2017. március 8., szerda

Havi átlag 30 százalékos nettó hozam hosszú távon, sportfogadással

Ahogy az előző cikkben utaltam rá, levelet kaptam a Hathárom.com-tól, hogy újra ad tippeket a legeredményesebb elemzőjük, Andersson04.

A szolgáltatás ingyenes.

Tavaly lesöpörtem ezt az asztalról azzal, hogy nem naponta jönnek a tippek. Miután azonban a minap veszteség ért a sportfogadási tesztjeimben, méghozzá mindjárt kettőben is, ami egybeesett a Recyclix miatti tetemes (tűz miatti) tőkeveszteséggel, ezért a sportfogadásban is új merítést akartam.

Ezért legyűjtöttem, kielemeztem és szétoptimalizáltam a Hathárom.com tippmestereinek tippjeit, már ami a múltból elérhető volt.

Mivel egy 16 hónapos múltból származnak az adatok, ezért semmi értelme még tovább tesztelnem, azonnal be is mutatom Nektek, mert erre kijelenthető: ez tényleg működik! (A múltbéli adatok természetesen semmilyen garanciát nem jelentenek a jövőre nézve!)

De nem feltétlenül úgy működik jól, ahogy a Hathárom.com írja. Ők ezeket a tippeket a bankroll függvényében, eltérő egységekkel ajánlják megjátszani, veszteségkezelés nélkül. Így is halad előre a szekér, évi 30 százalék körüli hozamot el lehet vele érni két tipster esetében. Elég biztonságos módszer, mert nem kell veszteséget kezelni, nincs Martingale, nincs bankroll bukás akár váratlanul egy-két nap alatt.

Én azonban évi 30 százalékkal nem elégedtem meg, ezért elkezdtem keresni benne a még több pénzt. 

Természetesen nem maradt más hátra, mint a veszteség kezelése, de nem a megszokott módon. Mivel az elmúlt 16 hónap adatai alapján 8 bankrollt kitermelt az általam optimalizált stratégia, és közben csak 2-t veszített, ezért úgy optimalizáltam, hogy a kezdeti bankrollnál több pénzt ne tegyek bele a saját pénzemből, hanem a nyereményből tegyek félre a bankrollok pótlására. Ezért a veszteségek egy részét felmerülésükkor realizáltam (vagyis nem pótoltam vissza), csak amikor már teljesen elfogyott a bankroll, de akkor egy teljes bankrollnyi pénzt betettem a modellezés során.

Ha kiveszem a nyereményből az elején saját pénzből betett bankrollt is, hogy saját pénzzel már ne játsszak, akkor ez a stratégia az eredeti bankroll ötszörösét termelte volna ki nettóban, ami 16 hónap alatt havi nettó 30 százalékos hozamot jelent átlagosan! Ebben tehát még nincs is benne a visszapótolt két bankroll, az e felett van!

Ennek az eredménynek a következők a feltételei:

1) csak két tipster tippjeit használjuk fel (Andersson04 és 63-Team csapatsportok), mert csak ők nyereségesek. A többivel próbálva nem lehet ennél optimálisabb eredményt elérni.

2) dinamikus tétemelést kell alkalmazni: az alaptét mindig a bankroll tizede. Ezzel veszteség esetén csökken a tét, nyereség esetén nő. Veszteség esetén az alábbi képlet szerint emeljük a tétet:

(eddigi veszteségek a legutóbbi nyerés óta + alaptét)/(ODDS-1), ahol az alaptét mindig a pillanatnyi bankroll tizede

3) a tétet veszteség esetén csak addig emeljük, ameddig a bankroll engedi, afelett realizáljuk a veszteséget, ha pedig a teljes bankroll is elfogy, akkor az addig összeszedett nyereményből fizetünk be újra, egy újabb első bankrollnyit, hogy folytatni tudjuk a játékot,

4) amint egy bankrollnyi pénzt megnyertünk, azt kivesszük és tartalékoljuk, nem éljük fel mind, csak ha már sok bankroll van tartalékban!

Az ötszörös bankroll nyereséget nagyon szép eredménynek tartom 16 hónapra nézve. Mindenképpen megbízhatóbbnak tűnik, mint az ugyanannyit (tehát napi 1 százalék hozamot) termelő HYIP, amiből vagy visszakapunk, vagy nem, de előbb-utóbb úgyis bedől. Ez viszont folyamatosan fenntarthatónak látszik az elmúlt 16 hónap eredményei alapján.
Bankroll vesztések itt is vannak, de ezek fenntarthatónak tűnnek, hiszen sokkal kevesebb bankrollt kell pótolni, mint amennyit kivettünk (negyed annyit), és saját pénzből csak rendkívüli esetben kell befizetni: ha az első bankroll megnyeréséig egyből nem várt rossz széria jönne, de hosszabb távon azt is ki lehet venni a nyereményből.

Ha a tipsterek így folytatják (és erre minden reményünk megvan), akkor ezt a módszert ezekkel a beállítási adatokkal egy akár hosszabb távon is fenntartható pénztermelésnek gondolom, így ezt a részemről az első, működőképesnek tűnő sportfogadási szisztémaként publikálom (de reményeim szerint jön majd több is, dolgozom rajta!).
  
A kiválasztott tipsterek tippjeire fel lehet iratkozni és akkor e-mailben megkapod, nem kell mindig nézegetni a honlapot. Feliratkozás itt: http://www.hatharom.com/protipp/tippek

Végül még pár érdekesség.

Rengeteget tesztelgettem a számok alakulását. Nagyon érdekes, hogy nekem az jött ki a legeredményesebbnek, hogy a bankrollt egyből ki kell venni, amint pluszban megtermelte a szisztéma, és félre kell tenni tartalékba.

Ha már 2-3 bankroll is félre van téve, akkor lehet dönteni arról, hogy a további pénzekből bankrollt emelsz vagy/és elköltöd. De tartalékba mindenképpen kell tenni pénzt, mert bukás 100% biztos hogy lesz és akkor rossz érzés saját pénzből folytatni a játékot.

Amennyiben nem veszed ki a pénzt időben, összességében rosszabbul jársz. Egyrészt előbb-utóbb elveszted, amit kivehettél volna, másrészt a dinamikus tétemelés miatt az alaptét mindig a pillanatnyi bankrolltól függ. Mivel a veszteségek miatti egyenlegcsökkenések során az alaptét is szelídül, és így hatékonyabban működik, hogy nincs benne már az a pénz, amit kivettél.

Esetleges kérdéseitekre szívesen válaszolok.
Akit érdekelnek a háttérszámítások, az az alábbi ikonról tudja letölteni a fájlt. Ha valahol tévedtem volna, kérlek szóljatok, mielőtt élesben is beleugrok! Köszönöm! Várom az esetleges észrevételeiteket is.

https://drive.google.com/open?id=0B4N5MlW5gYOJeWVlT1dvMTE5X28
A fájlban az utolsó, "statisztika" fülön van a lényeg, a többi fülön csak nyers adat van. Itt a T oszloptól jobbra találsz egy kis vezérlő, illetve információs pultot, a sárga mezőkbe írhatsz, a rózsaszín, kék és zöld mezőkben pedig automatikusan változó adatokat olvashatsz. A következő mezők nem automatikusan számolódnak a beállításokat változtatva, hanem az R és S oszlopba beírt adatoktól függenek, hiszen ezek (a pénzmozgások) a belátásodra vannak bízva:
  • pénzkivétel,
  • pótbefizetés és
  • (a fentiektől függő) nettó nyeremény
Az Y oszlopba beírható több tipster is egymás alá, akikkel bővíteni akarod a kört, de tapasztalataim szerint az csak ront a helyzeten. Az összes tipster neve a Z oszlopban látható egyébként, onnan kell átvenni a nevet az Y oszlopba, a statisztikáik pedig - amely alapján dönthetsz róluk - attól jobbra találhatóak, a honlapon eredetiben és folyamatosan frissülőben pedig itt: http://www.hatharom.com/protipp/tippmesterek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése