2024. június 5., szerda

Helyzetértékelő áttekintés - 2024. május 31.

Stock Catalog képe
► Előző helyzetértékelés (2024-04-30)
http://bitpenz.blogspot.com/2024/05/helyzetertekelo-attekintes-2024-aprilis.html
► Következő helyzetértékelés (2024-06-30):
http://bitpenz.blogspot.hu/

Ez a blog a sikeres kriptokereskedők kötéseinek másolásával kapcsolatos passzív jövedelemszerzéssel foglalkozik. Most ennek az elmúlt havi helyzetértékelő áttekintése következik.

  • Az alapismeretek, melyek a blogban olvasottak megértését, követését szolgálják, a blog jobb oldalán, az "ÚJ LÁTOGATÓ VAGY? EZEKKEL KEZDD!" szakaszban olvashatók.
  • Az aktuálisan frissített, szerintem legsikeresebb (nyilván szubjektív) kereskedői listát és az általam éppen követett kereskedők listáját a Bybit.com kriptotőzsdéről az alábbi oldalon éred el. Szerintem innen érdemes új kereskedőket választanod, akiket követni szeretnél a saját pénzeddel. (Ennek az oldalnak linkje a blog jobb oldalán, a "ÚJ LÁTOGATÓ VAGY? EZEKKEL KEZDD!" szakaszban állandóan megtalálható.)

A legsikeresebb kriptokereskedők kötéseinek másolásába a Bybit.com kriptotőzsdén 2024. január 31-én fogtam bele 466.190 forint egyszeri befektetésével. E mellé minden hónapban befizetek 30.000 forintot mindaddig, míg a célul kitűzött havi 400.000 forintos nettó jövedelmet el nem érem, várhatóan kb. 4 millió forintos egyenlegnél. Addig, nem is veszek ki pénzt a rendszerből. A célul kitűzött hozam heti bruttó 3 (nettó 2,7) százalék. (A nettó és a bruttó hozam közötti különbség a kereskedő jutaléka.) Ezek alapján az egyenlegcélom elérésének határideje: 2025. június 1., azaz 16 hónap alatt.

A portfólió április havi teljesítménye, csak a jelenleg is másolt kereskedőket tekintve:

kereskedő befektetés teljes nettó hozam futamidő

INVESTCOIN AI 500 USDT  (+9,40%)       47 nap
RyLoS                     500 USDT        (+16,66%)       47 nap

BEFEKTETÉS ÖSSZESEN 2024. január 31-e óta: 526 190 Ft

  • EGYENLEG 2024. május 31-én: 463 469 Ft
  • TELJES NETTÓ HOZAM: -16,67%
  • FUTAMIDÖ: 120 nap

A BEFEKTETÉS ÖSSZESEN adat csak az eddig ténylegesen befizetett (befektetett) pénzeket tartalmazza. A teljes nettó hozam számítása NEM tartalmaz semmilyen saját befizetést (befektetést), így a havonta befektetett 30 000 forintot sem.

A forint értékekre a kriptodeviza számla hó végi záró napjának átlagos USDT-HUF árfolyamán lettek átváltva az alábbi linkről származó árfolyam adatokkal (1H felbontás).

Szöveges értékelés:

Annyit variáltam hónap közben, hogy egyszerűen nem volt kedvem róla külön-külön posztokat írni a blogon, mert sokszor már másnap nem volt igaz az előző napi állapot.

Május első két hetében háromszor is megtörtént (május 6, május 10, május 14), hogy amit nagy nehezen pluszban összehozott a portfólióm napok alatt, azt hirtelen elvesztette.

Mivel az előző hónapban, áprilisban, a pénzem 29 százalékát elveszítettem a kereskedők bénázásai miatt, és ebben a befizetett pénzem bő 18 százalékát is elvesztettem, ezért érhetően érzékennyé kezdtem válni már a kis veszteségekre is. Főleg, hogy már az áprilisban megkezdett egyenleg is 12 százalékos veszteséget tartalmazott a márciusi egyenlegcsúcshoz képest.

