraktam.

2024. január 31-jét követően, amikor elkezdtem ezt az egészet, legelőször csak másfél hónap után, március 16-án, amikor a bitcoin történelmi csúcsra került, történt az első igazi törés. Addig csak kisebb törések voltak, de az egyenleg haladt felfelé. Azonban március 16-án, a felfelé ívelés végén megállt a sztori. A csúcsról lelökve a bitcoint, erős árfolyam-ingadozás indult, és kiderült, hogy a király meztelen: az addig sikeres kriptokereskedők képtelen voltak lekövetni az ingadozást és brutális veszteséget kezdtek termelni, ami még ma is tart. 13 kereskedőt indítottam ezt követően és aztán cseréltem le pár nap múlva, mert csak veszteséget csináltak, a korábbi sikeres múltjuk ellenére.

A mostani 9-ből is van már, akitől meg fogok válni.

A tetemes veszteségek miatt elvesztettem mindent, amit megkerestem, sőt, még a saját befizetett pénzemből is vesztettem az elmúlt másfél hónapban.

Talán erre a turbulens időszakra fel kéne függeszteni a kereskedők követését, mert egyszerűen az van, hogy a kereskedők egyszer csak beszopnak valami nagy veszteséget, ami sokkolólag hat és elviszi az egyenleget. Onnan pedig nagyon nehéz visszakapaszkodni. Ráadásul a felkapaszkodás szinte mindig egy lassú folyamat, míg az esés pár óra alatt megtörténhet bármikor és általában előbb jön, főleg ilyen volatilis időszakban, mint a lassú emelkedés. Magyarul többet veszít, mint amennyit nyert és ez a befektetett pénzedből megy.

Kísérleteztem szoros pórázzal is: a Bybiten a kereskedésenkénti kötéseket is lehet állítani. 1 százalék veszteségre állítottam be, tehát ha rossz irányba indul el a devizapár kötése, ne kövesse a kereskedőt. De nem működött. Ugyanolyan erős veszteségek jöttek.

Így aztán maradtam abban, hogy a 200 USDT minimum egyenleges kereskedőknél 10 százalék veszteségnél, az 50 USDT minimum egyenleges kereskedőknél 30 százalék veszteségnél szűnik meg a kereskedő követése. Nincs sok értelme ennek a megkülönböztetésnek, ez inkább a lelkemnek kellett, hogy ne veszítsek már olyan sokat.

Most úgy látom, hogy van három viszonylag sikeres kereskedőm: CRypto.Surfer, INVESTCOIN AI, és RyLoS. Ők 16 és 31 százalék közötti hasznon állnak 16 nap után, miközben erősen veszteséges napok voltak és sokat esett a bitcoin. Ők bírták a megpróbáltatásokat. Kíváncsi vagyok, jön-e egy rossz napjuk, amikor buknak ők is jelentősen és akkor nincs remény.

A pénzem védelme érdekében májusban nem fizetek be 30 ezer forintot, mivel eddig az áprilisi befizetést már másnap elbukták a kereskedők és ugyanannyi pénzem volt már rögtön másnap, mint a befizetés előtt. A júniusi befizetést pedig majd meglátom. A számításokat mindenesetre úgy veszem, mintha befizettem volna.

Én úgy látom, nem sok értelme van a kereskedők beállításaival bíbelődni. Egy veszteségvédelmet be kell tenni, de ennyi. Nem kell semmi több, hiába van több beállítás.

A másik, hogy tényleg nincs jelentősége a múltbeli teljesítménynek. Ráadásul nem is minden úgy van, ahogy a Bybit mutatja. Tök lineárisan emelkedő egyenlegű kereskedők is buktak nálam hatalmasokat. 

Persze, mert az egyenlegvédelem nálam lezárja, amiből ő esetleg később visszajön. De saját tapasztalat, hogy amikor egy kereskedő -30 százalékban már elvesztette az egyenlegét, egyszerűen semmilyen garancia nincs rá, hogy vissza fogja nyerni, sőt, sok esetben még többet veszít, ezért muszáj betenni egyenlegvédelmet. Az viszont leállítja a visszanyerést a követés leállításával.

Ez jelenti az örök dilemmát. Hogy meddig engedd a veszteséget azért, hogy hátha visszajön belőle.

Most az a tervem, hogy ezt a három kereskedőt meghagyom és rájuk többet pakolok. Aztán majd meglátom.

De nem tagadom, elég rossz a hangulatom. Semmi nem úgy megy, ahogy az első másfél hónap szárnyalása során elképzeltem a fényes jövőt.

Helyette rengeteg munka van még abban, hogy valami sikert el lehessen érni és nincs semmilyen garancia rá, hogy ez sikerülni fog.

Nem azonos összegem van a kereskedőkhöz rendelve, de a jövőbeli befizetésekkel ezek kiegyenlítésére törekszem. Tehát nem akarok pénzt elvenni senkitől, inkább a befizetésekből egyenlítgetem a kereskedők közti különbségeket. Célom az, hogy minden kereskedőnél ugyanakkora tőkém legyen, függetlenül attól, hogy nem termelnek egyenlő hozamot. Ez azonban nem baj, mindegyik más-más kockázattal kereskedik, így együtt alkotnak egy jó csapatot a számomra.

Lényegi összefoglaló

Szerintem most nem lehet látni, merre mozdul el az egyenleg. Az biztos, hogy a veszteségek sokkal nagyobb mértékben és váratlanul jönnek, míg a nyereségek csak nagyon lassan emelkednek és ott is vannak ingadozások.

A célul kitűzött heti 3 százalékos hozam egyelőre a kanyarban sincs. Biztos vagyok benne, hogy egy árfolyam-emelkedő időszak megint szép hozamokat hozna, de erre jelenleg semmilyen jel nem mutat.

Köszönöm a figyelmed!

Befektetői figyelmeztetések: Figyelem! Ez a blog és ez a bejegyzés NEM befektetési tanácsadás, csupán annak leírása, hogyan keresek (vagy nem keresek, ha nem sikerül) pénzt ezzel a módszerrel! A múltbeli teljesítmények semmilyen garanciát nem jelentenek a jövőre nézve! Bármilyen kriptobefektetés a saját pénzedből kizárólag a saját felelősségedre történik, még akkor is, ha bízol bennem! A kriptokereskedés időnként a nagy nyereségek mellett nagy veszteségeket is termel, aminek hatására elveszítheted a pénzed egy részét vagy szélsőséges esetben az egészet is. Ezért mindig csak annyi pénzt kockáztass kriptobefektetéssel, melynek akár még a teljes elvesztése sem jelent veszélyt a megélhetésedre nézve! Különösen ne kockáztass befektetést hitelből! Jelen befektetési módszerrel a kereskedők nem kapják meg a pénzed, az a saját kriptovaluta számládon marad. Veszteséged úgy keletkezhet mégis, hogy a számládon lévő pénzed követi a kereskedő veszteséges kriptopiaci kötéseit.

>>> Ugrás az előző helyzetértékelő áttekintésre (2024. március 31.)
http://bitpenz.blogspot.com/2024/04/helyzetertekelo-attekintes-2024-marcius.html
>>> Ugrás a következő helyzetértékelő áttekintésre (2024. május 31.):
http://bitpenz.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése