2024. július 5., péntek

Helyzetértékelő áttekintés - 2024. június 30.

Stock Catalog képe
► Előző helyzetértékelés (2024-05-31)
http://bitpenz.blogspot.com/2024/06/helyzetertekelo-attekintes-2024-majus-31.html
► Következő helyzetértékelés (2024-07-31):
http://bitpenz.blogspot.hu/

Ez a blog a sikeres kriptokereskedők kötéseinek másolásával kapcsolatos passzív jövedelemszerzéssel foglalkozik. Most ennek az elmúlt havi helyzetértékelő áttekintése következik.

  • Az alapismeretek, melyek a blogban olvasottak megértését, követését szolgálják, a blog jobb oldalán, az "ÚJ LÁTOGATÓ VAGY? EZEKKEL KEZDD!" szakaszban olvashatók.
  • Az aktuálisan frissített, szerintem legsikeresebb (nyilván szubjektív) kereskedői listát és az általam éppen követett kereskedők listáját a Bybit.com kriptotőzsdéről az alábbi oldalon éred el. Szerintem innen érdemes új kereskedőket választanod, akiket követni szeretnél a saját pénzeddel. (Ennek az oldalnak linkje a blog jobb oldalán, a "ÚJ LÁTOGATÓ VAGY? EZEKKEL KEZDD!" szakaszban állandóan megtalálható.)

A legsikeresebb kriptokereskedők kötéseinek másolásába a Bybit.com kriptotőzsdén 2024. január 31-én fogtam bele 466.190 forint egyszeri befektetésével. E mellé minden hónapban befizetek 30.000 forintot mindaddig, míg a célul kitűzött havi 400.000 forintos nettó jövedelmet el nem érem, várhatóan kb. 4 millió forintos egyenlegnél. Addig, nem is veszek ki pénzt a rendszerből. A célul kitűzött hozam heti bruttó 3 (nettó 2,7) százalék. (A nettó és a bruttó hozam közötti különbség a kereskedő jutaléka.) Ezek alapján az egyenlegcélom elérésének határideje: 2025. június 1., azaz 16 hónap alatt.

A portfólió május havi teljesítménye, csak a jelenleg is másolt kereskedőket tekintve:

kereskedő befektetés teljes nettó hozam futamidő

<nincs kereskedő>

BEFEKTETÉS ÖSSZESEN 2024. január 31-e óta: 526 190 Ft

  • EGYENLEG 2024. június 30-án: 371 452 Ft
  • TELJES NETTÓ HOZAM: -29,40%
  • FUTAMIDÖ: 150 nap

A BEFEKTETÉS ÖSSZESEN adat csak az eddig ténylegesen befizetett (befektetett) pénzeket tartalmazza. A teljes nettó hozam számítása NEM tartalmaz semmilyen saját befizetést (befektetést), így a havonta befektetett 30 000 forintot sem.

A forint értékekre a kriptodeviza számla hó végi záró napjának átlagos USDT-HUF árfolyamán lettek átváltva az alábbi linkről származó árfolyam adatokkal (1H felbontás).

Szöveges értékelés:

Az előző havi értékelésben említett két trader, INVESTCOIN AI és RyLoS nagyon jól teljesített sokáig. 

Azonban velük is az történt, amit már megszoktam: amikor egyszer csak bezuhant a bitcoin árfolyama, amire előbb-utóbb mindig jön példa, akkor bezuhannak ők is, mert semmilyen egyenlegvédelmet (stoploss) nem alkalmaznak.

Először RyLoS zuhant be június 8-án. A nálam beállított -10 százalékos egyenlegcsökkenés során belépő követés kikapcsolás megvédte a pénzemet, ezzel RyLoS elvesztette minden nyereségemet, amit megtermelt nekem.

Noha az általam beállított egyenlegvédelem megfogta a zuhanást, ami -16 százalékos volt végül, de aztán vártam egy napot, és amikor láttam, hogy a zuhanás nem folytatódik, visszakapcsoltam, de már csak -5 százalékra.

Másnap megint bezuhant, tehát már 15 százalékos veszteségem volt. Ennek ellenére visszakapcsoltam -5 százalékos egyenlegvédelemre, de újra bezuhant. Mivel az egyenlegvédelem nem képes azonnal megfogni a veszteséget, végül csak pár napon belüli, három egymás utáni jelentős veszteségnél (összesen 33 százalékos veszteségnél) úgy döntöttem, kiszállok RyLoS-ból. Ebből a saját befektetésem vesztesége 21 százalék.

RyLoS még mindig nem jött ki a veszteségből a legutóbbi csúcs óta, még mindig kb. -15 százalékos veszteségben áll, egy hónap után is, a legutóbbi egyenlegcsúcs óta.

Utána jött INVESTCOIN AI. RyLoS-ból tanulva nála is -5 százalékra változtattam az egyenlegvédelmet a korábbi -10 százalékról. Ezt június 14-én érte el, így a követését az egyenlegvédelem kikapcsolta. Visszakapcsoltam, de a bukta tovább folytatódott, végül június 23-án ismét kikapcsolt a -5 százalékos egyenlegvédelem és úgy döntöttem, hogy nem kapcsolom vissza, mert elegem lett.

Persze június 25-én visszanyerte minden veszteségét, de erre nem lehetett számítani, kockáztatni meg nem akartam két bukta után. INVESTCOIN AI jelenleg az előző egyenlegcsúcson van. INVESTCOIN AI-vel szakítottam

INVESTCOIN AI nálam -18 százalékos veszteséget okozott, a befektetett pénzemre nézve a veszteség -9 százalékos.

Összességében, a teljes befektetésemre nézve az eddigi összes trader -29,40 százalékos veszteséget okozott 5 hónap alatt. Összesen 32 kereskedőt követtem, mindegyikkel kivétel nélkül ez történt.

Vagyis amikor zuhan a bitcoin árfolyama, a kereskedők bezuhannak, ezzel a saját vagyonukból is veszítve.

Nem írtam eddig róla, de kipróbáltam a Copy Trade szolgáltatást a Binance kriptotőzsdén is.

Ugyanígy jártam: 39 kereskedőnél járt a pénzem, és mindegyik előbb-utóbb átlépte a kezdetben -30 százalékos, később -10 százalékos egyenlegvédelmet és így a követés kikapcsolt. Itt 50 ezer forintot fektettem be, itt a pénzem 80 százalékát vesztettem el 5 hónap alatt.

Nem hiszek abban, hogy én véletlenül pont béna kereskedőbe futottam bele. 71 kereskedőnél járt a pénzem és mindegyikkel ugyanígy jártam, hosszabb távon vesztettem mindegyikkel.

Ahogy a mondás tartja, egymilliárd légy nem tévedhet. Ezért arra készültem, hogy a pénzem veszteségéből okulva kiszállok ebből, nem látva reményt a hosszú távú, tartós nyereségre.

Történt azonban valami, ami még megmentheti a helyzetet, bár nekem egyre kisebb a reményem rá. De még hajlandó vagyok befektetni a pénzemet és ez a befektetés még megmentheti a kereskedők másolásával kapcsolatos befektetésemet.

Erről a lehetőségről hamarosan egy külön posztot írok.

Lényegi összefoglaló

A kereskedők másolásába történő befektetésemet a csalódás és összességében a -154 ezer forintos veszteség miatt felfüggesztettem, de még várok egy lehetőségre, ami megmentheti ezt a fajta befektetést.

Köszönöm a figyelmed!

Befektetői figyelmeztetések: Figyelem! Ez a blog és ez a bejegyzés NEM befektetési tanácsadás, csupán annak leírása, hogyan keresek (vagy nem keresek, ha nem sikerül) pénzt ezzel a módszerrel! A múltbeli teljesítmények semmilyen garanciát nem jelentenek a jövőre nézve! Bármilyen kriptobefektetés a saját pénzedből kizárólag a saját felelősségedre történik, még akkor is, ha bízol bennem! A kriptokereskedés időnként a nagy nyereségek mellett nagy veszteségeket is termel, aminek hatására elveszítheted a pénzed egy részét vagy szélsőséges esetben az egészet is. Ezért mindig csak annyi pénzt kockáztass kriptobefektetéssel, melynek akár még a teljes elvesztése sem jelent veszélyt a megélhetésedre nézve! Különösen ne kockáztass befektetést hitelből! Jelen befektetési módszerrel a kereskedők nem kapják meg a pénzed, az a saját kriptovaluta számládon marad. Veszteséged úgy keletkezhet mégis, hogy a számládon lévő pénzed követi a kereskedő veszteséges kriptopiaci kötéseit.

>>> Ugrás az előző helyzetértékelő áttekintésre (2024. május 31.)
http://bitpenz.blogspot.com/2024/06/helyzetertekelo-attekintes-2024-majus-31.html
>>> Ugrás a következő helyzetértékelő áttekintésre (2024. július 31.):
http://bitpenz.blogspot.hu