Ezért május 15-én elszállt az agyam és egyszerűen kirúgtam az összes kereskedőt, aki veszteségeket csinált. Egy kivétel volt, a Reinvest, akit azért rúgtam ki, mert nem csinált ugyan veszteséget, de nem is növelte az egyenlegemet, viszont csinált nagy ugrásokat az egyenlegben, amiből ugyan mindig visszatért, így veszteséget nem realizált. Nem akartam új kereskedőket keresni, mivel ezzel eléggé tartózkodó lettem, ezért az így megmaradt két kereskedőre tettem az összes pénzem.

Ez ellenkezik minden filozófiával, amit a blogban korábban írtam, de hát az élet felülírta a biztonságot a fejemben, amire a korábbi elképzeléseimet alapoztam.

Két kereskedő kapott bizalmat, az eltelt 1 hónapban sikeresen teljesítő INVESTCOIN AI és RyLoS. A kettejük egy hónappal korábban befizetett egyenlegét kiegészítettem 500-500 USDT-re és azt mondtam, hogy mindent felteszek most erre a lapra.

A döntést nem csak az elkeseredettség motiválta, amely azért keletkezett bennem, mert minden eddigi gondos próbálkozásomat egyértelmű kudarc kísérte, hanem az is, hogy INVESTCOIN AI közben jelentősen megnövelte a minimális befizetendő összeget, 50 USDT-ről 500 USDT-re. Bár nem akartam ennyi pénzt egy kereskedőre bízni, de nem akartam 50 USDT-n maradni sem, miután elvettem a pénzem a legtöbb kereskedőmtől és ott állt egy csomó pénz befektetés nélkül.

Ezért úgy döntöttem, 500 USDT-re kiegészítem INVESTCOIN AI befektetett tőkéjét és akkor már ugyanezt megteszem RyLoS-szal is. Így 1 000 USDT befektetésem ketyeg most, e mellett még van egy csekély, 162 USDT egyenlegem befektetés nélkül is a számlaegyenlegemen. Ezt inkább csak azért hagytam meg, hogy ne az összes pénzem legyen befektetve, amiből veszteséget csinálhatnak a kereskedők.

Ez a két megmaradt kereskedő azonban nem véletlenül maradt meg nálam. Mindkettő nagyon stabilan, nagy veszteségek nélkül érte el a nem túl gyors, viszont viszonylag stabil emelkedést az akkor eltelt egy hónapban, május közepén.

Szerencsére május második felében is hozták ezt a teljesítményt, így gyakorlatilag visszahozták az egyenlegemet a január végi befektetési kezdőegyenlegre. Már "csak" a márciusi és áprilisi 30-30 ezer forintos befizetéseimet kéne visszahozniuk ahhoz, hogy legalább annyi pénzem legyen a rendszerben, mint amennyit betettem.

A fenti összesítésben a jelenlegi befizetésre nézve látszik a megtermelt haszon, de a teljes másfél hónapból az első egy hónapig jóval kevesebb pénzt bíztam rájuk, így a valódi haszon INVESTCOIN AI esetében 30,62 százalékos haszon 6 hét alatt, míg RyLoS esetében 31,55 százalékos haszon, szintén 6 hét alatt. 

Mivel a heti 3 százalékos hasznot tűztem ki célul, ez teljesen megfelelő.

Mindkét kereskedő nagyon megbízható, de én mindkettőnél 10 százalékos veszteségtűrést állítottam be. Ha ennél alacsonyabbra csökken az egyenleg, az egyenlegvédelem kikapcsolja a kereskedő követését. Mivel már termeltek ennyi hasznot a felemelt befektetéshez mérve is, ezért ez azt jelenti, hogy elvileg a saját pénzem már nem veszthetem el, legalábbis az első követés megszakításig biztosan nem.

Ez a váltás május közepén történt, azóta, látva a stabilitásukat, már jobban bízom bennük.

  • INVESTCOIN AI az elmúlt 90 napban 58 százalékos hasznot produkált (ez megfelel az én méréseimnek is), legfeljebb 11,89 százalékos egyenlegesés mellett. 762 kötésből mindössze 1-et vesztett.
  • RyLoS ugyanennyi idő alatt 71,79 százalékos hasznot produkált, legfeljebb 9,35 százalékos egyenlegesés mellett. 11 538 kötésből 107-et vesztett.

Egyik kereskedő sem operál azzal, hogy nem zárja a veszteséges pozíciókat az eredményei jobb színben feltüntetése érdekében (az eredményekbe csak a lezárt kötések számítanak bele).

Szóval most egyelőre biztató a helyzet, de ha 20 százalékos hasznot remélek tőlük júniusra, akkor már visszaszerzik az összes befizetett pénzemet és akkor megnyugszom kicsit.

Meglátjuk, hogy így lesz-e, ezért kritikus lesz a következő hónap teljesítménye. Nálam 1 870 USDT volt a csúcsegyenleg eddig (március 12-én), ezt ezzel a tempóval elvileg nyár végére visszanyerhetik a kereskedők és így még az eredeti tervem akár meg is valósulhat.

Persze, ahogy szoktam mondani, ez nem bankbetét, úgyhogy semmi sem biztos. Meg biztosan tovább fogok variálni, ha sikerül megnyugodnom, úgyhogy biztosan nem csak ez a két kereskedőm marad. Főleg nem akkor, ha hibáznak.

Messze még az alagút vége, de legalább vannak végre biztató jelek a március 12 és május 14 közötti veszteséges időszakot követően...

Noha a tervek szerint elvileg minden hónapban befizetek 30 ezer forintot a saját pénzemből az egyenleg gyorsabb növelése céljából, a veszteségek miatt ezt most biztosan kihagyom júniusban, júliusban és augusztusban. A többit meg majd meglátom.

Jelen pillanatban az az elvárásom, hogy legalább ezt a havi 20 százalékos hozamszintet hozza ez a két kereskedő júniusban is és ezzel hozzák vissza minden befektetett pénzem.

Aztán utána majd meglátom, hogyan tovább… Persze addig is igyekszem tanulni, informálódni erről a befektetési lehetőségről.

Ha nincsenek is posztok az egyes havi értékelések között, ne gondoljatok semmi rosszra. A befektetés halad tovább hóközi posztok nélkül is, és legkésőbb a következő hónap elején mindig jövök egy havi értékeléssel.

Lényegi összefoglaló

Jelenleg úgy tűnik, sikerült megnyugtató pályára helyezni a befektetéseimet és a június hónapban visszaszerezhetem az összes elvesztett pénzem. A többit meg majd meglátjuk. Most csak ennyi a cél.

Köszönöm a figyelmed!

Befektetői figyelmeztetések: Figyelem! Ez a blog és ez a bejegyzés NEM befektetési tanácsadás, csupán annak leírása, hogyan keresek (vagy nem keresek, ha nem sikerül) pénzt ezzel a módszerrel! A múltbeli teljesítmények semmilyen garanciát nem jelentenek a jövőre nézve! Bármilyen kriptobefektetés a saját pénzedből kizárólag a saját felelősségedre történik, még akkor is, ha bízol bennem! A kriptokereskedés időnként a nagy nyereségek mellett nagy veszteségeket is termel, aminek hatására elveszítheted a pénzed egy részét vagy szélsőséges esetben az egészet is. Ezért mindig csak annyi pénzt kockáztass kriptobefektetéssel, melynek akár még a teljes elvesztése sem jelent veszélyt a megélhetésedre nézve! Különösen ne kockáztass befektetést hitelből! Jelen befektetési módszerrel a kereskedők nem kapják meg a pénzed, az a saját kriptovaluta számládon marad. Veszteséged úgy keletkezhet mégis, hogy a számládon lévő pénzed követi a kereskedő veszteséges kriptopiaci kötéseit.

>>> Ugrás az előző helyzetértékelő áttekintésre (2024. április 30.)
http://bitpenz.blogspot.com/2024/05/-attekintes-2024-aprilis.html
>>> Ugrás a következő helyzetértékelő áttekintésre (2024. június 30.):
http://bitpenz.blogspot.hu