2016. november 12., szombat

Újabb gondok a Recyclix körül

Köszönöm Omegának, hogy felhívta a figyelmemet egy újabb olyan cikkre, mely a Recyclix körüli problémákról szól.


A cikk lényege, hogy a Recyclix nem engedi eladni a granulátumot a ciklus végén (ezzel tudsz kiszállni a Recyclixből, de egyben erre kell a legnagyobb összeget egyszerre fizetnie a cégnek).

Szintén panaszolta valaki, hogy a Recyclix ügyfélszolgálata az üzemek címeinek rákérdezésére már azt válaszolta, hogy ők közvetlenül nem foglalkoznak újrahasznosítással, csak egy crowdfunding (közösségi hitelezési) platformot működtetnek.

Ez utóbbi számomra még kevésbé világos, hiszen akkor tulajdonképpen mit finanszíroznak a befektetők?

Nekem ez elkövetkezendő 1 hónapban fejeződik be a két portfóliómban az alternatív Recyclix kiszállási stratégiám alapján tervezett 1000-1000 eurós befektetésem felépítése, de utána rághatom a körmöm, hogy visszakapom-e a pénzt, hiszen 8 hónapig tart, mire a haszonból ki tudom termelni a befektetést és csak azután fordul termőre.

A hozzám hasonló hazárdőrökön kívül, akik néha önmaguk ellenségei - ahogy én is - senki másnak nem tanácsolom a befektetést a Recyclixbe. Azzal együtt még mindig úgy gondolom, nem most fog megszűnni a Recyclix, de a következő 8 hónapban már sokkal esélyesebb, márpedig egy befektetés 8 hónapon túl térül meg.

Egyben egyre nagyobb csodálattal követem az ártatlan, naiv hozzászólásokat a Recyclix Magyarország Facebook csoportban, ahol nyugalom, béke és szeretet árad a tagok kommunikációjából és senki soha, egyetlen ártatlan bejegyzésben sem tesz említést arról, hogy ez tulajdonképpen egy egyre kockázatosabb befektetés, ahol a tagok elveszíthetik a teljes befektetésüket.

1 megjegyzés: