A Miningsweden.se bányászoldal leírásának kiegészítése

Az eredeti bejegyzés, melynek a folytatását itt olvashatod:
http://bitpenz.blogspot.hu/2016/04/miningswedense-banyasz-oldal-magyar.html

KEZELÉS - FŐMENÜ

A Miningsweden.se felülete rendkívül spártai, semmiféle felhasználóbarátságot nem találok rajta, de végül is működik és ez a lényeg. Azonban eléggé logikátlan az adatok elhelyezése és nincs semmiféle lehetőséged a bányászati (pénzkereseti) történeted megtekintésére vagy a VIP Shares kimutatásra, ami szerintem alap lenne.

Belépés után egy gyönyörű képen kívül sehová sem érkezel meg, még áttekintést sem kapsz a számládról, ezért szerintem az egyetlen menüpontba érdemes innen továbbmenni, amit rendszeresen használni fogsz, ez pedig a Dashboard - Payouts menü, ahol az egyenleged látod és a kifizetést indíthatod.

Azért röviden leírom, hogy a többi menüben milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre. Az About Us főmenüpontban néhány mondatban a szolgáltatásaikról esik szó az Our Services menüpontban (Bitcoin mining a bitcoin bányászatukról, az MS Pool a saját bányászpooljukról szól, melyben a gépek vannak, az MS Trading menüpontban pedig megtudhatjuk, hogy foglalkoznak bitcoin-dollár-euró átváltásokkal is, de az ügyfeleik pénzével nem kereskednek, míg az MS Node menüpontban kiderül, hogy a bányászfarm az észak-svédországi Bodenben helyezkedik el, ahol nem kell hűtésről gondoskodni, továbbá az áramellátást  is olcsón, vízerőműből nyerik). A főoldalon minket fogadó kép is valószínűleg Bodenben készült. A gyakran ismételt kérdésekben olvasható információk szerint pénzkereskedéssel (Trading) jelenleg még nem foglalkoznak.

Az About Us főmenü Marketing Promotor menüpontja a blogbejegyzés írásakor nem élő, a Contact menüpontban az oldal elérhetőségi adatai olvashatóak, míg a Company menüpont a cégcsoportról szól. Itt olvashatjuk azt is, hogy a VIP Shares megvásárlásával nem leszünk a cég tagjai, de évente egyszer részesülünk a cég nyereségének 25%-ából.

A Dashboard főmenüpont My Account menüje vezet el a számlád áttekintéséhez, ahonnan az edit your password and account details linken át a neved, az e-mail címed és a jelszavad bármikor kicserélheted, közülük a név és az e-mail cím kötelező mező. A változások az alsó, Save changes gomb megnyomásával lépnek csak életbe. A My Account képernyő Recent Orders szekciója a legutóbbi vásárlásaid mutatja (a rendelés számára, vagy a sor végén lévő View gombra kattintva a részletek is előhívhatók, ahonnan az egyes vásárolt tételek újra megnézhetők annak linkjeire kattintva, továbbá ugyanez a rendelés még egyszer megvásárolható az Order Again gombbal, alul pedig a fizetési adatok hívhatóak elő a View Payment Details gombbal), alatta, a My Address szekció pedig a címed, egész pontosan a számlázási címed (Billing Address) tartalmazza, melyet az Edit linkre kattintva szerkeszthetsz.

A Dashboard főmenüpont Payouts menüpontja a kifizetéseket tartalmazza, de itt látszik az egyenleged is, ezért valószínűleg ezt az oldalt fogod a leggyakrabban nézni. Az oldalt részben már leírtam a KIFIZETÉS ismertetésénél, ezért itt csak azt írom le, amit ott még nem írtam le. Az aktív tranzakcióid az Active Transactions szekcióban láthatóak (ha van), illetve a kifizetési tranzakciótörténeted a Transaction history szekcióban. Legalul a Payments szekcióban pár információ olvasható, mindenekelőtt az aznapi bányászteljesítmény megosztásonként naponta és GH-enként (gigahash) látszik a legutolsó változtatás napjával, mely most éppen 0.000002815 BTC. Amennyi megosztást és GH-t vettél, annyival meg kell szorozni ezt az értéket a napi bevételed becsléséhez. Felette a nagybetűs kiemelt mondat arra figyelmeztet, hogy a kifizetés kérése előtt ne felejtsd el kitölteni a BTC cím mezőt, különben nem tudják hová küldeni a pénzt. Alattuk pár információ olvasható még arról, hogy hogyan tudod cserélni a Bitcoin-címed, illetve a rendszer az ún. nehézségi fok (difficulty) függvényében változtatja a bányászati teljesítményt. Ami fontos innen, az az, hogy a belső egyenlegedről csak kérésedre kerül ki a pénz, ők nem küldenek maguktól pénzt, illetve hogy a kifizetés a kérés után svéd időszámítás szerint a legközelebbi reggel vagy este történik meg.

A Registration főmenüpontban belépés után a jobb felső sarokban lévő adataid ismétlődnek meg, illetve látod az ajánlói rendszeredben lévő tagokat.

A Shop főmenüpontban tudsz befektetni (vásárolni), erről szintén írtam az előző cikkben, illetve a Cart a kosarad tartalmát mutatja meg.

A Why VIP Shares főmenüpontban Tommy, az oldal adminja megpróbálja elmagyarázni, hogy miért vásárolj tőlük VIP Share szolgáltatást (erről is írtam az előző cikkben).

A Support főmenüpontból e-mail helyett egy űrlapon keresztül tudsz írni az ügyfélszolgálatnak a Create New Ticket feliratra kattintva. Minden bejegyzésedből egy ún. jegy lesz, melyeket a Ticket feliratra kattintva tekinthetsz át státusz (Status), tárgy (Subject), kategória (Category), prioritás (Priority) és az utolsó frissítési dátum (Updated) szerint. Utóbbi adat kivételével mindet Te adod meg a jegy felvitelekor. Felvitelkor az üzenetet magát a Description mezőbe kell írni, alul pedig az Attach File(s) felirat alatti Tallózás gombbal fájlokat is csatolhatsz a bejelentésedhez. A Reset Form törli a mezők tartalmát, a Submit Ticket pedig beküldi a bejelentést a Miningsweden.se-hez.

A Support főmenüpont FAQ menüpontja a gyakran ismételt kérdésekhez (és válaszokhoz) vezet el (a FAQ-ban azt írják, igyekeznek megoldani, hogy a napi kifizetések automatikusan megtörténjenek), a News főmenüpontban pedig a Miningsweden.se hírei olvashatók. A fontosabb híreket (pl. leállások) e-mailen is kiküldik a regisztrált e-mail címedre.

A főmenü utolsó pontja egy kereső ikon, melyre kattintva egy szövegmező jön fel és a beütött szóra Entert ütve a honlap listázza azokat az oldalakat, ahol a keresett szó szerepel.

KEZELÉS - PROFIL

A jobb felső sarokban a fényképedre (ha töltöttél fel), illetve a nevedre kattintva a profilod jön be, a Log Out-ra kattintva pedig kiléphetsz. A profilodban 5 menüpont van, a profilod (Profile), a figyelmeztetések (Notifications), az üzenetek (Messages), a történeted (My History) és a beállítások (Settings). Nézzük ezeket részletesen!

A Profile menü View (áttekintés) menüjében a nevedre (Name) kattintva a felhasználókat összesítő oldal jön be. Először a Te neveddel megegyező profilokat mutatja csak, de ha a felső All Members (minden felhasználó) gombra kattintasz, listázza a (jelenleg 7347) felhasználó profilját a legutóbbi aktivitás sorrendjében. Izgalmas, hogy egy-egy profilt behívva a Private Message gombbal magánüzenetet is tudsz neki küldeni, illetve alul a nevére kattintva láthatod a vele azonos nevűek találatait is. A neved és a fényképed minden esetben nyilvános, a Bitcoin-címed viszont minden esetben csak Te látod.

Visszatérve a profilodhoz, a neved alatt látható a Bitcoin-címed, de itt nem szerkeszthető. Alatta pedig látható, hogy hány VIP Shares vásárlásod aktív jelenleg, de bevallom, a többi egyenlegről fogalmam sincs, mit mutat. A Profile - Edit menüben a neved és a Bitcoin-címed átírhatod, illetve beállíthatsz PayCoin és Audiocoin címeket is, utóbbit elrejtheted a nyilvánosság elől a profilodban a Change linkkel. Alapértelmezetten mindenki látja (Everyone), de beállíthatod, hogy senki se lássa (Only Me), vagy hogy csak a felhasználók láthassák, belépés után (All Members). Megerősítés a Close linkkel. Bármilyen változtatást alul a Save Changes gombbal tudsz elrejteni. A Profile - Change Profile Photo menüben kicserélheted a képedet. Használhatsz Gravatart, ha az azonos a regisztrált e-mail címeddel, de feltölthetsz saját képet is az Upload linken vagy a Select your File gombon keresztül, illetve a fényképet ráhúzhatod a Drop your file here felületre is. A Take Photo linken át a géped kamerájával (ha van) készíthetsz profilképet, a Delete linken pedig törölni tudod a jelenlegit, ha nem akarsz új képet feltölteni a Delete My Profile Photo gombbal. A fényképet mentés előtt tudod formázni, így levágni az oldalát vagy változtatni a kitöltendő felületet. A Profile - Change Cover Image linken a felületre tudsz húzni vagy a Select your File gombbal feltölteni háttérképet, mely csak a profilodban látszik (a legjobb, ha 720px széles és 225px magas). Meglévő háttérképet csere nélkül a Delete My Cover Image gombbal törölheted.

A Notifications menüben az olvasott (Read) és a nem olvasott (Unread) üzeneteket láthatod.

A privát üzenetküldő rendszer a Messages linken érhető el. Itt az Inbox a beérkezett üzeneteidet mutatja, a Starred a megcsillagozott, a Sent a küldött üzeneteket mutatja, a jobb oldali gombbal pedig rá is tudsz keresni egy-egy üzenetre az abban található szavak beírásával a jobb oldali mezőben, majd a Search gombot megnyomva. A listázott üzeneteket a tárgy mezőben a listában is látod, a küldő profilját a nevére kattintva hívhatod be, a tárgy mezőben lévő linkre kattintva pedig magát az üzenetet hívhatod be, melyre chatszerűen válaszolhatsz a Send Reply gombbal vagy törölheted az egész beszélgetést a Delete gombbal. A listákban megjelölheted az üzenetet a olvasottként (Read) vagy nem olvasottként (Unread) illetve törölheted (Delete). Alul a Bulk Actions listával csoportos műveleteket is végrehajthatsz a kijelölt üzenetekkel (minden kijelölése megtehető a From mező jelölőnégyzetének kijelölésével), így megjelölheted olvasottként (Mark read), nem olvasottként (Mark unread), csillagozhatod (Add star), visszavonhatod a csillagot (Remove star) vagy törölheted (Delete). Új üzenet a Compose link megnyomásával küldhető a felhasználónév beírásával a Send To mezőbe. A tárgyat a Subject, az üzenetet a Message mezőbe írd be. Az üzenet a Send Message gombbal küldhető el. Egyébként jópofa dolognak tartom, hogy a felhasználók levelezhetnek egymással a rendszeren belül.

A My history menüben a vásárlásaid és az utána kapott kedvezmények listázhatók, így minden (All), ma (Today), tegnap (Yesterday), ez a hét (This Week), ez a hónap (This Month). Azok az elemek jelennek meg a listában, melyeket a jobb oldali lenyíló listából kiválasztottál: Shares (hány megosztást vásároltál), VIP Shares (hány VIP Shares-t), hány bányászati megosztást (Mining Shares), hány bónuszt kaptál (Bonus Credits), és hány S7 bányász megosztásod van (S7 Mining Shares). A kiválasztott elem után meg kell nyomni a Go gombot a listázáshoz.

Végül a profilod Settings menüjéről. A General linken cserélhető az e-mail cím az Account Email mezőbe írva, de ilyenkor ki kell tölteni felette a Current Password mezőt is, melyet ha elfelejtettél, akkor mellette a Lost your Password? linkre kattintva kérhetsz újat. Ha a jelszót szeretnéd cserélni, akkor a régit a Current Password mezőbe, az újat a New Password mezőbe kell írni és alatta meg kell ismételni a Repeat New Password mezőben. Minden változtatást a Save Changes gombbal el kell menteni. A Settings Email linkjére kattintva állítható be, hogy ha kapsz egy üzenetet mástól, akkor kapj-e e-mail értesítést róla (Yes - igen, No - nem, a változtatást a Save Changes gombbal el kell menteni). Végül a Settings - Profile Visibility menüben állíthatod be, hogy a profilodból az Audiocoin-címed mindenki számára (Everyone), vagy csak Neked (Only Me), esetleg csak a regisztrált tagoknak (All Members) legyen látható. Más nem állítható be és a neved, képed, háttérképed minden esetben nyilvános! Mentés a Save Settings gombbal.
 
Vissza az eredeti cikkre:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése