2024. április 5., péntek

Helyzetértékelő áttekintés - 2024. március 31.

Stock Catalog képe
Ez a blog a sikeres kriptokereskedők kötéseinek másolásával kapcsolatos passzív jövedelemszerzéssel foglalkozik. Most ennek az elmúlt két havi helyzetértékelő áttekintése következik.

 • Az alapismeretek, melyek a blogban olvasottak megértését, követését szolgálják, a blog jobb oldalán, az "ÚJ LÁTOGATÓ VAGY? EZEKKEL KEZDD!" szakaszban olvashatók.
 • Az aktuálisan frissített, szerintem legsikeresebb (nyilván szubjektív) kereskedői listát és az általam éppen követett kereskedők listáját a Bybit.com kriptotőzsdéről az alábbi oldalon éred el. Szerintem innen érdemes új kereskedőket választanod, akiket követni szeretnél a saját pénzeddel. (Ennek az oldalnak linkje a blog jobb oldalán, a "ÚJ LÁTOGATÓ VAGY? EZEKKEL KEZDD!" szakaszban állandóan megtalálható.)

A legsikeresebb kriptokereskedők kötéseinek másolásába a Bybit.com kriptotőzsdén 2024. január 31-én fogtam bele 466.190 forint egyszeri befektetésével. E mellé minden hónapban befizetek 30.000 forintot mindaddig, míg a célul kitűzött havi 400.000 forintos nettó jövedelmet el nem érem, várhatóan kb. 4 millió forintos egyenlegnél. Addig, nem is veszek ki pénzt a rendszerből. A célul kitűzött hozam heti bruttó 3 (nettó 2,7) százalék. (A nettó és a bruttó hozam közötti különbség a kereskedő jutaléka.) Ezek alapján az egyenlegcélom elérésének határideje: 2025. június 1., azaz 16 hónap alatt.

A portfólió február és március havi teljesítménye együttesen, csak a jelenleg is másolt kereskedőket tekintve:

kereskedő befektetés teljes nettó hozam futamidő

STEF2023        297 USDT (+39,42%) 54 nap
Magic_Algo      200 USDT (+20,72%) 47 nap
Mustang           100 USDT (+35,66%) 12 nap
PlymouthTrade 200 USDT (+8,23%) 12 nap
SI Capital
350 USDT (+15,06%) 12 nap
korea_major_ahn 213 USDT  (+2,73%) 45 nap

 • BEFEKTETÉS ÖSSZESEN 2024. január 31-e óta: 496 190 Ft
 • EGYENLEG 2024. március 31-én: 595 870 Ft
 • TELJES NETTÓ HOZAM: 20,09%
 • FUTAMIDÖ: 59 nap

A BEFEKTETÉS ÖSSZESEN adat csak az eddig ténylegesen befizetett (befektetett) pénzeket tartalmazza. A teljes nettó hozam számítása NEM tartalmaz semmilyen saját befizetést (befektetést), így a havonta befektetett 30 000 forintot sem.

A forint értékekre a kriptodeviza számla hó végi záró napjának átlagos USDT-HUF árfolyamán lettek átváltva az alábbi linkről származó árfolyam adatokkal (1H felbontás).

Szöveges értékelés:

Ez az első értékelés a blogon, mivel csak bő egy hónap után kezdtem annyira bízni ebben a pénzkereseti lehetőségben, hogy nyilvános blogba írjam. Ezért most az első két hónapot egyben értékelem.

A kezdeti nehézségek, vagyis az első 1 hét tapasztalata után, amikor az összes pénzem egy kereskedőre bíztam, aki csak veszteséget termelt, február 5-től elkezdtem szétosztani a pénzem. Az első körből aztán összesen 5 kereskedő esett ki, 2 pedig a befektetésre kiszemeltek közül került a süllyesztőbe, mivel hatalmasat zakóztak, amit nem nézek el nekik, akármilyen múltjuk volt előtte.

Aztán egy ideig úgy tűnt, optimális csapatot raktam össze, de sajnos nem így lett. Már 41 százalékos haszonnál jártam, amikor eljött a március 16-a, amikor véget ért a bitcoin árfolyamának száguldása és szinte minden hasznot elvesztettem, amit addig megtermeltem. Ennek oka az volt, hogy nem alkalmaztam semmilyen stop loss beállítást, amely egy megadott veszteségnél automatikusan megszünteti a kereskedő követését. Azért nem alkalmaztam ilyet, mert úgy voltam vele, hogy a kereskedők, akiket másolok, néha elérnek átmeneti veszteségeket, amikből kijönnek, így csak magamat szívatom, ha a veszteséges szakaszban automatikusan lekapcsolódom róluk.

Mivel ez a blog egyben a tanulási folyamatot is leírja, ahogy haladok előre a tapasztalatszerzés terén, nos hát ez volt az a pont, hogy elkezdtem alkalmazni a tőkevédelmet veszteség esetén. Jelenleg minden kereskedőnél, 30 százalékos veszteségnél automatikus lekapcsolódást állítottam be, összhangban azzal, amit az eddigi blogbejegyzésekben közöltem. Azért ez egyáltalán nem gyakori, de ha eléri ezt egy kereskedő, akkor - a március 16-i tapasztalatok alapján - jobb tényleg lekapcsolódni róla, mert egyáltalán nem biztos, hogy visszajön egy ekkora veszteségből, sőt lehet, hogy tovább megy a veszteségben. (Mivel a saját pénzét is kockára teszi a kereskedő, ezért azt hittem, ennél jobban vigyáznak a veszteséges szakaszokban, figyelnek a veszteségekre és leállnak a kötéssel túl nagy veszteségnél, de ez sajnos egyáltalán nem így van, ezért Neked kell figyelned a saját pénzedre.) A lekapcsolt kereskedők később kézzel visszakapcsolhatók. 

A veszteségek után módosítottam a kereskedők listáin, újrarendeztem őket és csak három maradt meg a korábbiak közül, a többit mind kidobtam. Ekkor alakult ki a jelenlegi csapat, bennük eddig nem csalódtam. Több lépcsőben, de együtt visszahozták a veszteségek felét az elmúlt két hétben, ami egyébként így nagyjából közelít a március végére kitűzött eredeti célhoz, bár alatta van még.

A jelenlegi csapat momentán eléggé kiforrottnak tűnik. Csak akkor avatkozom bele, ha okom lesz rá, egyelőre jól termelik a pénzt mindnyájan.

 • STEF2023 csak akkor kereskedik, ha realitást lát a nyereségre. Többször adtam neki pénzt, ahogy újraosztogattam, így nehezebb megmondani, hogy mekkora hozamot termelt, mivel a befizetések időben eloszlottak, ezért a hozam közelítő értékű. Az elmúlt két hétben nem nyúltam az egyenleghez, ez idő alatt 5 százalékos hozamot termelt.
 • Magic_Algo több fiókkal is kereskedik, közülük ez a fiók tűnik a legstabilabbnak. Igen stabilan hozza az emelkedést, de nála is volt össze-vissza befizetés, ezért nehéz pontos hozamot számolni, csak közelítő adat szerepel. Az elmúlt két hétben 9 százalékos hozamot termelt. Szerintem ő a legjobb kereskedőm, elsősorban a stabilitása miatt.
 • Mustang - ő egy új kereskedő. A március 16-i bukta után olyan kereskedőkre esett a választásom, akik stabilak, nem ingadozik az egyenlegük, de közülük ő az egyik legingadozóbb (a másik STEF2023), neki 53 százalékos esése is volt az elmúlt 90 napban (STEF2023-nak 45 százalékos volt a maximális egyenlegesése). A többieké ennél jóval kevesebb. Mustang nyeresége 2 hét alatt 11,53 százalékos, ez viszont pontos adat, bár a Bybit egy elszámolási hiba miatt több pénzt enged kivenni tőle, így a nyeresége 35,66 százalékosnak látszik.
 • PlymouthTrade - ő is új versenyző nálam. Stabil nyereséget hozott két hét alatt, 8,23 százalékkal növelte meg a neki osztott pénzt. Ez is pontos hozam.
 • SI Capital szintén új kereskedő, egész pontosan 15,06 százalékos nyereséget hozott 2 hét alatt. Nála hezitáltam a legtöbbet, mert 350 USDT, azaz közel 130 ezer forintnyi minimumegyenleggel lehet hozzá csatlakozni, de végül nem bántam meg. A legnagyobb nyereséget hozta, s mivel nála van az egyik legtöbb pénzem is, így összegben is a legtöbbet ő hozta. Meglátjuk, tartósan hogyan muzsikál majd.
 • korea_major_ahn bukdácsolással kezdte, már épp meg akartam válni tőle, amikor megtáltosodott. Ezért "csak" 2,73 százalékos nettó hozamnál tart az elmúlt másfél hónapból, de még ez is jó, noha a célul kitűzött heti hozam 3 százalék. Remélem, behozza majd az elmaradást és ezzel nagyobb hozamra is szert tehet áprilisban. Egyébként ő a mostani bukdácsolása ellenére az élvonalba tartozik a Bybiten, bármilyen keveset termelt is viszonylag.

Nem azonos összegem van a kereskedőkhöz rendelve, de a jövőbeli befizetésekkel ezek kiegyenlítésére törekszem. Tehát nem akarok pénzt elvenni senkitől, inkább a befizetésekből egyenlítgetem a kereskedők közti különbségeket. Célom az, hogy minden kereskedőnél ugyanakkora tőkém legyen, függetlenül attól, hogy nem termelnek egyenlő hozamot. Ez azonban nem baj, mindegyik más-más kockázattal kereskedik, így együtt alkotnak egy jó csapatot a számomra.

Lényegi összefoglaló

Szerintem minden a legjobb úton halad, bár a célul kitűzött heti 3 százalékos hozamot egyelőre összességében nem sikerült teljesíteni február óta a március 16-i veszteségek miatt, de ez az új csapat az elmúlt 2 hétben jóval többet termelt, mint heti 3 százalék.

Mivel nem szabad hozzányúlni ahhoz, ami jól működik, ezért egyelőre hagyok mindent így, és ezzel indulok neki az áprilisnak. Elég megnyugtató a stabilitásuk, így minden remény megvan májusra behozni az elmaradást. Csak így tovább! :)

Köszönöm a figyelmed!

Befektetői figyelmeztetések: Figyelem! Ez a blog és ez a bejegyzés NEM befektetési tanácsadás, csupán annak leírása, hogyan keresek (vagy nem keresek, ha nem sikerül) pénzt ezzel a módszerrel! A múltbeli teljesítmények semmilyen garanciát nem jelentenek a jövőre nézve! Bármilyen kriptobefektetés a saját pénzedből kizárólag a saját felelősségedre történik, még akkor is, ha bízol bennem! A kriptokereskedés időnként a nagy nyereségek mellett nagy veszteségeket is termel, aminek hatására elveszítheted a pénzed egy részét vagy szélsőséges esetben az egészet is. Ezért mindig csak annyi pénzt kockáztass kriptobefektetéssel, melynek akár még a teljes elvesztése sem jelent veszélyt a megélhetésedre nézve! Különösen ne kockáztass befektetést hitelből! Jelen befektetési módszerrel a kereskedők nem kapják meg a pénzed, az a saját kriptovaluta számládon marad. Veszteséged úgy keletkezhet mégis, hogy a számládon lévő pénzed követi a kereskedő veszteséges kriptopiaci kötéseit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése