2024. március 5., kedd

Miről szól ez a blog mostantól?


Nos, akkor fellibbentem a fátylat, hogy mire is céloztam az előző, e témát tekintve első bejegyzésben: a pénzkereseti módszer lényege, amiről ez a blog mostantól szólni fog, az a legsikeresebb kriptotőzsdei tréderek (kereskedők) kötéseinek másolása.

Egyelőre az elején vagyok, ezért kezdetben csak megalapozó posztokat fogok publikálni, melyek az egész rendszer környezetét írják le és segítik a kezdetet. Hiszen minden kezdet nehéz.

Később már elég lesz csak hivatkozni ezekre, nem kell majd újra leírni az alapokat. Közben is gyűlik a tapasztalatom, melyekre később a fókusz áthelyeződik majd.

Ez a módszer passzív pénzkereseti módszer. Nem igényel szakértelmet, inkább csak tapasztalatot, amit idővel meg lehet szerezni és reményeim szerint segíteni fog ebben ez a blog is. Tőzsdének a Bybit.com tőzsdét használom, a kedvező díjak miatt. Mobilapplikációjukat is megtalálod az alkalmazásáruházakban.

Ötödik hete vagyok ebben benne és rengeteget tanultam, de később remélhetőleg még többet fogok. Ezt a tudást mind át szeretném adni Nektek. Jelen pillanatban a betett 466.190 forint pénzemre 16,9 százalékos nyereségben állok egy hónap után. Célom heti 3 százalékos hozam megtermelése. A kezdőtőkéhez minden hónapban hozzárakok 30.000 forintot. Ezzel együtt a heti 3 százalékos hozam kb. 2025. nyarára éri el azt a hozamot havonta, amit kitűztem, ez pedig nettó 400.000 forint havonta. Ettől kezdve már nem tervezek hozzátenni pénzt, csak kivenni belőle.

Természetesen tudom, hogy ez nem egy bankbetét. Egyrészt nem várható lineáris emelkedés, hanem lesznek benne csúcsok és visszaesések. De az a tervem, hogy végső soron ez a terv sikerüljön, legalábbis mindent igyekszem megtenni érte.

Azonkívül vannak benne kockázatok. A kockázatokat úgy szeretném kezelni, hogy 9 különböző tréder között osztom el a pénzt, így ha az egyik bedől, akkor nem viszi el a pénzem nagy részét. Remélhetőleg nem fog az összes bedőlni. Épp most történt, hogy az egyk tréder teljesen lenullázta a pénzemet, de a többi tréder haszna kitermelte ezt a veszteséget és most egyenlegcsúcson vagyok, a veszteség ellenére. De ezeket tudni kell kezelni és ehhez kellenek a tapasztalatok.

Egy tréder követéséhez alapesetben nagyjából 50 amerikai dollárnak megfelelő összeg szükséges (ez nem egész 20 ezer forint), de a tréder nem kapja meg ezt a pénzt, hanem a Te számládon maradó pénzeddel is azok a kötések fognak lebonyolódni, mint a tréder számláján. Ezt a kapcsolatot bármikor megszüntetheted. A tréder a nyereség 10-15 százalékát kéri el a munkájáért, ezt a rendszer automatikusan kezeli.

Legfeljebb 10 trédert követhetsz egymással párhuzamosan. A legsikeresebb tréderek követési listája be van telve, de idővel ezekre is fel lehet csatlakozni egy kis trükkel. Én jobban szerettem volna, ha 20-30 közötti trédert lehetne követni, mert ezzel jól meg lehet osztani a kockázatot, de hát ez van. Azt viszont meg lehet tenni, hogy más tőzsdére is belépek, ahol folytatom ugyanezt a tréder követést az ottani legsikeresebb tréderekkel. Ez, hogy magát a tőzsdét is megosztom egy vagy több másikkal, egy bizonyos vagyon felett már amúgy is ajánlatos. Mert mi van, ha tönkremegy egy tőzsde, vagy egy hatóság bármiért lefagyasztja vagy ellopják a pénzem adathalász támadással, stb.

Ráadásul én csak maximum 9 trédert követek egyszerre, mert ha betelik mind a 10 helyem, akkor már nem látom, hogy egy új tréderhez mekkora összeggel lehet csatlakozni. Márpedig folyamatosan keresni kell az újakat és érdemes folyamatosan követni a kiszemelt újakat, hogy a kellő pillanatban (pl. új befizetésből, vagy ha valamelyik tréderem leromlik) le lehessen csapni rá.

A fentiekből következik, hogy a Bybiten legalább 20 ezer forinttal lehet elkezdeni a kereskedést és minden új 20 ezer forintból muszáj egy új tréderre váltani, ne add oda ugyanannak! Vagy ha többször 20 ezer forinttal indulsz, akkor okvetlenül oszd el több tréder között. Ezt hívják diverzifikációnak, amellyel meg tudod osztani a kockázatot az egyes tréderek között, nem egy kereskedőn múlik a teljes pénzed.

Én a Crypto Trader követésével kezdtem, az ő ajánlásukra, akik konzervatív kereskedést ígértek heti átlag 3-10 százalékos hozammal. De ahogy beléptem, egyből eltőzsdézték a pénzem 8 százalékát és nem tudtak kijönni belőle, sőt, a mai napig veszteségesek. Pedig ők az egyik legismertebb ilyen témájú oldal a magyar neten.

Szóval semmi sem biztos, meg kell osztani a pénzt a tréderek között mindenképpen!!!

Szintén példa, egy másik tréder, Yvette egyszer csak hipp-hopp teljesen lenullázta az egyenlegemet, ami 50 USDT-t, azaz kb. 20 ezer forintomat vitt el pár óra alatt. Szerencsére a többiek hamar kitermelték.

Vagy: akartam csatlakozni egy új tréderhez, elkezdtem figyelni őt pénz nélkül. De T. H. Murrey egy meggyőző és nyereséges múlt után egyszer csak piszok nagy veszteséggel bezuhant.

Úgyhogy diverzifikáció, kockázatmegosztás. Ez alap.

És a másik alap, hogy folyamatosan szoros pórázon tartsam a trédereimet, tehát állandóan ellenőrizzem a teljesítményüket, és ha valamelyik elkezd veszteséget termelni, akkor elveszem tőle a pénzt és másra váltok. Ezért kellenek tartaléknak a kiszemelt kereskedők, és ezért kell folyamatosan vadászni az újakra.

A Bybit tréderei 90 napra visszamenőleg listázhatók, de egy nem túl felhasználóbarát felületen (az All Master Trader fület kell választani). Ezért én beteszem ezt egy XLS táblázatba, amelyből már egyszerre, könnyebben át lehet látni az egyes tréderek teljesítményét, illetve egyenként már jó sok adat áttekinthető egy-egy tréderről.

Erről tervezek rendszeresen közzétenni egy listát, hogy Neked ne kelljen szenvedned a leszedésével.

Havonta tervezek értékelést is írni a dolgok állásáról.

Összefoglalva

  • Ez a blog a tréderek kötéseinek követéséről fog szólni, egyelőre csak a Bybit.com tőzsdén, ahol egy trédert legalább 50 USDT-től lehet követni, ami kb. 20 ezer forint.
  • Egy fiókkal legfeljebb 10 trédert követhetsz. A Bybit.com szabályzata kifejezetten tiltja ugyanannak a felhasználónak több párhuzamos fiók működtetését, amelyeket mind megszüntetnek, ha felfedezik. Ezért 10 tréderen felül csak más tőzsdén folytathatod ezt a pénzkereseti lehetőséget.
  • A pénz a követéskor a számládon marad és a követést bármikor megszüntetheted.
  • A tréder a nyereség 10-15 százalékát elviszi, ez a munkájának az ára.
  • Ezzel a módszerrel elveszítheted a betett pénzedet vagy annak egy részét ezért muszáj a pénzed több tréder felé elosztani, a kockázat megosztása érdekében (diverzifikáció).
  • Ez egy passzív pénzkereseti módszer, nem kell értened a kriptotőzsdéhez és nem kell foglalkoznod kötésekkel, a pénzed magától nő, DE állandóan kell a felügyelet a trédereid felett, és folyamatosan keresni kell az újakat is, hogy legyen tartalékban, ha valamelyik tréderről váltani kell, mert leromlik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése